Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
- Tesco Népköztársaság
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samus
addikt
Pedig a vándor Brocken elég szép karriert futott (vándorolt) be.
Nekem sima ECO van. Teljesen jó, i5-4460 mellett még nem sikerült a legalja 600rpm fölé juttatni. Bár egy RGB-s Wingboost 3 ventit el tudnék képzelni rá...
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
zakarmihaly
tag
Köszi a cikket, nem olvastam még. Még most is csak kóstolgatom a szakmát, 2012-ben pedig még ennyire sem voltam képben. Úgy általánosságban amikor keresgéltem a hűtők között, akkor a Be quiet, Cooler Master, Noctua és társaikkal találkoztam. Persze ez semmit nem jelent, maximum annyit hogy tájékozatlan vagyok : ]
-
Jó a kis teszt, de érdemes egyáltalán kínozni szegény procit? Milyen vga van mellé?
Ha Amd-s, érdemes játék közben az AMD link alkalmazással figyelni telón a rendszer adatait. Írja mennyire van terhelve a cpu/gpu, mennyi a hőmérsékletük. Nálam a laposban a Ryzen 5 legtöbbször 50-60% körül pörög, a vga viszont 100%, tehát nincs cpu limitem, lejjebb is vehetem a max órajelet. Gta5-öt 1280x720-on 30-35fps-sel viszi, minden high-on van, 60-65 fok közötti hőfokon... Pedig konzumer gép. és nem is gamer.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
zakarmihaly
tag
egy rtx 2060 van mellette. tovább nem nagyon akarnám egyébként kínozni, de azt észrevettem hogy ha folyamatosan 3,9-en pörög a proci(vagy afölött) és nem hagyom hogy automatikusan boostoljon, akkor a minimum fps értékek nőnek, illetve kevesebbszer esik 60 alá a képkocka. amit azért sokat dob az élményen
-
Paxker315
addikt
válasz zakarmihaly #4 üzenetére
sajnos ez elég szerencsétlen vétel volt, néhány böszme 2600 megy akár 1.2V-on is 4Ghz all-core (az enyem 1.19-en tudta a 4ghz all-core-t, 4.15ghz-et 1.352-n tudtam stabilra tenni.
Elvileg amúgy de-liddinggel is lehetne 5-6 fokot nyerni, de, nem tudok senkiről, aki idehaza a forrasztott Ryzen5-ösöket delidelné. Nekem a lélektani határ ~ 1.35-1.36 vcore voltage-nél van, azt még teljesen okén kezeli a Hyper212 Black, igazából a VRM hőmérsékletek miatt nem szórakozom a magas feszes OC-val. Én megnézném, 1.25-1.3V közt mi a legtöbb, ami kihozható. Jelenleg saját procit 1.15V-on 3.9ghz all-core használom, mert, félelmetes, mennyivel hűvösebb, mint 1.35 mellett volt. Nekem megér annyit.
Esetleg "opció": ha két héten belül vagy, elállsz, újra szerencsét próbálsz. Vagy, eladod, és aprón próbálkozol. Ha még időben vagy és nem okoz lelkifurdalást, nyugodtan választhatod az első opciót szerintem.
Vicces, hogy 4.15Ghz-nél a 65w tdp-snek írt proci már 130 körül volt De mondom, az 1.35v körüli vcore a "fájdalomküszöb" számomra, és SOHA nem fogom megérteni, miért mennek egyesek akár 1.42-1.43 voltokig. Pár hete még egy elég
"buta"bátor, de őszinte srácot is láttam aprón, aki az 1.4125V vcore-t mutogatta, hogy ő márpedig azzal használta a procit.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz zakarmihaly #6 üzenetére
" de azt észrevettem hogy ha folyamatosan 3,9-en pörög a proci(vagy afölött) és nem hagyom hogy automatikusan boostoljon, akkor a minimum fps értékek nőnek, illetve kevesebbszer esik 60 alá a képkocka"
tehát nem csak nekem heppem' kikapcsolni a turbot és allcore fixen hajtani a cpu-t, bár ennyire nem hajtom az enyém de úgy is minden oké_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Paxker315
addikt
én laikus vagyok, de, nekem az tűnik "parasztlogikával" kézenfekvőnek, hogy: a szilikonnak is jobb a kozel állandó órajel&fesz, mint az össze-vissza ingadozó, ki-kiugró, visszaeső. Legalábbis én szívesebben járatom fixáltan. Szintetikus tesztekben is jobban teljesít, s nincsenek bősz fesz-ingadozások.
-
Paxker315
addikt
válasz zakarmihaly #9 üzenetére
1.35V teljesen oke. 1.4 és fölötte kezdene el izzadni a tenyerem.
Asus biosban egyébként milyen lépcsőkben tudod a feszültséget állítani? LLC-vel próbálkoztál a stabilitás végett?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
én is így vagyok vele, de legfőképp anno "instabil" fps miatt álltam át erre, sokszor játék közben leugrott a cp órajel max séma ellenére is, így korrekt, minden pörög, nincs microlag
nálam 2700 van, allcore most 3,4-en, majd megnézem fentebb is, azt nagyon minimál feszen tudjazakarmihaly
jót nem tesz neki, de a turbo fesz sztem nagyobb 1,35-nél
ahova nem elég 3,8-3,9, oda a 4,2 sem lesz elég_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
bobalazs
nagyúr
Na most próbáld meg az intel burn testet is, sztem az algoritmusa jobban tud fűteni.
-
Chaser
legenda
igen, csak azt a blend körberöhögi terhelésben ibt a legdurvább, de blendet sem tudja gyakorlati alkalmazás "befogni", talán valami durva kódolás hasonló szintű terhelést el tud érni, de nem vagyok abban sem biztos
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
zakarmihaly
tag
közben úgy néz ki hogy 1.3 V-on is stabil 4,1 Ghz-el a rendszer, lehet hogy updatelem a tesztet : ]
-
GreatL
őstag
Delid helyett inkább egy olcsó vízhűtés... kevesebb piszkálás és szintén nagyon hatásos.
Intel Core i9-9900K víz | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
Chaser
legenda
válasz zakarmihaly #20 üzenetére
nálam pedig úgy néz ki, 1,1v körül stabil az allcore 3,7g a 2700-essel ( :
mugen 5 prime blend alatt is kiröhögte :d
megnézem én is 4 körül szegény kis lapom biztos beleizzad_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Mert nem erdekel, es mindig vegletekig kitesztelem a legkisebb stabil feszt, kap ez a sargolyo igy is boven felesleges terhelest, ha mar valamit hasznalok legalabb ertelmes etvagya legyen, azuristen' honoralja ezt ( :
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Paxker315
addikt
válasz zakarmihaly #25 üzenetére
Tokeletes. Szvsz 1.35 korulig bőven jól vagy.
-
zakarmihaly
tag
válasz Paxker315 #26 üzenetére
és hosszú távon ártok ezzel a cpunak? ha fixen 1.31-en használom és 4.1 ghzen?
rosszabb mintha simán auton lenne a beállítás? szerintem a turbóval nagyobb feszt is kaphat, ráadásul ha ingadozik az se olyan jó, nem ? arról nem is beszélve hogy ha nem stabil az órajel több az fps drop is -
Chaser
legenda
válasz zakarmihaly #25 üzenetére
4ghz-hez már nem volt neki elég 1,25v, illetve biosban nem volt gond, de win egyből elhasalt, többet nem kap, nincs értelme
degradálódni fog a cpu-d idővel, attól független még mehet 10 évig, csak lehet 1-2 év múlva már nem fog menni mostani feszen 4,1-et, csak 3,8-at pl
turbo ad nagyobb feszt is, de az csak átmenetileg
ha nem akarod kínozni a cpu-t és vrm-et, akkor 3,8-9 körül van az értelmes vége_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest