Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Lightroom topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#3883) madgie válasza MrChris (#3880) üzenetére


madgie
titán

Na, akkor már megérte beszúrnom ide :)

Más: használ valaki LRTimelapse-et? Tegnap óta idegbajt kapok :( Azzal dolgozom szűk egy éve, de semmi olyasmit nem tapasztaltam, amit eddig. Illetve lehet a Lightroom "sara", vagy éppen a fényképezőmé, bár szerintem nem az utóbbi. Vagy LR, vagy az LRTimelapse.

Szóval adott egy 608 képes sorozat, amiből time lapse-et kellene készítenem. Elnyomom a torzításkorrekciót, kellőképpen meghúzgálom a csúszkákat, mert kell a dráma az égre, árnyékfinomítás az előtérre, stb. Aztán ugye alkalmazom ezeket a beállításokat az összes képre. Az LRTimelapse képes ugyan keyframe-ekkel "átmenetesen" is megoldani az effektezést, képről képre, de a probléma miatt maradjunk annál az egyszerű esetnél, hogy minden képre teljesen ugyanazok a beállítások mennek.

És itt dobja le az agyam az ékszíjat, mert random frame-eknél ugranak a tónusok. Egyszer ciános tónusú a kép, a következőnél átugrik lilásba. Teljesen ugyanaz a kép, 4 másodperccel később. Ugyanazok a beállítások, minden ugyanaz. És ami a durva: nem mindig ugyanott csinálja. Ha dühömben leresetelek minden beállítást, kitörlöm az XMP fájlokat is mert mondjuk 271 és 272 frame-nél csinálta, majd keverek másikat, teljesen másképp, hátha ott nem fogja, akkor ő mondjuk a 302 és 303-nál fogja eljátszani ezt.

Teljesen értetlenül állok a dolog előtt, ráadásul nem saját szórakozásomra készült anyagnál játssza el ezt, hanem megrendelésnél.

Nyers RAW-oknál nem látok ilyesmit, de amint elkezdem gyúrni, random helyeken kerül elő. Kutya idegesítő, tegnap délután fél öttől csak ezzel molyolok :(

Beszúrok két print screent a legutóbbi munkamenetből.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Lightroom topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.