Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Kalandor: Habemus papam
- Pajac: Átlátszó fém
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
kutyek #60749 üzenetére
Noname oldal saját kártyás fizetési megoldással 3rd party helyett? Kicsit sem gyanús.
Még ha tényleg kapsz is valamit, akkor is orbitális lehúzás, látszik, hogy a lehető leggagyibb kínai Les Paul másolatot adják, még a nyaka is csavarozott bakker. 100 dolláros szemetet adnak 1500-ért, marhára megéri.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #59484 üzenetére
Ha csavarozott nyakú konstrukció, akkor megvenném mindkettőt, a faszább nyakat áttenném a szebbik testre, a másikat meg eladnám utána.
-
Goose-T
veterán
válasz
arnyekxxx #57332 üzenetére
Az olcsó ragasztott nyakas gitárokról inkább mindenkit lebeszélnék. Volt pont olyan fekete explorerem, de a híd legalacsonyabb állásában is túl magas volt az action. A perselyek gyárilag kilógtak a test síkjából, azokat mondjuk belevertem, de utána sem lett sokkal jobb a helyzet. Ilyen esetben egy csavarozott nyakú gitárt legalább ki lehet ékelni, de egy ragasztott nyakas gitár kuka. Nekem legalábbis.
-
arnyekxxx
veterán
Ez nekem eddig teljesen kimaradt. Hetfieldnek egy olcsó csavarozottnyakú V másolat (Elektra) volt A Gitárja a Killemall korszakban, ezzel studiózott, koncertezett.
-
jmarcell
csendes tag
Szerintetek mennyire lehet pofátlanul belealkudni ebbe a "valamilyen" japán SG-be?
[link]
2 kilóért tartják, de hát ránézésre nem a vitrinből szedték elő... Talán egy Ibanez 2354S lehet. Nem derül ki, hogy csavarozott vagy ragasztott nyakú, sanszosan előbbi. -
jmarcell
csendes tag
Egy jó 10-12 éve, amikor ráadtam a fejem, hogy megvegyem az első elektromos gitáromat még én sem tudtam, hogy ez mekkora deal lehetne. Hasonló árban vettem egy csavarozott nyakú Ibanez Gio LP-t, nem feltétlen rossz gitár, főleg, hogy azóta már Wilkinson hangszedők vannak benne, de azért a márka ott elvitte a vásárlásomat tudatlan kamasz fejjel a valós érték mellett. Nem ez lett életem befektetése...
-
cucka
addikt
válasz
FockeWulf #53502 üzenetére
Újabb fun fact - a "modern" ragasztó, amivel a két fát összeragasztják, az sokkal szilárdabb, mint maga a faanyag. Ezért sem látsz soha olyat, hogy egy gitárnyak a ragasztásnál törik le.
Szóval nem szükséges a szoros nyakzseb. Ha túl szoros, nem is tudod rendesen összeragasztani, mert kell hely a ragasztó rétegnek. Ha van rés, azt a folyékony ragasztó úgyis ki fogja tölteni.
Ugyanígy, igazából a csavarozott nyaknál sem szokott kiszakadni a nyak, még akkor sem, ha nem szoros a nyakzseb. Az inkább egy minőségi mérce, hogy mennyire volt igényes a gitár készítője.És hadd előzzem meg a többi legendát a különleges és drága mahagóni fáról (ami annyira különleges és drága, hogy bútorokat csináltak belőle), meg a roppant különleges Titebond ragasztóról, amit a Gibson használ (amit annyira különleges, hogy amerikában ez a standard faragasztó, minden barkácsboltban megveheted fillérekért).
Az a helyzet a gibsonnal, hogy nem csak gitárokat gyártanak, de legendákat és bullshitet is.
-
FockeWulf
tag
"egy rendesen megcsinált, szorosan illeszkedő csavarozott nyakat sokkal nehezebb megcsinálni, mint két fát adott szögben összeragasztani egy sablon segítségével"
Ennek pont a fordítottja igaz, mivel a ragasztott nyaknál a szoros, pontosan megmunkált zseb és nyak tart jóval többet mint a ragasztás. -
arnyekxxx
veterán
Ragasztottnyakú gitárt gyártani nem drágább mint csavarozottat, ez megint csak a legenda része hogy a ragasztott az valami csoda. CNC kimarja megfelelő méretekkel és összenyomják ragasztóval. Semmi varázslat nincs benne. Viszont nehezebb javítani.
szerk. egyszer végig kellene már olvasnom a kommenteket mielőtt nekiállok válaszolni.
-
cucka
addikt
Namost a Gibson azért csinálta olyanra a Les Paul nyakát, mert egy az egyben átvették azt, ahogy az akusztikus gitárok nyakát rögzítik. Ami ugye nagyon hasonló ahhoz, ahogy az összes akusztikus hangszer (hegedűk, csellók stb) nyakát rögzítették a testhez úgy a reneszánsz kor óta.
Szóval maradjunk annyiban, hogy a Gibson lóf*szt se talált fel. Voltak innovációik, de ez pont nem az. Az egyetlen cég, ahol feltaláltak valamit ezen a téren, az a Fender volt a csavarozott nyakkal.
Ezek amiket írsz, nem tudom, milyen fantázia birodalomból származnak. Két darab fát összeragasztani egy hangszerben azt a reneszánsz kor óta csináljuk, nem tudom, milyen varázslatos tulajdonságokat képzelsz bele, de hidd el, ezek nem léteznek.
Az, hogy milyen könnyű elérni a felső bundokat, az nem a nyak rögzítésétől függ, hanem attól, hogy hol csatlakozik a nyak a testhez és milyen a test formája.
Ja még egy apróság - a Gibsont nem szabadalmak védik, hanem védjegyek. A test és a fej formája van védjegyoltalom alatt. Egy les paul gitáron nincs semmilyen műszaki megoldás szabadalmi oltalom alatt, és ha valamikor volt is, az már réges rég lejárt.
Ezért van az, hogy kb. minden cég készít les paul stílusú gitárt, de a test és a fej formáján apró módosításkat kell csináljanak. -
X2N
őstag
A ragasztott nyak onnan minőségi mérce hogy drágább megcsinálni, képzettebb munkaerő kell, míg egy csavarozott nyakat bárki fel tud csavarozni egy nyomatékkulcsal. Ennyi. Gibson ezért csinálta a Les Pault olyanra amilyen-re hogy ne tudják olyan könnyen lemásolni, sznobok. Ugyanúgy mint az átmenő nyak meg a több darabból összerakatt nyakak. Hangban egyik sem jobb vagy rosszabb, csak egyszerűen más. De a nem csavarozottabb nyakak sokkal kényelmesebbek szerintem. A ragasztott Harley Benton SG-nél sokkal könnyebben lehet elérni a magasabb fekvéseket mint az Ibanez RG550-nél.
-
cucka
addikt
Ezeket a ragasztott nyak körüli legendákat már sok helyen olvastam, nem tudom, ki találta ki őket.
Az összes akusztikus húros hangszernek ragasztott nyaka van. A legolcsóbb tüzifa dobozgitárnak is.
Valaki látta, hogy a Gibson gitárok drágák és jók, és azoknak ragasztott nyakuk van, gondolom innen jön ez a legenda, hogy a ragasztott nyak valamiféle minőségi mérce.Fun fact - egy rendesen megcsinált, szorosan illeszkedő csavarozott nyakat sokkal nehezebb megcsinálni, mint két fát adott szögben összeragasztani egy sablon segítségével.
#53490espista
Az összes sorozatgyártású gitárt betanított munkások rakják össze. Igen, a milliós Gibsont is. Ettől sorozatgyártásúak. -
X2N
őstag
Még sokat is mondtál a 30ezerrel, itt van egy DIY Kit HB Strato 32eFt-ért már áfával: [link] De gondolom azt tudod hogy egy Les Pault alapból 4X annyiba kerül legyártani mint egy Stratot vagy telét nem? Gondolom láttál már élőben ilyet, hogy van összerakva szögben a testhez képest a nyak, test hogy van lemarva, nem csak csavarozva van ám, a nyak mint sok egyszerűbb gitárnál. Azt te se gondolhatod hogy ez a 32 ezres gitár fog úgy szólni mint egy 100-ezres ezekkel a hangszedőkkel. Vagy egy még komolyabb cucc amit profik szeretek össze, kiválogatott faanyagból, kiszárított faanyaggal stb. Én is gondolkodtam ilyen gitáron de ilyen extrémebb formában Y vagy X alakút készíteni lehetne csak nem tudnám normálisan lefényezni, festetni kellene de az se 2 forint. A hozzá adott hardverek meg alapból mennénk a kukába, és akkor ez még mindíg egy csavarozott nyakú gitár..
-
X2N
őstag
Ilyen gitárjaim voltak eddig:
Ibanez RG170DX indonéz fekete, pontberakásos fogólap, 22bund már nem tudom mikori de kb 2003-2004 első gitárEpiphone SG Special II olcsó sg-nem tetszett a fogólap, fejnehéz, csavarozott nyak
Ibanez SAS36FM első komolyabb gitárom, sajnos a hangszedők ugyanolyan rosszak mint a 170DX-en.
Ibanez rg370 DX ki kellett próbálni a floydot, konklózió olcsó floydos gitárt nem veszünk...hangszedők tipikus ibanez, nem jó.
Vintage V100 AFD korea állat gitár volt viszont a bundok nem voltak szépen megcsinálva, egy újrabundozás ráfért volna. Jó hangszedők.
Eladtam a gitárokat, volt pár év kihagyás.
Vintage V100 2011 korea
Ez jött velem szembe használtpiacon elsőre ~2éve, kulcsok cserélve gotoh-ra, görgős schaller húrláb az előző tulaj által, egy ideig rühelltem mert a G húr állandóan hangolódott, kis reszelgetés és állítgatás után most már tartja a hangolást, most top wrap-al van beállítva tényleg érezhetően jobb nyújtani. Még a régi koreai szériás darab, long tenor nyakillesztéssel, Dög nehéz, hozza a LP hangot, jó hangszedők, elnézve a mostani kínálatot LP-gitárokból és hogy már nem lehet rózsafa fogólapos gitárokat már venni, marad.Ibanez RG550 Japán Desert Yellow
Pont az Ukrán háború előtt vettem, elég jó áron, ilyen áron nem lehet japánban készült gitárt kapni original Edge-el, úgyhogy megvettem. A gitár hibátlan volt, bundok hibátlanok, gyárilag behangolva érkezett 1 év alatt ha 2x kellett hangolni. Tremoló hibátlan. A hangszedő viszont csalódás. a nyak elég vékony, gyakorlatilag 0 rádiusz.Harley Benton DC-Custom Line fehér Indonéz 2023
Ő lenne a legújabb áldozat, de hogy miért...használtam felváltva az RG550-est és a V100-at egy évig, úgy vettem észre nekem jobban fekszik a rövidebb menzúra és a keskenyebb nyak, és ha van a fogólapnak egy kis rádiusza,(kicsi a kezem, nincsenek hosszú ujaim) a LP-nél az a baj hogy nehéz, és nincsenek az oldalán bevágások, bevág a gyomrodba és még farrnehéz is, kényelmetlen hosszútávon gitározni ülve feltett lábbal. Elkezdtem nézegetni gitárokat, megint.
Ezek voltak a szempontok:
-ragasztott nyak
-normális hangszedő
-egyszerű kezelhetőség(hangerő+tone)
-24 bund mivel amúgy is a LP mellé kell
-grafit nyereg
-normális kulcsok
-ne piros/fekete, legyen fehér ha lehet, Buckethead rulz.
Mi lehet jó LP alternatíva, és egyből SG jött szembe, megnéztem a kínálatot de egyből rosszul lettem milyen árakon vannak most az új Epiphone-ok, meg a használt Vintage VS6. 180e alatt nincs normális...
Thomann-on láttam ezeket a gitárokat, elképesztő hogy hány féle változatot gyártanak, nem is értem hogy csinálják. Kicsit féltem mert tudtam hogy ezt ki kell fogni, de úgy voltam vele hogy ha rossz akkor úgyis visszaküldöm, régebben 10éve ezek nagyon lesajnált gitárok voltak. Megjött a gitár, 101eFt-ért, bontom ki a dobozból:
-húrok feketék(valami fekete por volt rajta, pár óra játék meg kézmosás után áttapadt a kezemre.-nyak hibátlan
-bundok hibátlanok, kb 90%-ban olyan jó mint egy Japán RG-nél.
-fogólapja roasted jatoba(ilyenem még sosem volt, nem egy rózsafa de nagyon hasonlít, ez elvileg világosabb lenne de a pörkölés miatt ilyen sötétebb lett, elvileg így kiszárítják a fogólapot teljesen)
-fogólapon a pozíció berakások fényesebbek voltak a Vintage LP-nél, nem tudom miért, majd húrcserénél letakarítom a fogólapot, és kap citromolajat az lehet visszahozza a fényét.
-van súlya, nem fejnehéz mint minden sg, majdnem LP súly, a test 4.5cm(Gibson 3.5cm)
-festés majdnem hibátlan, alsó szarvnál van egy nagyon pici hiba és egy hónap után észrevettem a nyak hátoldalán egy nagyon pici festék hibát ami ujjal alig érezhető
-hangszedők jók
-hevedertartó a felső szarvba lett befúrva ami pozitívum mert így kevésbe lesz fejnehéz mintha a nyakhoz lett volna befúrva.
-hangszedők felezhetők(push pull poti)
A nyak hátul a nyeregnél erősítve van, + anyag (nagy pozitívum a fejnél gyakran törő LP-SG-nél)
-Hangolást kiválóan tartja....talán a jó kulcsok + keskenyebb fej +laposabb húrszög illetve grafit nyereg hármasból eredően
-súlya miatt kiegyensúlyozott álva, ülve, oldala le van kerekítve.
24 bund miatt a nyaki hangszedő viszont máshogy fog szólni, ezt tudomásul kell venni, nem lesz annyira öblös a hangja mint a hagyományos 22bundos 2 hangszedős elrendezésnél, nem mondanám hogy ez feltétlen hátrány lenne...
-húrláb viszont rosszul lett megcsinálva,nem a peremes hardvert rakták bele hanem a perem nélkülit ami tremolós gitárba való, becsúszott a testbe 4mm mélyen. Leveleztem THoman-al ők azt mondták küldjem vissza, a javítés költségét is álták volna, végül elvittem hangszerészhez aki 5 perc alatt megcsinálta ingyen, innen is köszönet neki. kivágott 2db fadarabot amire felfekszik a hardver és már nem nyomódik bele a testbe.
Szóval ettől eltekintve van egy gityóm 100eFt-ért, ami meghazudtol sokszor ennnyibe kerülő gitárokat, normális hangszedőkkel, grafit nyereggel, ragasztott nyakkal, akár acél bundokkal(a kék változat 22 bundos és acél bundokkal szerelt még olcsóbb is 20eFt-al). Innentől kezdve el lehet gondolkozni hogy miért van a Gibson évek óta lejtmenetben... -
Moleman
addikt
Szerintem azt is meg lehet jól csinálni, a Gibsonomban teljesen stabil, erővel sem tudom kibillenteni, nem tudom, hogy van megoldva, de jó.
Ezzel szemben az Aria superstratomban a testhez csavarozott single coil is ferdén áll, próbáltam alulról szivaccsal megfeszíteni, de még mindig ferde.
-
bigrob
őstag
válasz
fattyu #49443 üzenetére
Én azon is sírni tudnék, hogy egy semmi extra Vintage V100 LP 60 körül mozgott, most örülsz ha találsz 100 alatt itthon a használt piacon.
Plazmától Epi LP-t 50 körül vettem szintén... (nem emlékszem pontosan melyik, valami studio rémlik, de az biztos, hogy nem a csavarozott nyakú special volt)Aktív EMG szettes Ibanezt 80-ért vettem és adtam el..
Ami nagy szív fájdalmam az a Duncan szedős Squier telém, nagyon dög hangja volt, valami 50-60ért vettem és adtam el..
Az Iron Label legyező bundos Ibanezemről meg már sírtam eleget.. -
válasz
fattyu #49182 üzenetére
Szerintem is gyanús, de nem pontosan azért, amiket írsz. Láttam Epiphone gitárokat Gibson takarólemezzel, és az olcsóbb gitárok között van/volt csavarozott nyakú, pl a G-310.
Viszont gyanús a nyaknál a hevedertartó csavar megoldása; a szériaszám nem a neckplate-en van, ráadásul az Epiphone kereső szerint egy Sheraton gitárhoz tartozik. Fura a fej formája, hogy a felirat vízszintesen van és nem ferdén és a kulcsok is kissé furán állnak, ha jól látom.. -
jmarcell
csendes tag
Egy marha régi G310 lesz ez szerintem, most kicsit jobban utána nézve. A csavarozott nyakkal nem feltétlen lesz rossz, régebben az Aria SG-knek is volt csavarozott nyaka, ha jól rémlik Karácsony János is játszott egy olyanon a Nyugati-s koncerten. Meg kell nézni milyen állapotban van, tetszik-e az egész. Én mondjuk egy 80-100 ezer körülre lőném be az árat ennyi alapján, jóindulattal és drága ojróval.
-
beteg
őstag
válasz
jmarcell #49179 üzenetére
azt mondta a srác, hogy a humbik cserélve lettek. Azt mondja, valami "EDM"-re. Ilyet nem ismerek. Gyanítom, hogy inkább EMG lesz az.
Holnap hozná el, csereberélnénk, de kicsit még tartok tőle, hogy azt sem tudom, mi ez.
A csavarozott nyak az olcsóbbaknál fordult elő?Köszi!
marcusa : Nagyon Köszi!! Ezzel el is dölt a kérdés!
-
marcusa
addikt
Szerintem ez nem epiphone, hanem valami épített gitár lehet, a nyak csavarozott, mint az epi sg special-nál, de annál meg csak 2 poti van. Nekem volt SG G400-am, annak 4 potija van, de a teste nem ilyen formájú és ragasztott a nyaka. Vagy még azt tudom elképzelni, hogy valami nagyon régi kiadás lehet...
-
válasz
Ctrl+Alt~Del #47118 üzenetére
Mint ahogy azt Arnyekxxx mondta, ne lökdösd.
Nekem egy klasszik lógott fent és nekem is hasonló problémáim voltak. Felragasztottam egy nagy darab szürke szivacsot a falra a test mögé. Ilyen 30x40x5cm-es darabot, de szerintem kisebb is elég lenne.
De ha azon parázol, hogy a gitárod legyen zsír patika új meg ne basszák szét a boltban. Akkor felejtsd el ezt az akasztót marha gyorsan és vegyél egy olyat ami a testet is megtámasztja. Tudom, hogy ragasztott nyakú gityót keresel, ennek ellenére elmondanám, hogy a csavarozott gityóknál a zseb mellett repedések szoktak megjelenni, sok esetben pont emiatt a tárolási mód miatt. nincs a test támasztva. -
válasz
gaborbol #45880 üzenetére
Huha! Menő nagyon.
Megnéztem a JM anyagot, nagyon ügyesen játszik. Nagyon jó tényleg. Ahogy beszél róla azt gondoltam lesz olyan £400-500, erre £895 lett. Háááát, nem az az eszement olcsó gitár. Se csilli villi faerezet, minden hangszedő ugyanaz, csavarozott nyak. Értem én, hogy meg minden, csak nem erre számítottam. Amúgy menő nagyon. Csak félek, hogy a bundozással lesznek gondok hosszabb távon.
Anderton vidijót még meg köll nézni hamarost. Meg a a P McKnight-ot is. -
jmarcell
csendes tag
válasz
espista #44956 üzenetére
Egy standard Telecastert, igazából csak újdonság/új ismeretek/tapasztalatok megszerzése gyanánt és az "eszmei értéke" miatt ütött be a dolog, hogy tök jó lenne egy saját gitárt csinálni. Elsőkörben mahagóni/mocsári kőris test + juhar nyakra gondoltam. A Telecastert gondoltam a "legegyszerűbb" gitárnak, csavarozott nyak, fixhúrláb.
Nyilván az ilyen első építéseknél mindig szokott tanulópénz lenni, viszont nagyon silány minőségű fákba se szeretnék belefutni. Az is biztos, hogy nem jön ki olcsóbban, mintha egy Squierbe saját ízlésre cserélgetném a hangszedőket. -
Eastman
addikt
Úgy, hogy a nyak a testre csavarozott szakaszon nem görbíthető. Ott teljesen egyenes. Onnan görbül a fej felé. Tehát a találkozásuktól a híd felé haladva felakadhat a bundokon a túl alacsonyra állított húr. Hiába tökéletes az action a mélyebb fekvésekben.
Az én Epim is ilyen.
Az összes bund csiszolása, "fenése" a megoldás. Ami a gyárban nem történt meg.
-
Goose-T
veterán
válasz
Tommyka21 #43410 üzenetére
Gitárja válogatja. Ha van elég hely az elektronika üregében egy 9V-os elemnek, akkor nem okozhat nagy gondot. A problémát inkább a pickup mérete okozhatja. Mostanában divatosak a közvetlenül a testhez csavarozott pickupok (direct mount), azt arról ismerheted fel, hogy nincs pickupkeret és koptató sem a pickup körül. Ha egy ilyen gitárba akarsz tenni passzív helyett aktív pickupot, akkor elképzelhető, hogy kicsit ki kell tágítani a pickup üregét, hogy beleférjen az aktív, mert azok általában kicsit testesebbek, és főleg sarkosabbak. A passzív pickupoknál szépen lekerekítik az üreg szélét, na abba a lekerekítésbe jól beleakad az aktív pickup sarka. Én már csak tudom, miről beszélek.
-
nap
addikt
válasz
Carlos Padre #42020 üzenetére
Egy jól összerakott csavarozott nyakú jobb, mint a ragasztott. Nincs a két fa között a ragasztó, ami tompítja a rezgéseket.
Persze az olcsó csavarozott nyakúak nincsenek olyan gondosan összerakva, ezért is olcsóak. De mindez már a hitviták világába vezet... -
Carlos Padre
veterán
válasz
benedekco #42019 üzenetére
Persze, hogy megfogta, az french polish rajta. Szépen vissza kell szedni alkoholos ronggyal, csak nagyon munkás. Azért írtam, hogy nincs még kész de türelmetlen voltam
Aztán majd megy rá még egy-két réteg színtelen polish, de kíváncsi voltam már nagyon hogy szól. Nem mértem, de hallásra a sustain duplája a csavarozott nyakú les paulomnak, szóval tényleg van valami ebben a ragasztott nyak mítoszban. -
nap
addikt
válasz
Eastman #41446 üzenetére
Hivatalosan igen.
Nemhivatalosan csak 25,3.
Volt egy széria (p90-Humbi, 3 poti), ami csak 24,75-ös volt.Carlos Padre: Amit elmondtál, az a studiókra igaz. Paulowina test, sima humbuckerek.
Azért a rendes régi nighthawkok és blueshawkok elég jók. És még a csavarozott nyakú Epiphone-ok is. Ott mahagóni a test és a nyak, rendes juhar a top, és a hangszedők is a megfelelőek. -
Carlos Padre
veterán
válasz
Eastman #41444 üzenetére
Ezekkel a flat top Les Paulokkal én nem tudok megbarátkozni. Eleve olcsó a kinézetük, sok munka nincs velük, csavarozott nyak, telibe vannak fújva így az anyag is kvázi mindegy, az ár valahogy mégsem tükrözi ezt. Ragasztott nyaknál meg sosem értettem miért nem lehet szépen a hátlappal síkban a nyak, miért lépcsős? A lapos felület adja, hogy könnyű lenne szép furnéros felületet csinálni, de neeeeem. Vagy csak én akarok sokat?
-
Eastman
addikt
Ez ugyan nem csavarozott, viszont scale length: 25.50", 648 mm-es. Jól emlékszem, hogy hasonlót keresel?
-
nap
addikt
válasz
Eastman #41438 üzenetére
Köszi az infót! Másnál is olvastam, hogy a Warmoth-tal mennyire elégedett. Meg, hogy azért terjedt el, hogy a csavarozott Les Paulok szarok, mert leginkább az olcsó gyártók alkalmazták, ahol a költséghatékonyság volt a legfőbb szempont a minőség (és minden más) rovására.
-
Eastman
addikt
-
Goose-T
veterán
válasz
cappa72 #40967 üzenetére
Nem biztos, hogy gyanúsan olcsó, inkább reális az a 40 ezer, ha Bronze szériás. Az utóbbi években mélyrepülésben volt a B. C. Rich, és a legolcsóbb gitárjai újonnan a 60-70 ezres kategóriába estek be. Totál kommersz cuccok voltak: egyszínű egyszerű fényezés, hárs test, csavarozott juhar nyak, gagyi hardver, távolkeleti gyártás (de nem koreai vagy japán). A formán kívül semmi nem emelte ki a tucatgitárok közül. A Platinum széria talán kicsit jobb volt, meg voltak neck-thru változatok is, azok elég vagányak. Össze is roppant a cég, most próbálják újradefiniálni magukat nagyon csiricsáré custom cuccokkal, biztos jött valami új befektető.
-
bot1978
senior tag
Sziasztok!
Basszusgitár topic szegény kipurcant, nincs hsz évek óta. Itt esetleg akad hangszerész?Az a kérdésem, hogy ha a nyak és a test találkozásánál a húrmagasság túl magas (rövid nyak 20 bund) akkor csavarozott nyak esetében lehet e ezen segíteni? Nem a hídra gondolok, az már minimumon van, de így is magas.
Hallottam olyat, hogy a csavarozásnál valamit elkövetnek és úgy húzzák meg a csavarokat, de nem találok videót a neten, hogy miről is van szó pontosan.
-
kemotox
addikt
válasz
Eastman #36834 üzenetére
Szerintem egyaltalan nem abszurd. Kocsinak is lefotozzak az ilyen olyan szamait. Altalaban eleve ugy hirdetik a gitarokat, hogy ezek le vannak fotozva. Egy csavarozott nyak leszedes meg nem a vilagvege.
Ezt a bizalmatlansag dolog meg tul van lihegve. Idegentol akar venni az interneten egy jo draga cuccot. Teljesen ertheto. -
Tommyka21
tag
válasz
Plazmacucci #34173 üzenetére
Plusz csavarozott nyak
!
Ez a leggyengébb Epik egyike. -
törölt tag
válasz
NeoPampalini #31998 üzenetére
Így igaz. A forma tényleg ízlés kérdése. Átmenő nyakasból nekem az LTD D-4 tetszik. De érdekes módon olcsóbb kategóriában is van nekik átmenő nyakú modelljük, a B50.
Most csavarozott nyakú van, de az égvilágon semmi bajom nincs vele. Illetve egy, de az meg az én hibám, hogy eltévedek rajta a plusz húr miatt, ha tabokat nézegetek. -
NeoPampalini
senior tag
válasz
#96302336 #31997 üzenetére
A forma ízlés kérdése, nekem ez a singlecut tetszik.
"Normál" verzióra meg ott a Dingwall kínálata, bár az *picit* drágább, mint a Cort.
(Mondjuk ezek testen átmenő nyakasak, a Dingwall nem tudom, csinál-e ilyet, vagy csavarozottak.)
Úgy tartják, a multiscale abban jobb, hogy az eltérő húrhosszok miatt a húrok jobban egyensúlyban vannak mind hangzás, mind feszesség terén (hátránya viszont, hogy itt nincs olyan, hogy csak úgy beesel egy hangszerboltba egy csomag "óccsó pirosvarvikkér'
). Na meg állítólag jobban kézre esnek így a bundok. Fene tudja egyébként, ilyenhez még nem volt szerencsém.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Eastman #31621 üzenetére
Ez megint egy kérdés, hiszen ugye youtubeon keresztül valamelyest tömörített soundot hallunk, nem biztos, hogy mindenki ugyanolyan mikrofont használ, és a mikrofonozás is elég rendesen meghatározza a soundot. Ugye sokszor centiméter mozdításokkal lövik be a sweetspotot gitárhangzásnál. (persze vonalkimenetnél nyilván nem számít) Ami még jó lett volna, ha a videoban a technikusok bővebben kifejtették volna a különbséget, de csak annyi volt ugye, hogy tetszett nekik a cardboard chaos. Ők ugye napi mondjuk 50 Fendert állítanak be valószínűleg ugyanazon a szabvány beállításokon és cuccokon. De szerintem a ragasztott vs csavarozott nyak , faanyag mind számítanak, de nem minden setupon nem ugyanolyan mértékben hallható a különbség. Egy újabb szösszenet a témában Tone Woods Part II - Bodies
-
Eastman
addikt
válasz
Ragnar_ #31620 üzenetére
Az alapkérdés ugye az, hogy a fa anyaga, a fa ragasztása mit tesz hozzá a gitárhangzáshoz, illetve a ragasztott vagy a csavarozott fa-illesztésektől hosszabb-e a hangkitartás, teltebb-e a hangszín.
Amit én a felvételen nem hallok, azok a mélyek.
OK, csilingel egy Strat. Az biztos, hogy nem feltétlenül kell fa alkotóelem az elektromos gitár megszólalásához. Amiről közösen gondolkodunk, az az, hogy mi és hogyan befolyásolja a hangzást az elektronikán túl...
-
bigrob
őstag
válasz
funk648 #31582 üzenetére
Epi "Special" csavarozott nyakú legolcsóbb kategóriás hangszereket ne erőltessük szerintem..
Én már rendeltem gs-ről ország másik feléből gitárt és nem volt problémám vele. (Ibanez RGA32 volt EMG szedőkkel valami 80 körül)EZ szerintem simán vállalható postázva.
Vagy EZ kemény tokkal..
Az igazi SG pedig vörös nem fekete, mer' hájvéj tu hell -
törölt tag
válasz
Szten Márs #31492 üzenetére
Meglátásom szerint a nyakillesztés mögött is egy jól bújtatott marketing van. A Csavarozott nyakat könnyű sorozatban gyártani, jóval olcsóbb is. A ragasztott bonyolultabb illesztését, és az ezzel járó drágább technológiát próbálják magyarázni, hogy sokkal jobb a hang. Az átmenő nyak nem igazán szorul magyarázatra, a legdrágább, de ennél van egy nem elhanyagolható előny, hogy végig egyformán kényelmes.
Javítási szempontból újabb pozitívum a csavarozott nyaknak. Érdekes, hogy a legolcsóbb lett talán a legjobb középút. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Eastman #31485 üzenetére
Nem, nem tesztkérdés. Teljesen komoly kérdés. Amennyire látom, a gitárok világában nagyon kevés a megfelelő módszertanú vizsgálatokkal alátamasztott tudás és igen sok a misztikum, a hiedelem. Az egyik ilyesmi a gitárnyakillesztés hatása a hangkitartásra - mki fejből vágja, hogy a csavarozottnál a legroszabb, átmenőnél a legjobb. Ezzel szemben egy valamire való tanulmány ismeretes a témában, ami azt találta, hogy pont fordított a helyzet: a csavarozottnál a legjobb, átmenőnél a legrosszabb. Ráadásul a különbség olyan kicsi, hogy csak műszeresen volt megállapítható, fülre nem.
Ami a sustaint illeti, szerintem triviálisan a húrra ható mágneses és mechanikai impedenciák összessége fogja meghatározni. Minél erősebb a hangszedők mágnese és minél több van belőlük, annál nagyobb erősebb térben rezegnek a húrok, ez annál inkább hat rájuk és torzítja, lassítja a rezgésüket. (Sustain szempontból ezért jók az aktív hangszedők.) A mechanikai ellenállás még egyszerűbb: minél jobban képes a gitár átvenni, elvezetni, elszívni a húrok rezgéseit, azok annál kevesebb ideig rezegnek. Márpedig a hangszedőket nem érdekli a test rezgése. (Ezért is érthetetlen, hogy ugyan miért jó az nekünk, ha rezeg a test. Ezért is kérdeztem.) A hangszedőket csak a húrok rezgése érdekli, így kívánatos, hogy azokat a gitár minél kevésbé tudja elvezetni. Egy hatalmas tehetetlen tömegű, kemény, denz fából készült test és nyak erre megfelelőbb, nem fogja úgy elvezetni a húrokból a rezgést, mint egy puhább, kisebb tömegű fa, a maga kisebb mechanikus impedenciájával. Így a les paul testtől több sustaint várunk, de ennek semmi köze a nyakillesztéshez.
Amúgy a tudomány SOHA nem mondta, hogy a poszméh nem tudhat repülni. A tudomány jó sok idővel ezelőtt annyit mondott, hogy nem tudja, hogyan repül a poszméh. Azóta amúgy tudja. Hatalmas különbség. A félreinterpretálás kedves, tudományellenes emberek műve, ami jól elterjedt. Ne ülj fel neki.
-
törölt tag
válasz
Alexios #31486 üzenetére
A tudomány sok mindent bizonyított pl. bebizonyította, hogy Isten nem létezik. De konkrét bizonyítékkal mégsem tudott előállni. Ilyen a nyakrögzítés is. Háromféle rögzítésű gitárom is van itthon, tehát az összes féle megoldásból van a falon egy-egy. De mégsem az átmenő nyakasnak van a legjobb hangkitartása. Túl sok egyéb dolog szól bele az egészbe, hogy miért is olyan a hangja az adott hangszernek. Nem is igazán akarom tudományosan megérteni, elég, ha hallom az összkép alapján. Pl. a Csavarozott RGIR és a ragasztott V100 közel hasonló kitartást hoz, de hangszínben egész mások. A átmenő nyakas SLX a Floyd miatt(?) hamar elhalkul. És megint más a hangszín.
Hallás, és kinézet alapján fogok ezután is választani gitárt, nem spektrográf alapján
De ez jó téma, mert örökké lehet rágódni rajta. Van itt fenn is több videó ami demonstrálta, hogy mennyit is változik a test anyaga, vagy nagysága a hangképzéskor. -
Alexios
veterán
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #31464 üzenetére
Van átmenő nyakas Ibanez bőven-bőven a prestige széria alatt is, pl RGAT62. De miért kellene az átmenő nyak, ha az Ibanez csavarozott nyakkal is bőven kényelmes és jó elérést biztosít magasabb fekvéseken is?
-
cucka
addikt
válasz
brickm #30302 üzenetére
egy 'olcsóbb' gibson studio miért készül drága fából? Miért nem abból , amiből a legtöbb olcsó 40-60ezres LP copy?
A mahagóni nem különösebben drága faanyag szerintem. Az egyiket két darabból ragasztják össze a másikat meg négyből, nem nagy különbség műszakilag. A drága svájci óra meg az olcsó kinai kvarc ugyanúgy mutatja az időt, érted.Miért nem lesz soha egy LP standarból kiszedett PAF-al, vagy burstbuckerrel, vagy probuckerrel az epinek olyan hangja, mint amiből kiszedték?
Van a szakállas csávó a youtubon, ő berakta a gibson hangszedőt a csavarozott nyakú epiphoneba, eléggé ugyanúgy szóltak.Miért nem lesz egy olcsó strat copynak soha eredeti strat hangja, még azokkal a hangszedőkkel sem?
Volt az a kartonpapir stratocaster, akinek odaadták, az első reakciója az volt hogy "sounds like a strat".
Meg melyik az eredeti strat? Vagy 60 éve gyártják, azért voltak változások.Kifaragtam idestova 4 teljesen saját hangszert, tudom mitől lesz más a hangja.
Wow a fafaragás fejleszti a hallást? Ezt nem tudtam.Nyilván ha egy retkes szuvas fa és a tömör mahagóni vagy üreges mahagóni között nem lenne eltérés mindenki venne egy harley bentont
Igen, mert egy harley bentoton ugyanolyan minőségű a hardver meg a nyak meg a bundozás. Csak a faanyag az eltérés. -
Humbucker
senior tag
Én nyilván még bőven zöldfülű vagyok itt meg a gitár összehasonlítgatásokban, de legutóbb kipróbáltam vagy 6-7 gitárt, Ibanezeket, Ltd-t, Cort-ot, Squiert, Epiphoneokat, és arra jutottam, hogy a ragasztott és csavarozott konstrukciós gitárok hangzásilag elég észrevehetően eltérőek. Hiába a 100.000 körüli Ibanez gitárok, nekem vmiért sokkal jobban imponáltak a ragasztott mahagónis humbis gitárok. Persze az is meglehet hogy pont valami gagyibbakat voltak, de én annyit nem adtam volna azokért a csavarozott gitárokért.
-
Moleman
addikt
-
-
Humbucker
senior tag
Pár helyen írják, hogy ez jó gitár lenne csak, ez nem tetszik, az nem tetszik. Sokan elég allergiásak arra is pl hogy milyen a konstrukció ahogy olvasom egy pár ember miket ír gitárokról. Pl legutóbb is írtak egy gitárra, hogy ez annyira bitang jó, csak kár hogy ragasztott, mivel ha csavarozott lenne sokkal jobb vétel lenne.
Van aki tényleg emiatt mond le egy gitárról? Pl két egy forma gitárnál jelentősen eltér a hangzás?Pl a Cort M200 is kb majdnem ugyanaz, a hangszedőket leszámítva, mint az M600-as, csak az csavarozott ugye?Nagyon eltér hangzásba pl két ugyanolyan gitár más konstrukcióval?Pl mint ezek?Vagy a Cort Les Pauljai amiből van csavaros meg ragasztott is?Kérdésem puszta kíváncsiságból ered
-
Humbucker
senior tag
Jó ez az M600, csak kicsit fura ez a humbuckeres hang, meg gondolom a mahagóni, bevallom azért kicsit hiányzik a csilingelő strato hang néha. A következő projektbe egy fix hidas csavarozott nyakú gitár a cél, ilyen Muse, Billy Talent, Foo Fighter's stílusba. Tippek?
-
Moleman
addikt
válasz
jettison #26681 üzenetére
Igen. Valóban több, mint a csavarozott nyakú gitárjaimnál, de az első és ötödik fekvés között így is csörög. A felső fekvéseket a Les Paulnál nemigen befolyásolja, mert a 16. bundnál van a testcsatlakozás, onnantól többé kevésbé fix a nyak, és afölött magas. De majd kiderül, ha ráteszem a 10-es Daddariot, lehet, hogy azzal eltűnik minden gond, mert elég húzása lesz.
Igazából erre az 1-5. fekvésre nem látok semmi megoldást, a felsőnyereg magassága ezeket nem befolyásolná, üresen nem zörög, különben sem illene, hogy baja legyen, sose volt piszkálva, még csak most szedtem le a gyári húrokat. -
Eastman
addikt
válasz
Panzermeyer #25498 üzenetére
(Nagyfi Laci boltjába is mindenképpen menj el! Gibsonokban, Epikben erős. Viszont a saját-márkás gitárjait nem ismerem. Aszem azoknál csavarozott a nyak. Árkádiában is találsz LP-ket.)
Ja, pengetőt, vagy ha egy óra hosszát vagy és öt gitárt próbálsz; húrkészletet illik venni.
-
brickm
őstag
válasz
#20655360 #24740 üzenetére
állítsd 5mm-re ha megszokod, ez már túl alacsony lesz
Ha leejtetted nézd meg a test nyak találkozását, nem mászott-e el. Nem tudom ragasztott\csavarozott é e a nyakad, de mindkettő tud fesztiválozni, bár a ragasztás ha szakad azt megnézed, egy csavarozott nyaknál nem annyira feltűnő, ha félmilit elmegy.
-
brickm
őstag
válasz
#20655360 #24246 üzenetére
: O hogy vetemedne mikor ez 30-40cm,-rel nagyobb támasztást kap, mint amelyik mondjuk csavarozott nyakú, vagy ragasztott. Szimpla fdizika elvén az erőkar sokkal-de sokkal kiegyenlítettebb a húrfeszítés tekintetében.
Ráadásul gondold el, egy csavarozott nyak esetében, a csavar a fában idővel meg tud lazulni, mivel ugye feszíti ellenirányba a húr. A ragasztó is el tud engedni pl hőhatására....
Ez átmegy a testen, egy egyenes fa ha nem áztatod\gőzölöd be és nem kényszeríted hirtelen nedvességkiegyenlítésre a büdös életben nem fog elhajlani.
Az átmenő nyakú hangszerekbe akkor kerül nyakpálca, ha a készítő előrelátóan gondol azokra, akik nem szeretnek bundot cserélni, a nyakpálcával sokat lehet korigálni, pláne egy jumbu bundkészleten. kb életre szól.
Én pl nem hazsnálok benne nyakpálcát, felesleges.Viszont egybenyakú gitárt a 2-3százezres kategóriában erősen érdemes elkerülni, mert ezeket a gyártásnál kell nagyon pontosan előrelátóan megtervezni és elkészíteni, itt nem lehet utólag aládúcolni a nyaknak, meg utólag döntögetni a szögén, max a pálcával, ha van...
Ha itt nem stimmel az oktáv, az erősen bukó.
Cserébe hatalmas sustained lesz hacsak el nem k rják a hardverekkel, meg a faválasztással az átvitelt, meg egy nagyon-nagyon stabil hangolástartású hangszered."Ill mi van ha leejti az ember?"
Felveszed és játszol tovább. -
Humbucker
senior tag
Ti amikor elektromos gitárt vásároltok mi alapján választottok?Most a pénzen meg a kényelmes nyakon kívűl?
Vannak egyéb kikötéseitek hogy csak csavarozott, csak ragasztott legyen, hány bundos legyen, test anyaga, stb. vagy csak kipróbálgatjátok és amelyik leginkább megfelel a pénztárcátoknak annál maradtok? -
brickm
őstag
válasz
haxiboy #23493 üzenetére
Szerintem nem is vállalja húrozás nélkül egyik se, mert húr nélkül nem tudja kipróbálni, plusz vannak gitárok, amiket direk húrhoz kell állítani. Vastagsága és feszítő ereje miatt. Javarészt a csavarozott nyakak szeretnek megmoccanni, mivel a csavarok azért tudnak némileg nyujtani a fán bizonyos szintig. Olcsóbb stratokra\superstratokra jellemző, hogy a nyak alatti testrész nincs felületkezelve semmivel, ott nedvességet tudja kiegyenlítgetni a test, ezáltal a síkja is tud változni, ami mondjuk ott szemmel nem látszik, mert lehet csak egy 10-ed mm a változás, de ha hozzáveszed a nyak hosszát, annak a hossznak a végére már egy tized mm-es változás is kihat. Változik a nyak beesési szüge, amit ugye kompenzálsz a nyakpálcával. Illetve ugye a nut kopik, amit vagy vastagabb húrral kompenzálsz, vagy cseréled.
Nem tudok konkrét helyet és árat, itt olvastam asszem, hogy pesten 8-10e körül van egy ilyen procedúra, de gondolom állapottól is függ, mert ha minden bundot síkolni kell, az nyilván drágább, mint ha csak az oktávot kell beállítani meg megdörgölni minden bundot finomcsiszolóval egy-egy húzással.
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
kemotox #20615 üzenetére
és dynamicrossh:
Köszi! Használtan féláron sikerült egyet beszerezni, a natúr lakkozás miatt látszik a normális faanyag, a nyak nyílegyenes, élőben szebb, mint képen. Az nem tiszta, hogy pl. a csavarozott vs. ragasztott nyak hol jelent előnyt, illetve hátrányt.
Majd szeretnék egy kiskombót vagy multieffektet is fejhallgatós szobai gyakorláshoz. -
nap
addikt
válasz
SunMount3r #19778 üzenetére
Ennek csak akkor van jelentősége, ha ki akarsz tartani egy hangot, amíg a dobos megebédel.
Vagy olyan a füled, hogy hallod a különbséget.
Vagy éppen mi van bekattanva.
Egyébként nincs olyan eget rengető különbség csavarozott meg a ragasztott nyak között hangzásban.
Azt már tudjuk, ha repülőgépen akarod szállítani, akkor a csavarozott nyak a legjobb, mert szétszeded, és belefér a kézipoggyászba. -
BluEyes
őstag
válasz
SunMount3r #19778 üzenetére
Elvileg ugye a Set-through adja át a legtöbb rezonanciát a gitár testnek
Ja, ez úgy jól is néz ki, mint elmélet. Az a baj vele, hogy kimérni, igazolni még nem nagyon sikerült senkinek se. Viszont azt meg sikerült, hogy pl. a Music Man meg az Ibanez meg a Suhr meg a Fender eszetlen jó csavarozott gitárokat csinál.
Szóval ne gondolkodjad túl ezt a dógot, a nagy megfejtés nem ebben az irányban van. -
SunMount3r
nagyúr
Szerintetek melyik a jobb, a Bolt-On (csavarozott), a Set-In vagy a Set-through nyak?
Elvileg ugye a Set-through adja át a legtöbb rezonanciát a gitár testnek, tehát bizonyos szempontból jobb mint a többi?!
-
brickm
őstag
válasz
SunMount3r #19585 üzenetére
Azért viszik hangszerészhez, mert vagy nincs idejük, vagy kedvük, vagy simán képességük megcsinálni.
Csavarozott nyak esetében 4 csavar fogja a testhez a nyaktönköt.
Most ha a gitárodban nincs szétkókányolva a nyaktönk befogadó ürege igazából nem is tudod máshogy beletenni.
Ibanezeknél előfordult már olyan, hogy szélesebb volt valamelyik irányba az üreg, így ferdén is be lehetett tenni a nyakat, de szemmel látható volt, hogy rossz, így lehetett korrigálni. (többek közt ezért sem veszek ibanezt soha...)
Most érted, odateszed a nyakat, beigazítod a 4lyukat azt betekered. Nagyon elb szni nem lehet.
Pickupok magasságát meg ne hangszerész állítsa már be, attól függ a gitár dinamikája, hangereje, illetve maga a hangzás is módosul. Nekem a hangszerész ne mondja már meg, hogy mit akarok hallani.Mondjuk én mindenből barkácsolós típus vagyok, mindent szétszedek, meg átalakítok általában így számomra természetes is, hogy amim van, azt oda vissza ismerem.
-
-
BluEyes
őstag
válasz
Humbucker #18993 üzenetére
Meg lehet-e mondani egy hangfelvétel alapján, vakon, hogy ragasztott vagy csavarozott gitár szól-e?
Én nem ismerek olyan embert, aki ezt meg tudná mondani, azaz alighanem nincs olyan paraméter, ami ezt szignifikánsan elárulná. Próbálták mérni műszerekkel, nem sikerült a bevetett mérési metódusokkal különbséget kimutatni.
Tehát a tudomány jelenlegi állása szerint a ragasztott nyak felsőbbrendűsége hit-életi kérdés. A "dehát a leszpól ..." kezdetű mondat meg azért nem ér, mert a Gibson a hangszergyártásból - bendzsó, akusztikus gitár - jött, a hagyományos nyakrögzítést alkalmazta, mert ugye értett hozzá. Nem volt szüksége másfajta technológiára, ez föl se merült. Tehát nem azért ragasztanak, mert az jobb. A Fender Leo meg nem volt hangszerkészítő, nem voltak hagyományai, nem volt technológiája. Bele 4 csavar oszt lesz ami lesz. A piac pedig úgy döntött, hogy jó az a csavar.
(Van olyan vélemény, ami szerint a ragasztott nyak egyenesen rosszabb, mert a ragasztó a két felület közt elnyeli a rezonanciákat, megfojtja a hangot. Bizonyítani ezt se sikerült, de amúgy ez is hihetően hangzik.) -
Humbucker
senior tag
Ennyire jó ez az EMG 81, hogy még fontosabb mint hogy ragasztott vagy csavarozott a gitár, meg hogy pl: mahagóni-e vagy hárs a test??
-
Slipknot Man
újonc
válasz
Plazmacucci #18934 üzenetére
Köszi, de 7 húros gitárt, meg jó erősítőt biztos nem kapok 140-ért.
Én amúgy gitárnak a Cort KX-5-re gondoltam, vagy as Vintage V100-ra, használtan ezek nem drágák, nem tudom melyik lenne jobb, mert ezek kb egymás ellentétei konstrukcióban, az egyik mahagóni, ragasztott, a másik meg hosszú menzúrájú csavarozott, testen átmenő.....
De bármilyen más gitár szóba jöhetne, én csak ezt a kettőt néztem hogy árban nem drága -
-
Humbucker
senior tag
válasz
Hadeska22 #18218 üzenetére
Még azok a gitárok se tartják az árukat,egyik sem tartja, de az aki megvette ismerősödtől a KX 5-öt 35.000-ért az biztos hogy nem fog bukni rajta,vagy esetleg nagyon minimálisat.Ilyet akarok én is kinézni, vagy lehet egy M200-as Cort lesz belőle.Láttam 36.000-ért is,meg tetszik is,csak az nem tetszik, hogy csavarozott,meg ez a matt, amilyenek az LP Studiok,olyan mintha egy bútorlapból volna tudod.
-
atidzsiforc
őstag
-
Humbucker
senior tag
Mit fogok észrevenni egy ragasztott,meg egy csavarozott nyakú gitáron hangzásban??
Mennyivel éri meg jobban a ragasztott nyakú? -
atidzsiforc
őstag
válasz
Dealer95 #16401 üzenetére
Ha ugy nezed, hogy a rendesen felszerelt modell £1000 (min. 300k HUF) korul megy, akkor olcso. Legalabb is ahoz kepest. Ez sem rossz amugy, ugyanazok a szedok, meg a csavarozott nyak miatt kemenyebb attackja van. Azt a hurlabat utalom viszont.
(#16401) Dealer95: olyan lp-t egyszer probaltam hangszerboltban, nem tunt homokozolapatnak.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
atidzsiforc #14668 üzenetére
"Az osszes Vintage les paul gitarnak v100 a tipusa"
Ez sajnos nem igaz, van V99 is, jóval gyengébb specifikációkkal.
izomhod: Ha ragasztott a nyak, akkor V100, ha csavarozott, akkor V99.
-
nesa
veterán
válasz
madgie #12322 üzenetére
Szerintem jol osszerakott az SLP-200-is ennyibol szinte nemis lehet LP venni ujonan 45k korul van ahogy neztem ha ranezesre rendbe a boltban a peldany szerintem valalhato db, hasznaltan veszel bele valami wilkinson vagy hasonlo hangszedoket ha nemtetszik a hangja az epi csavarozott nyaku de ez se feltetlen von le az ertekebol teljessen jo megoldas az is, sot valaki szerint jobb.
Probald ki ha van lehetoseged mind2 vagy markat es amelyik jobb az adott peldanybol azt vedd meg.
En szemelyszerint a vintage fele nezegtnek de ebben a kategoriaban sajnos hatalmas kulonbsegek nincsennek mint ahogy mahagonibol se keszul egyik se.
(#12329) daredar562
Ha a nyaka rendbenvan konnyen jatszahato nemveszi majd el a kedved, a hangzas meg ugyse lesz olyan amilyet akarsz ez szinte 100% de hangszedo cserelheto benne ha ugyadodik PL Angus Young Signaturera is.
-
nesa
veterán
Ja a csavarozott nyak ne riasszon meg nem gagyi megoldas az csak ahogy irtam nem klaszikus Les paul epites, fender is csavarozva van, es a csavarozott Les Paulnal nincs az a kenyelmetlen nagy tusko, egyvalamibe biztos lehetsz "korlatozni a fejlodesbe nemfog"
a hangzas meg maskerdes azon lehet alakitani utolag is.
-
sajtee
őstag
válasz
sajtee #11302 üzenetére
Már majdnem megy a teljes szólója
(#11303) blackmacs Én is gondoltam rá, egy olcsó Epiphone Les Paul-om van, de csavarozott nyak, 40ezres kategória, inkább hagyom, helyette veszek egy Cry Baby-t és a majdani jobb, drágább gitáromba veszek valami fsza EMG-t
Egyébként arra gondoltam, hanyagolom nyárra a ~150ezres gitárt és tavasszal, nyár elején veszek egy Vintage V100-ast, nyárra remélhetőleg már zenekar is lesz. Haverom azt mondta, lesz helyem náluk, ha eljutok arra a szintre.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
blackmacs #11166 üzenetére
Ugye tudod, hogy a Cort Z-42-nek semmi köze az LP-hez, semmilyen téren? Csavarozott nyak, juharfából, testen átmenő húrozás, jóval vékonyabb, kisebb tömegű test, mindenféle lekerekítésekkel... ez csak egy sima single-cutaway gitár, amit, jobb híján az LP kategóriába sorolt be a Mezzoforte, de köszönőviszonyban sincs vele. Ha LP-hangot keresel, nem ez a te gitárod.
nesa:
Bugingát?Elektromos gitárnál szerintem életemben nem láttam bubingát... akusztikusnál előfordul, az én klasszikusom is bubinga oldalú meg hátú, de elektromosban... vagy csak le vagyok maradva?
-
BluEyes
őstag
válasz
Yagami76 #11121 üzenetére
Most egy rövid (628mm, Gibson méret) menzúrás, mahagoni testű, ragasztott nyakú, fix hidas gitárod van. A kinézett típus meg hosszú (650mm, Fender szabvány) menzúrás, hárs testű, csavarozott nyakú, gagyi Floydos gitár.
Nehéz az összehasonlítás, mert nem ugyanabba az irányba mutatnak ezek a dolgok. Szerintem nem előrelépés az LTD, hanem max oldalazás. Azt neked kell eldönteni, hogy a Floydos superstratok felé akarsz-e orientálódni. Ha ez a célod, akkor ezek között kell kicsit jobban körülnézni. Ez a KH (kirkhamett) 202 azért nem a világ teteje, a Floydja is gyenge. Szerintem van jobb vétel is. Például 120k-ért ez a DBZ Barchetta ST-FR elgondolkodtató, full mahagoni, ragasztott nyak, és origi Floyd Rose Pro híd. Persze nagyon meg kell nézni, hogy minden okés-e vele, jól van-e összerakva, de ha hibátlan, akkor nem kérdés, hogy melyik a jobb hangszer, ráadásul 40k-val karcsúbb is az ára. 160k környékén például már nagyon kikímélt Ibanez Prestige modelleket kapsz a használtpiacon, na ammeg megencsak nem ugyanaz, mint ez a kínai LTD.
Mondjuk most az új árán vizsgáltam az LTD-t, használtan, ha nagyon olcsón adják, nyilván mások az arányok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 7
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vicces képek
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen monitort vegyek?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Vadiúj SSD-k!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest