Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1726) cooldongo


cooldongo
tag

Android szervízkódok

Az alábbi kódokat egy éléseszű felhasználó találta meg. Kicsomagolt az egyik (meg nem nevezett) gyári .apk fájlt, és rengeteg szervízkódot szerzett meg belőle. Az általa használt készülék egy I7500-as Samsung volt, de elvileg minden Android-os telefonon működnek. Jeleztétek, hogy sajnos nem univerzálisak a kódok, nem tudni melyik készülékeken működnek.
Segítségükkel jó néhány információhoz és beállításhoz hozzá lehet férni. Nem igényelnek rootolást, azonban mindenkit óvatosságra intek, nem véletlenül került a "Mélyvíz" kategóriába, szépen le lehet nullázni egy-kettővel a telefont.

*#*#4636#*#*

A telefonról és az akkumulátorról kapunk néhány érdekes információt. 4 menüpontot kapunk: Készülék információ, Akkumulátor információ, Akkumulátor előzmények, és Használati statisztikák (szabad magyar fordításban).

*#*#7780#*#*

Gyári visszaállítás.
Ugyanaz, mint amit a telefon beállítások menüjében alatt is elérhetünk. A telepített alkalmazásokat és a rendszer valamint az alkalmazások beállításait és adatait.
Nem törli az SD-kártya tartalmát, és a gyári alkalmazásokat.

*2767*3855#

Gyári formázás. Minden beállítást és fájlt töröl, a belső memóriáról és újratelepíti a firmware-t. Beütés után nincs leehetőségünk leállítani a folyamatot. (Nekem Milestone-nal nem működött, pedig kíváncsi lettem volna rá. Ettől függetlenül ha nem muszáj próbáljátok ki...)

*#*#7594#*#*

Ez a kedvencem. Segítségével a telefon bekapcsológombjának a viselkedését változtathatjuk meg. Alapértelmezésben hosszan nyomva egy menüt kapunk, amivel választhatunk a kikapcsolás a repülő mód és a némítás között. Itt átállíthatjuk, hogy például hosszan nyomva rögtön kapcsoljon ki a készülék.

*#*#197328640#*#*

Ezzel a kóddal a szervízmenübe jutunk be, teszteket futtathatunk le, és megváltoztathatunk néhány beállítást.

Még néhány kód, ami talán hasznos lehet:

*#*#526#*#* (WLAN teszt)

*#*#1472365#*#* (GPS teszt)

*#*#232331#*#* (Bluetooth teszt)

*#*#0*#*#* (LCD teszt)

*#*#2664#*#* (Érintőképernyő teszt)

*#*#0842#*#* (Háttérvilágítás és rezgés teszt)

*#*#0588#*#* (Közelségérzékelő teszt)

*#*#0842#*#* (Háttérvilágítás és rezgés teszt)

*#*#0673#*#* (Hangszóró teszt)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.