Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1975) Sk8erPeter válasza Gyuri16 (#1974) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ez is lehet szempont, nálunk prog1-en nyilván ugyanúgy le kellett ellenőrizni a hibaeseteket, és hibaüzeneteket dobni, de közel sem ezen volt a hangsúly, hanem magán a feladatmegoldáson. Ha valaki a programozás során a fordító hibaüzeneteiből nem jön rá, hogy azért nem megy a program, mert valamit nem include-olt, akkor az ne akarjon programozással foglalkozni, ne legyen informatikus.
Fontos az ilyen jellegű alapok lefektetése is - pl. laboron. DE a prog általában inkább arról szól, hogy mennyire tudsz papíron programozni. És többnyire informatikus szakokon van elméleti és gyakorlati (labor) rész is... Ott meg megtaníthatják az include-olást és egyéb ehhez hasonló dolgokat, amik nélkül a programod egyébként sem menne. De amikor papíron kell programozni, és szorít az idő, akkor ne arra menjen már el az idő fele, hogy minden szirszart include-olgatsz, meg csodaszép hosszú hibaüzeneteket írsz, hanem maradjon idő inkább a tényleges feladat elegáns megoldására, a hibaüzenetekkel meg include-olásokkal majd elszarakodsz akkor, amikor írogatod a programot. Persze nyilván így is derüljön ki a hibaüzenetből, hogy mi a pálya, hol akadt el a program.
Ha meg a srác által írandó program egyébként is gyakorlati jellegű, tehát gépnél kell megoldani, akkor meg nyilvánvaló, hogy mindent include-olni kell, és akkor nincs miről beszélni...

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.