Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13) robogár válasza Flashback (#4) üzenetére


robogár
csendes tag

Szóval egy újabb recept: például, ha a tésztánál maradunk, akkor nagyon egyszerű a

Rakott makaróni vagy a hasonló Sajtos sonkás makaróni:
Nem tudom, milyen áron veszitek a darált húst, de olyan 30 dkg elég fél csomag makarónihoz. Tegyétek oda főni a makarónit, s közben egy kisebb fej hagymát vágjatok apróra és 2-3 kanál olajban dinsztoljátok meg (onnan tudjátok, hogy jó, hogy kicsit összébb megy a hagyma és kicsit "üveges" - fontos, hogy nagyon kis lángon tegyétek ezt és lassan, különben odaég a hagyma) utána szórjatok a hagymára piros paprikát (kb. egy teáskanálnyit), és gyorsan öntsétek fel 2 dl vízzel. Ezt követően tegyétek bele a darált husit. Kicsit furi állaga lesz, de mire elfővi a vizet (félig lefedve az edényt fedővel; én fakanállal támasztom meg a fedőt :C ööö van már :DDD ?) és "zsírjára sül", jól fog kinézni.
Kiolajozott tepsibe tegyétek a makarónit.
A kifőtt tésztával keverjétek össze a husit, vagy egyszerűen csak a tészta tetején egyengessétek el. Egy-két pohár (kis pohár) tejföllel borítsátok be tetejére reszelt sajt, sütőben rápirítjátok a sajtot és kész. Na jó, ez lehet hogy húzós pénzben.... Legközelebb ügyesebb leszek.

A sajtos sonkás makaróni abban más, hogy ott csak a sonkát felkockázva hozzáteszitek a makarónihoz és még egy nagy pohár tejföllel ezt így összekeveritek, majd kiolajozott tepsibe teszitek, reszelt sajt a tetején, sütőben rápirítjátok és kéééééééééééész. :K

"Embernek lenni annyi, mint választani."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.