Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:25:46

LOGOUT.hu

Samsung Galaxy A5 2016 Topicösszefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2301) monosgeri21


monosgeri21
tag

Tényleg parádé az energiafogyasztása a telefonnak. Gyakorlatilag egész nap nyomkodtam és ~30% -os töltöttségnél már 5 órás SOT-nél jártam. Pedig WIFI ment egész nap meg Chrome, Fácsé, Viber, Messenger.
[link]

(#2302) Hood válasza TED_DY (#2295) üzenetére


Hood
kezdő

Megvettem, ezt a két funkciót rögtön megkerestem és beállítottam. Most kezdem alaposabban tanulmámyozni.
Még egyszer köszönöm a segítséget.

(#2303) TED_DY válasza Hood (#2302) üzenetére


TED_DY
csendes tag

Nagyon szívesen, legyen sok örömöd a telefonban, nekem nagyon tetszik pedig mellette egy S7 edge van de akkuban az A5 visz mindent és sebességben se kell szégyenkeznie!

(#2304) Lizardman


Lizardman
tag

Sziasztok!

Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van egy Samsung SM-A500FU modell számú telefonom. Ezen szeretnék komplett kijelzőt cserélni. Tudnátok segíteni, hogy melyiket és honnan vegyem? Én is próbáltam keresgélni, de nem igen találtam.

Köszönöm előre is a segítséget!

(#2305) Hood válasza TED_DY (#2303) üzenetére


Hood
kezdő

Kérnék még egy kis segítséget. Nem tudok értesítési hangnak beállítani saját hangot, csak a menüben lévők közül tudok választani (remélem, csak nem találom a módját) , az alkalmazások képernyőjén pedig képtelen vagyok mappát létrehozni. (A főképernyőn simán megy, de itt az istennek se.) Pedig valahogy biztosan lehet, mert a gugli alkalmazásokat eleve mappába pakolva kaptam ...
Azt már csak halkan kérdezem, hogy az ébresztés menüben van-e valahol eldugva intelligens jelzés ?
Amúgy már egész jól belaktam, nem rossz kütyü ez, csak kicsit még szokatlan.

(#2306) ovics válasza Hood (#2305) üzenetére


ovics
aktív tag

a mappa kérdésre: csak annyi, hogy szerkesztésnél mikor sorba rendezgeted akkor egymásra húzod a két ikont és mappába dobja

(#2307) Hood válasza ovics (#2306) üzenetére


Hood
kezdő

Ez az ! Köszönöm !

(#2308) Joezyka


Joezyka
senior tag

Üdvözlet!

Már jópár hónapja vagyok boldog tulajdonosa eme telefonnak. Gondoltam írok egy kis összegzést, hogy is látom a dolgokat. Röviden összefoglalva: Aki nem szemellenzősen Samsung fan, az ne vegye meg, ennyiért tuti van rendes telefon is.
bővebben, mi a probléma:
- Gluggyog, luggyog, idióta hangokat ad ki folyamatosan, melyeket nem lehet átállítani (amit csak lehetett már átállítottam)
- Az ébresztő órája körülményes, nehézkes a használata, és a kezdőképernyőn sincs olyan óra widget, ahol van óra + ébresztő, illetve minden alkalommal, be kell menni a menübe és csak ott lehet átállítani az ébresztőórát. (külön appal megoldottam, de eddig nem volt külön appra szükség)
- kódos képernyőzárat használok, és rohadt idegesítő, hogy feloldás után, el kell húznom a képernyőt és úgy beírni a kódot / mintát. Miért nem lehetne ezt egyből, ahogy egy rendes telefonnál? plusz egy felesleges mozdulat minden egyes alkalommal.
- ugyan ez igaz az ICE hívásokra is. Mivel azokat sokat használ(nám)om, ha nem lenne ilyen körülményes..
- A képernyőzár gomb rettentő rossz helyen van. Pont szembe van a hangerő le gombbal, eleinte sikerült is lenémítanom a telefont úgy, hogy észre sem vettem, mivel egyszerre nyomtam a kettőt és ki nem jelezte, hogy halkítom, mert épp lezároltam a képernyőt, csak azt vettem észre, hogy nem csörög a telefon, csak villog, ha hívnak. Bonyolult lett volna 1 cm-el lejjebb tenni azt a gombot??? kényelmetlen szintén.
- Állapot jelző led az áruházban?
Jó, hogy van benne gyors fényképező mód, de miért nincs hozzá gyors dedikált gomb is? pl nedves / vízes kézzel esélytelen képet csinálni. Fele ekkora telefonom volt és mégis ráfért ez a gomb... (biztos drága..)
- Jó, hogy a HOME gombbal fel lehet oldani a képernyőt, de lezárni miért nem? Ha már egyszer van egy jó ötlet, akkor miért nem lehet rendesen megcsinálni?
- a névjegyzék és a telefonkönyv 2 különböző dolog. a névjegyzékben nem lehet kiszűrni a nem telefonszámmal rendelkező névjegyeket, csak a telefonkönyvben. A közös bennük, hogy mind a kettőből lehet telefonálni, de olyan mintha 2 appot használnál telefonálásra... ismét körülményes és rossz megoldás.
- kis túlzással ninja tudással kell rendelkezz, hogy pl egy képernyőképet tudj menteni. Régi telefonomba a a lezáró billentyű hosszú nyomásával lehetett menteni. Szintén túlbonyolított (tudom a kikapcsolás+home gombbal is lehet -> bonyolult, ninja mozdulatsor)
-az email kliensben, meg ha a "válasz mindenkire" megyek, akkor belerak engem is a címzettek közé. Mindig ki kell keresgélnem magam, bár ahol van 76 címzett, ott inkább kitörlöm a kapott plusz levelet. (ilyet pl még sehol sem láttam, hogy aki kapja a levelet berakja címzettbe válasznál)

csak hogy írjak jó dolgokat is:
- a telefonkönyvben, ha jobbra húzom a névjegyez, egyből hívja -> végre okos, egyszerű ötlet.
- az üzemidő jó, a saját töltőjével nagyon gyorsan töltődik.

összességében én úgy kaptam ezt a telefont (cégtől) és szerintem pontosan ennyit is ér. Nem vagyok elfogult, volt már samsung telefonom, de ez szerintem nagyon nem jó irány ahová halad, és amint lehet ezt is cserélem le egy rendes telefonra. :))

Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!

(#2309) magyar1997


magyar1997
tag

Üdv!

A következő kérdéssel fordulnék hozzátok. Valahogy be lehetne azt állítani, ha jön egy értesítés(leginkább messengernél lenne fontos nekem), akkor a képernyő 1-2 másodpercre felvillanjon. Erre van valami megoldás? Keresgéltem a menüben, de nem találtam rá eddig megoldást.

FTTB 1000/300

(#2310) mateus válasza magyar1997 (#2309) üzenetére


mateus
senior tag

AC display nevű appot használom erre a célra.

(#2311) magyar1997 válasza mateus (#2310) üzenetére


magyar1997
tag

Csak appal lehetne ezt megoldani?

FTTB 1000/300

(#2312) Alonso69 válasza magyar1997 (#2309) üzenetére


Alonso69
senior tag

Szia.
Én a No Led -et használom,de van több ilyen app. :)

Xiaomi 12

(#2313) kato78 válasza Joezyka (#2308) üzenetére


kato78
tag

Helló, ha nem haragszol csak észrevételként, a képernyözár és müködése nem Samsung feature, ez az android 6.0 -ás verzióban már így van. Sajnos.
A képernyözár gombja itt még istenes, fogj a kezedbe egy sonyt, és máris jobbnak ítéled majd meg. :)
Vízes kézzel is müködik a kijelzö, müködött már 6 éve is az elsö droidon is, ezért nem kell hogy idegeskedj.
A legtöbb dolog ami téged zavar nem Samsung, hanem droid tulajdonság. A Samsung az, amikor a névjegyzékben tudod balra vagy jobbra húzni a kontaktot.

Tényleg nem akarlak kioktatni, szóval ha lehet, ne vedd annak. Kösz! :)
Sajnos az új droid verziók kezdenek iOS -edni, azaz kezd eltünni a gyártók egyedi UI -ja, és kezd egységesebb kinézete lenni a készülékeknek. Gondolok a HTC féle Sense -re, istenkirály volt, vagy az 5.0.1 alatti TW -re, ami bár bugos volt mint állat, de elég jól az ember keze alá dolgozott.

De ami engem felhúz ebben a droid verzióban, hogy lezárt képernyö mellett is le lehet húzni az értesítési sávot. Sony, Samsung, mindegy, engem ez zavar.

(#2314) rvgy75 válasza Joezyka (#2308) üzenetére


rvgy75
aktív tag

Fényképet tudsz kesziteni hangerő gombbal is.

Akinek humora van, az mindent tud(hat), akinek humora nincs, az mindenre képes.(Peterdi Pál)

(#2315) raisen89


raisen89
csendes tag

Egy ilyen teló vásárlásán töröm a fejemet (illetve még a Sony XA jött szóba).
Az úruk kb megegyezik akár a szolgáltatónál venném, akár GSM shopban...

viszont az A5 esetében félek, hogy cska 1,6 GHz a procija, ami kevés lehet. Mivel nem 1-2 évre vennék telót, hanem jópár évre szeretnék berendezkedni... a Sony esetében 2 GHz. viszont pl a Samsungnak jobb, szebb a kijelzője.

Meglátások, ötletek, vélemények ezzel kapcsolatban?

(#2316) Dimebag88


Dimebag88
aktív tag

A sonykra sok a panasz mostanában :( Főleg a prémium kategióriát nézve :( Az A5 pedig ebben az árkategóriában pedig nagyon nagyon jó vétel :)Jó pár évre előre nemtudsz berendezkedni mivel a technika napról napra változik ezzel együtt a programok hardweres igényei is :)

[ Szerkesztve ]

A madár az ász!

(#2319) edelenyberes válasza edelenyberes (#2318) üzenetére


edelenyberes
csendes tag

Erről esetleg vélemény?

https://edigital.hu/telefonvedo/verus-shine-guard-samsung-galaxy-a5-2016-hatlap-tok-atlatszo-p447790

(#2320) TED_DY


TED_DY
csendes tag

egy érdekes hibám lett... ma délután eldobta a hálózatot a telefon, csak segélyhívás volt... ujraindítottam utána kb 1 óráig jó volt megint, ismét eldobta és hiába indítgatom újra már nem jó, csak segélyhívás elérhető... harf reset is volt, sim kártya is jó mert kipróbáltam másik készülékben! Mi lehet ez? meghalt az alaplap?

(#2321) bul07 válasza TED_DY (#2320) üzenetére


bul07
nagyúr

Szolgáltatódat nem hívtad, főleg ha falun vagy és egy torony van a közelben, hátha náluk a hiba, esetleg másik sim próba gyanánt
Nálunk a Tmobil tornya szokott haldokolni, van hogy fél napig nem lehet hívni és térerő is jön megy

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#2323) ovics válasza Joezyka (#2308) üzenetére


ovics
aktív tag

igazából mindegy hogy mit írsz, mert ez egy jó telefon. neked hiányosságok amiket írsz, az meg hogy némelyiket nem vagy hajlandó egy másik appal kiváltani ha lehetne, megint csak rugalmatlanságra vall.
nyilván vannak egyéni igények, és ilyen árban nem sok telefon tudja az összeset teljesíteni mindnkinek, ettől még nem kell leszólni. nem tudom hogy feltűnt e, de az itt lakók elégedetten használják, és orvosolják az esetleges hiányosságokat

(#2324) kato78 válasza edelenyberes (#2319) üzenetére


kato78
tag

Lehet nem ponst annyira "ütésálló" de lényegesen olcsóbb ha érdekel. [link]

[ Szerkesztve ]

(#2325) kato78 válasza edelenyberes (#2319) üzenetére


kato78
tag

Vagy esetleg ha nem kell a tökéletes ütésállóság, de szeretnéd ha szép maradna a telefon.

[link]

De a Médiaban is ennyibe kerül, nekem a sarkai ezüst színben "pompáznak".

[ Szerkesztve ]

(#2327) kato78


kato78
tag

Hát nem tudom, azért ez is csak egy használati tárgy, telefon. Vannak elönyei, hátrányai. Az, hogy nincs rajta LED vagy van, lényegtelen. SGS4 -röl váltottam, ott volt, nem volt rossz, most nincs, nem haltam bele. Ami viszont jó, 2,5 nap minden gond töltés nélkül, igaz nem nyúzom egész nap, de mobilnet megy, Viber, Whatsapp, emailek, netbank, SMS, pár telefon, pár képet is készítek naponta, hírolvasgatás, ... Erre az SGS4 sajnos nem volt képes, ott naponta kellett tölteni.

A mai napon a Samsung Storeban a telefon 99990 helyett 84990 ha valakit érdekel. Gyári, független, gyártói 24 hónap garanciával. :)

(#2328) Atek1213


Atek1213
tag

Sziasztok! Járt már valaki hasonló módon? Nem tudom aktiválni a knox-ot. Ami nem is izgat. De a szolgáltatós romnál a független sokkal jobb. Fel tudom tölteni vajon? Félek, hogy nem indulna el.

(#2329) dionaea


dionaea
őstag

Joezyka: Azért lásd be, hogy ezt a telefont amikor kézbe fogtad kialakult egy vélemény, hogy nem tetszik neked. Gondolom mást szerettél volna kapni. E miatt vagy ilyen véleménnyel.

Sztem minden készüléknél vannak gondok. Nkem nem volt sok telefonom 2 évente cserélem de eddig ez a legmegbízhatóbb legjobban használható és nem csak sebesség miatt hanem a kialakítás a funkcionalitás miatt.

Amit Satyek36 írt még ha kicsit nyersnek is tűnt de helytálló.

Nekem tetszik, hogy playről azt az appot rakom fel am tetszik. Pl a samung hívás naplója nem jött be. A sony hívás naplója nekem jobban fekszik. Play ről leszedtem egy appot, ami a Sonyéra hasonlít, és nincs gondom. Régen mindent az arcába toltak az embernek, tehát integrálva voltak bizonyos programok amik valakinek tetszettek vkinek nem. Most már végre nem ez van (symbian feeling) ami kell nekem rátelepítek amit nem használok, pl facebook, messenger.... azt meg nem.

Kezd egy fogalom kiveszni az emberekből, mégpedig az alkalmazkodás. És egy telefonnál azért nem olyan nagy dolog.

(#2330) floatr válasza Joezyka (#2322) üzenetére


floatr
veterán

Van egy véleményed a telefonról a szempontjaid alapján. Ez eddig ok, viszont csak ezért totál értelmetlen volt idejönni, és bedobni egy vaskos kommentet. Ha nem kell, add el, vegyél mást. Ha csak valamilyen megoldandó problémád van vele, akkor meg kérdezz rá, biztos tud valaki segíteni.

(#2331) Atek1213


Atek1213
tag

Amúgy a gyors fényképezőhöz a hangerőszabájzó a gyors gomb. Én nem is taperolom a kijelzőt fotózáshoz.

(#2334) Bandinho


Bandinho
tag

Hali!
Felrakta mar valaki az uj telekomos frissitest? Mit tud?

"Ha az életben a sikert A-nak vesszük, akkor A=x+y+z. x a munka, y a játék, z pedig hogy befogod a szád." /Albert Einstein/

(#2335) hape60 válasza Atek1213 (#2331) üzenetére


hape60
aktív tag

Bocs, de hogyan működik? Én ma vettem egy ilyen telót, ismerkedek vele, de ez a hangerőnyomkodós fényképező nem akar működnni..

(#2336) TomPack válasza hape60 (#2335) üzenetére


TomPack
őstag

A fényképező beállításaiban megtalálod! Zoom-ot, videót, vagy fényképezést lehet beállítani rá!

(#2337) Sofian válasza Bandinho (#2334) üzenetére


Sofian
őstag

Biztonsági frissítés, rakd föl. Nem változik semmi.

(#2338) Atek1213


Atek1213
tag

Megváltozott az újjlenyomat billzár? Eddig csak a lenyomatot lehetett beállítani ,vagy húzást , most meg egyszerre a húzás és újjlenyomat lehetőség van. Másnak is?

(#2339) Balogns1990


Balogns1990
csendes újonc

Lehet várok még kicsit és a 2017-es verzióra váltok majd :) Elég mutatós darab lesz és specifikációiban is vonzóbb. Ja és találtam egy videót is róla : https://youtu.be/z-1GGGvtGfg

(#2340) Balogns1990


Balogns1990
csendes újonc

Bocsi rossz link xD ez a jó https://youtu.be/fsUahmpuK8k

[ Szerkesztve ]

(#2341) bul07 válasza Balogns1990 (#2339) üzenetére


bul07
nagyúr

Ízlések és pofonok, szerintem rettentő csúnya, kezd megint szappantartó formája lenni
Én a szögletesebb telefonokat szeretem már a A5(2016) is határeset számomra a sok lekerekítéssel

Amúgy tegnap megtörtént a rendelés így én is belépek a tulajok körébe

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#2342) rvgy75 válasza Balogns1990 (#2340) üzenetére


rvgy75
aktív tag

Külseje majdnem hogy mindegy :) A toktol meg a kijelzővédőtöl ugyanugy fog kinézni mint a 2016-s :DD

Akinek humora van, az mindent tud(hat), akinek humora nincs, az mindenre képes.(Peterdi Pál)

(#2343) csabi94 válasza Satyek36 (#2317) üzenetére


csabi94
őstag

iOS-re miért nincsen normális navigáció? Ott a Waze, ott a Here, mi kell még? Mondj olyat, ami androidra van, és iOS-re nincs.

(#2344) mateus válasza Balogns1990 (#2339) üzenetére


mateus
senior tag

De abban is biztos lehetsz h 40-50ezerrel drágább lesz mint a 2016os, kérdés megéri-e.

(#2345) Alonso69


Alonso69
senior tag

A Telenor-ra is megjött a biztonsági frissítés 19.6 Mb.Az újlenyomatolvasó megjavult,felísmeri 10-ből 9-szer a hüvelykujjamat ami eddig nem igazán ment.

Xiaomi 12

(#2346) Hood


Hood
kezdő

A tesztek és az itt olvasottak alapján számítottam rá, hogy jó kis készülék ez, de pár nap használat után azt kell mondjam, még jobb, mint amit vártam. Nem bántam meg, hogy ezt választottam.
(Pedig tegnap a T-nél az A5 árában S7 is volt.)

(#2347) jupp008 válasza Alonso69 (#2345) üzenetére


jupp008
senior tag

Szintén Telenor, de nem talál új frissítést. Készülékenként lehet pár nap eltérés ??

(#2348) Atek1213 válasza jupp008 (#2347) üzenetére


Atek1213
tag

Még nekem sem talál semmit. 😔

(#2349) Alonso69 válasza jupp008 (#2347) üzenetére


Alonso69
senior tag

Egy manuális keresést csináltam,így találtam.Írták előtte,hogy a Telekomra is jött,ezért próbáltam rá.
Most ez van:

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 12

(#2350) Gainka


Gainka
őstag

Hali, csatlakoztam a táborhoz :)
Olvasgattam már itt sokat, de üveg foliára nem emlékszem, tud valaki olyat ami bevált?
Szilikon tokom már van.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.