Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39073) ubyegon2 válasza inf3rno (#39072) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Az a 3-féle frissítési mód nem sok, ami Mint-en van, van még a mintupdate CLI, ha valakinek erre fájna a foga, van az unattanded is. Mint-re elég az a 3, de ennyi meg kell. Próbáld ki egyszer, ha megjelenik a frissítéskezelőben egy csomag:

akkor ugyanez miként jelenik meg, milyen részletességgel írja le a Synaptic

illetve a terminal persze a terminal lehetőségei különböző parancsokkal jelentősen bővülnek ;)

Ezekkel végigmenve a beállításokon, sok információhoz juthatsz a frissítendő csomagról. A mintupdate-ben például itt látható, hogy mindent be tudsz állítani

és itt, a Rendszerbeállítások - Indítópult-nál lehet ellenőrizni az autó indulást,

így nem maradhatsz le a frissítésekről, tálcán jelezni fog.
Ha valamely csomagot nem akarod frissíteni, azt is a Frissítéskezelőben tudod beállítani, elméletileg ha itt beállítasz valamit, akkora Synaptic és a terminal is figyelembe veszi és az alapján frissít, nem lehet például más frissítési metodikát beállítani a Syanpticban és mást a Mintupdate-ben! A frissítési szinteknél érdemes az 1-3 szintet beállítani, a 4-5 hatása sok vitát váltott már ki több fórumon is, kezdőként ezzel óvatosnak kell lenni. Ha nyűgös hw-ek vannak a gépben, akkor mindenképpen érdemes romeo-t kihagyni!

A meghajtók közötti áttelepítésnek is van sok módja, én kezdőként anno már csináltam a Gparted-del, igen egyszerű, a másolandó partíciót másolás/beilleszt módszerrel áttettem. Teljesen megbízható módszer, arra kell figyelni csak, hogy a célpartíció nagyobb legyen és a program azon belül létrehozza az előző partíció tükrét rajta. Persze ugyanazon fájlrendszer legyen a fogadó hely is.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.