- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
Rossi
addikt
válasz
Jodanovich #198 üzenetére
Legyen az is DDR2-es, MHz-re megegyező, és kompatibilis a notival, akkor nem lehet gond. Gyártó honlapján érdemes körülnézni.
-
válasz
Jodanovich #198 üzenetére
Elvileg igen, gyakorlatilag meg ki tudja! Előfordulhat, hogy nem fogják szeretni egymást, meg az is hogy semmi gondjuk nem lesz egymással! Ajánlott kb. ugyanolyan tulajdonságú/gyártmányút venni a gondok elkerülése végett! A legjobb ha kipróbálod, és csak aztán veszed meg! ;) Esetleg itt [link] nézz körül...
[Szerkesztve] -
Jodanovich
senior tag
csá van 1 acer travelmate notebook om és van benne 256MB Hyundai ram DDR2 ha veszek mellé samsung ot vagy mást akkor mennyire lesz jó?
működni fognak 1ütt? -
cypherhun
csendes tag
Sziasztok!
vki megtudná nekem mondani hogy Sulinetbe lehet még vhol notikat venni? Vagy már végleg lejárt 2006.12.31.-én? -
bio
csendes tag
de mi f..szt gondolnak hp-nál
1xüen nem birom feldolgozni.... -
bio
csendes tag
bocs a smile-ért
-
Hunci
senior tag
Hy
A baja az az hogy a kamerája nem funkcionál s én nem tudom rávenni.
'' Netes telepítés '' : amikor felismeri a gép mint új hardver s kéri hogy esetleg a netről telepítse-e a drivert hozzá --> nem ismeri fel --> gyári drivert is próbáltam de az sem segít .
Esetleg valami tipp -
törölt tag
Sziasztok.
Van egy olyan bajom, hogy reinstall után azt csinálja a noti, hogy néha van net, néha nincs. Azt irja hogy a server nem található. Javitásra rámenve ott meg akad hogy az IP cim nem ujitható meg, vagy valami milyesmi. Tehát netezek, és egyszer csak megszakad. Ügyfélszolgálat szerint minden ok. Reinstall elött minden Ok volt. Sima ADSL kapcsolat, semmi router meg ilyenek. -
hektor24
aktív tag
Sziasztok!
Egyik barátomnak van egy 2 éves LG notebookja és a gép indulásánál a memóteszt után a következőket írja ki:
Resource Conflict - PCI Serial Bus Controller on Motherboard
Bus:02, Device:00, Function:02
ERROR
Resource Conflict - PCI Mass Storage Controller on Motherboard
Bus:02, Device:00, Function:03
Press <F1> to resume, <F2> to Setup
Ezeket azóta írja ki, amióta nem műkszik a PCMCIA-s wifi-s hálókártya. Kivettem, hátha amiatt írja ezt ki, de nem segített. Nem tudom, hogy a foglalat vagy a kártya romlott-e el. Remélem valaki tudja, hogy mivel van gond! Minden segítséget előre is köszönök!!!!! -
RolanG
csendes tag
Köszönöm, ámbár... sajnos a munkaidőm miatt nemtok szervízbe rohangálni, nomeg nem nagyon tudom, hol találok noti szervízt - majd azért utánna nézek -, és mindenek előtt nem tudnám nélkülözni a gépet egyetlen napra sem, ha a szervíz ezt kívánná. Ezért is fordultam hozzátok.
Köszönöm a választ, ha nem tudok meg itt konkér infót, valószínüleg bepróbálok 1(néhány) optikai meghajtó vételt a neten, valamelyik csak működik majd. -
RolanG
csendes tag
Szevasztok.
Van egy F-S Amilo D 8830 -asom.
Sajna a masina optikai meghajtója megadta magát. Bár... amikor a TC-ben a kiadásra nyomok, kilöki a tálcát a gép, de manuális kiadásra nem reagál, lemezt pedig el sem kezd olvasni. 2 kérdés tehát:
1, Szerintetek végleg annyi az optikainak? (Superslim DVD/RW)
2, Kompatibilitásban nem vagyok jártas. Milyen meghajtók kompatibilisek a notebook-ommal? Illetve van a csatlakozóknak vmi tipus megjelölése, hogy biztosan jót vehessek?
Előre is köszi a válaszokat -
deedee
őstag
hali
az integrált videókarikról lenne kérdésem.Ezek közül melyikkel lehet pl 1024x768-ban játszani is 512mb ram támogatásával,proci az most nem olyan fontos:
Intel GMA 950 IGP (max. 224MB),
Intel GMA 900 IGP
ATI Radeon X1400 (256 MB, HyperMemory
ATI Mobility Radeon Xpress 1150M
ATI Mobility Radeon Xpress 1100M
ATI Radeon Xp200 IGP
ATI Radeon 7500 (32 MB
ATI Radeon 9600 (32 MB),
ATi Radeon X300 64 Mb vga
Természetesen élsimítás,szűrők stb nélkül értem az 1024x768-at
thx -
M@LC0LM
csendes tag
válasz
parandroid #173 üzenetére
Sajnos azt nem tudom egykönnyen magammal cipelni külföldre, nem vagizásbol vettem notit.
-
parandroid
félisten
Létezik, de egyrészt drága, másrészt sokat fogyaszt. A noti vinyók már csak ilyen szarok. De tudod mit? Add el, és vegyél egy asztali gépet sata raiddel. Egyébként létezik notiban is sata raid újabban, egyes FuSi és Clevo modelleket már láttam ilyen kiépítésben. Sőt, többnyire ezekhez még rendes videókártyát is adnak, nem holmi butított szart.
p -
M@LC0LM
csendes tag
Létezik notiba 7200-es vinyo 8MB vagy több memoriával?
ami most benne van iszonyat lassu, 5400es vacak, régen asztali gépemben volt ilyen,nagyon gagyi : ( -
Criton
veterán
Hi, az alábbi 3 kérdéssel fordulok hozzátok, remélem tudtok segítteni.
1. MSI pixelhibánál cserél ? Ha igen mennyinél ?
2. Nos, a noti egy MSI M655X, 2x512ddr1 rammal, miért van az, hogycsak single módban megy a két ram és nem dualban ? A cpuz ezt muttatja meg everest is [link]
A gép meg ez : [link]
Egyre több helyen hallom azt, hogy a Turion nem támogatja a dual mem. kezelést, ez igaz ?
3. A touchpad msi nél ilyen szövet szerü( mintha fellene ragasztva ) vagy mi ? mert hpnál meg fuji nál teljesen másvolt.... -
parandroid
félisten
válasz
Csuporka #168 üzenetére
Ebben az esetben viszont a belépőszintű gépeket elvetném, és inkább a business class felé kacsintgatnék, bár gondolom szűkös az anyagi keret.
Megint más kérdés, hogy néhány leharcolt, és az állandó igénybevétel miatt sorra előjövő problémákkal küszködő gép hosszú távon mennyire jó befektetés.
p -
Csuporka
csendes tag
válasz
parandroid #167 üzenetére
kösz
vendégeknek lenne kitéve -
Rossi
addikt
válasz
parandroid #164 üzenetére
Ok, ok! Csak a bootolható iso miatt gondoltam... Említettem már, hogy nem próbáltam még...
-
Rossi
addikt
válasz
parandroid #162 üzenetére
Be kell mountolni és restart? Ha végez, akkor indítja XP-t?
-
ricky731
tag
Hm...Az egyikkel megy simán a másikkal be sem kapcsolt
Ugyhogy most az egyiket visszaraktam egy régi 512essel
együtt aztán lehet most meg kicseréltetni a másikat... -
ricky731
tag
válasz
parandroid #156 üzenetére
Manuált már néztem elötte.Egyébként egy helyen van mind2.
Most már csak az a bibi hogy amit vettem 2db 1gbos corsair
ddr400 nem hajlando együtt müködni.Most épp az egyik van csak
benn igy megy.Utána kiprobálom a másikat is.Ha tudtok vmi jo mem
tesztelö progit akkor mondjatok lécci. -
ricky731
tag
Sziasztok!
Van nekem egy Acer Aspire 5024wlmi m.Szeretnék benne memot
cserélni kicsit többre.Nekem úgy rémlik hogy 2 db slot van a gépben.
Az egyik elérhetö csak simán egy hátlapi panel lecsavarozásával de a
másikban nem vagyok biztos.Azt hiszem ahhoz kicsit jobban szét kell
szedni a gépet.Ha valaki már csinált ilyesmit esetleg tud vmi képes
útmutatót azt nagyon megköszönném -
parandroid
félisten
Norton AV sajnos köztudottan rendszererőforrás felzabáló cucc, mondjuk én leellenőrizném a gépet a spyware ellenőrzés negatív eredméyne után kikapcsolt NAV-val is. Firefox no para, elvileg a cache-elés miatt foglal csak memóriát, be tudod neki állítani, hogy mennyit egyen.
p -
M@LC0LM
csendes tag
válasz
parandroid #150 üzenetére
Köszi a választ.
skype használja a legtöbbet,aztán a norton av email ellenörzö exe-je,majd maga a norton exe, firefox.exe,voipbster(skype féle progi), szoval nincs semmi nagy memoria zabálo progi.
most telepitek ad aware-t. -
parandroid
félisten
Valószínű, hogy valamelyik felhasználói program fogja le a gép erőforrásait. Nézd meg a feladatkezlőben, hogy mi használja a rendszererőforrások nagyját, vagy hogy mi foglal gyanúsan sok memóriát, gyomláld ki az automatikusan futó programok közül a fölösleget, sőt, érdemes lenne egy spyware/malware keresőt is lefuttatni.
p -
M@LC0LM
csendes tag
ja,és pl firefox megnyitásnál is borzasztoan lassu, de explorernél se valami gyors.Nagyon sokáig tölt.Lehet hogy kezd a vinyo meghalni?
Egyik havernak volt nálam a notija,és az is ilyen nagyon lassu volt, bár azon régebbi volt már az op rendszer,és persze a vinyoja is. -
M@LC0LM
csendes tag
Hi!
Mitöl lehet az hogy a notim nagyon lassan bootol?Meg lassan nyit meg programokat.
Elinditom az email klienst, a skypeot, msn-t, totalcommandert,és vagy 3-4 percig ég folyamatosan a vinyo ledje,és tölt.Mig az op rendszert bebootolja az is sok idö.
Másik gépen amiben ugyan ez a windoz van fent,és fele ennyi ram van, 1600-os pentium helyett csak 750es celeron,és az fele idö alatt betölti az op rendszert.Nem az veszi el az idöt hogy a hálozat miatt megakad,nem áll meg, folyamatosan dolgozik,csak nagyon lassan.
1 hónapos a noti, a vinyot megnéztem lemez töredezettség mentesitövel,az azt mondja hogy megfelelö.
ötlet valakinek?
a vinyo samsung mp0402h és 40 gb-os.
Amugy notiba lehet tenni valahogy ide kábelen (tehát az usb-s rack nem jo) rendes asztali vinyot ? hogy arrol is bootoljon? mert e helyett a notis 5400-es helyett akarok egy 7200eset beletenni (mb-vel), ez megoldhato?
[Szerkesztve] -
phanfantom
senior tag
Mindkettőtöknek köszönöm a segítséget
-
troland26
őstag
válasz
parandroid #141 üzenetére
ááá tényleg nincs t hehe ez ciki na mind1
, és akkor feltételezem a mobil az cserélhtő lenne esetleg más cpu- ra esetleg x2-re is? most lehet megint hülyeséget kérdeztem , nem kiröhögni
-
marsu
veterán
válasz
phanfantom #138 üzenetére
Nyomj egy frissítést, és bejön... Nekem legalábbis látszik a kép.
mod:
Talán így:
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
válasz
phanfantom #142 üzenetére
Kizárt. Az egy régi, P3-ashoz készült lapkészlet, nem támogatja. Még az újab gépek közül sem mindegyik.
p -
phanfantom
senior tag
válasz
parandroid #139 üzenetére
Ibm T21-be SATA-t lehet venni? Biztos, hogy tudod rá a választ
-
troland26
őstag
na láma kérdés , de nem vágom a notikat . Mi a különbség a semptron 64 meg a mobil semptron között ?
láttam mindkét cpu-val szerelt gépet és sajna nem vágom a témát -
parandroid
félisten
válasz
phanfantom #138 üzenetére
Ahogy jólesik. Illetve amelyiket éppen kapod. Notebookban az alacsony fordulatszám miatt nemigen jön ki a sebességkülönbség a két csatolófelület között. Arra azért figyelj, hogy későbbi bővítés tekintetében nehézséget okozhat a SATA verziók jelenleg még magasabb ára, illetve hogy a két csatlakozó nem kompatibilis egymással, azaz egy SATA-s gépbe nem tudsz (P)ATA merevlemezt tenni, és ez fordítva is igaz.
p -
marsu
veterán
válasz
phanfantom #136 üzenetére
-
phanfantom
senior tag
Triviális a kérdés, de én nem tudom a választ.
ATA vagy SATA vinyó között mi a különbség és melyiket vegye meg inkább az ember?
thx -
karesz501
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #134 üzenetére
Telefonon leegyezteted a dolgot előre, és amikor beviszed a gépet csak kicserélik benne a RAM-okat. Nem kell még 5 percre sem otthagyni a notit. Mondjuk nem ismerem az ASUS-ok szervízeit, de minden normálisabb helyen meg tudod így oldani a dolgot. Szerintem.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Köszi mindenkinek a választ!
PeterkeT: Azért fázom egy kicsit attól, hogy mind a két modult cseréljem, mert ahhoz mindenképpen garis szervízbe kéne vinnem a kütyüt, és igazából egy napra sem tudom nélkülözni. -
Imy
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #125 üzenetére
2.5'-ös racknek ezt/őt ajánlom:
[link]
Korrekt a srác/ az árú is! -
Imy
veterán
válasz
parandroid #131 üzenetére
Az Én ''régi'' 60-as vinyóm 5V/1000mA, az uj 120-as 5400-as vinyóm pedig 5V/500mA
Igy még a fogyasztást is csökkentettem
-
parandroid
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #125 üzenetére
Sajnos tapasztalatok szerint a rendszeres hibernálás és a suspendbe küldés jelentse lassítja a rendszert. Érdekes módon 1GB RAM esetében ez anynira nem észrevehető. Én is hasonlóan használtam (használom) a gépet: 24/7-es üzem, szállítás esetén suspend. Amióta 1GB RAM van benne, gyakorlatilag eltűntek a belassulások. Valami a Win memóriakezelésével lehet, hogy ezt a méretet érzi kényelmesnek. Mai memóriaárak és memóriafoglalások mellett pedig 1GB RAM már nem luxus. Én a helyedben egyébként mindkét modult cserélném egyforma 512-esekre, így maradna a rendszer duálban, valamennyit ez is gyorsít.
Emellett a 4200RPM-es merevlemezről 5400RPM-esre váltás is sokat dob a rendszeren. 7200 és 5400 között már nincs ekkora különbség, fogyasztásban viszont többet visz el egy 7200-as, mint amennyivel gyorsabb.
Adobe Reader quick launch-át mindenképpen töröld, semmire sem jó, viszont tényleg zabálja a memóriát.
p -
Rossi
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #129 üzenetére
Akkor nem ezzel van a gond. Az biztos, hogy a swappolást, meg a lassu taskváltást nem a HDD okozza, hanem a kevés RAM. Ha teheted, próbáld ki egy nagyobb modullal, és ha azzal jó, akkor megvan a probléma oka.
-
Rossi
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #123 üzenetére
Hát akkor én nem csodálkoznék... Tényleg csak azokat kellene megtartani, amiket folyamatosan használsz, napi szinten kellenek. Ennyi programhoz kevés az 512MB RAM...
Lapozófájlod hogy van beállítva? A legjobb talán, hogy a rendszer kezelje a méretét. -
Prego
senior tag
válasz
- KonicaMinolta printer status monitor
- DaemonTools
- Adobe Reader speedlaunch
- Asus chkmail
- Autocad gyorsindító
Ezek első körben. Pl.: Egy Adobe Reader 8 gyorsindítója kapásból 40MB ot foglal el a RAM-ból.
Ezek után megnézném, hogy:
- Bluetooth manager
- OneNote Screen Clipper and Launcher
ezeket megnézném, hogy tudnék e élni nélküle.
Az egér cucca maradhat, ez csak a gombok programozását tárolja, ha nem fut, akkor az esetleges beállítások (pl.: nekem a görgő lenyomása = az asztal megjelenítése) nem fognak működni.
De első sorban a gyorsindítkat és a Daemon Toolst lőném le. A DT em egy olyan nagy program, hogy ne állna fel gyorsan. Az adobera is lehet várni, Az Autocadra szintén -
bLaCkDoGoNe
veterán
Nekem elég a 60-as is, most is ekkora van benne (és kb. a negyede most is üres). Van mellé külső 5.25-ös USB keretben egy 250Gb-os, meg az asztali gépemben egy 120Gb-os, plusz itt lesz akkor ''tartalékban'' a régi 60Gb-os is.
Ami inkább idegesítő, az nem is a lassú indulás, mert azt egyszer kibírom, utána pár napig úgyis csak hibernálgatom a gépet, hanem a folyamatos swappelés, a lassú taszkváltások. Ezen pedig gondolom segít a gyorsabb vinyó.
[Szerkesztve] -
Imy
veterán
válasz
De az csak 60Gb-os
Nekem is a 4200-rol 5400-asra váltás hozott 6 másodpercet, igaz nem sok, de valami -
bLaCkDoGoNe
veterán
Automatikusan induló program van jópár
- NOD32
- Outpost Firewall
- Notebook Hardware Control
- Razer cucc
- Intuos tablet driver
- KonicaMinolta printer status monitor
- AciveSync
- DaemonTools
- Bluetooth manager
- Adobe Reader speedlaunch
- Asus chkmail
- Autocad gyorsindító
- OneNote Screen Clipper and Launcher
Való igaz, nem kevés, de szinte az összes kell. (Ha nagyon muszáj lenne, egy párat ki tudnék kukázni, de a többségére szükség van.)
Én most találtam egy ilyen 7200-as HDD-t (tegnap még volt is belőle): [link] -
Rossi
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #120 üzenetére
Nincsenek olyan programok feltelepítve, amik benne vannak az autómatikus indításban, és ezért lassítják le ennyire az indítást. Vagy komolyabb víruskereső program, az is sokáig szöszmötöl míg betölti az adatbázisát.
RAM-nál inkább csak a márka számít, a méret nem. Mind a több RAM, mind a gyorsabb HDD jelentős gyorsulást eredményez, de te esetedben inkább a HDD lassú (nekem is 512MB RAM-om van). Viszont a 7200-as HDD-k most nagyon drágák. Egy 5400-as 80GB-os is 30k! -
Prego
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #120 üzenetére
Az XP SP2nek elég kell legyen az 512 RAM (300-400MB is), sztem két dolog áll fennt. Vagy télleg lassú a vinyó, vagy pedig már tele van a windows kacatokkal (induló programok stb.).
Kicsit törölgetni kéne, pl.: Windows/Prefetch mappát üriteni, Temp mappát, esetleg egy lemezkarbantartó+töredezettségmentesítés. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Sziasztok,
Két kérdésem van.
Van nekem egy Asus W3N notim, szép és jó, csak szegénykét 4200-as HDD-vel és csak 512Mb RAM-mal szerelték (2db 256-os modul). Mostanában nagyon lassúnak találom a rendszeremet (másfél hónapja lett újra húzva a Windows emiatt), a teljes hidegindítás kb. 6 percet vesz igénybe, amíg annyira feláll a rendszer, hogy lehet vele csinálni valamit. Szerintem ez nagyon sok.
Kérdés1:
A notinak 2 RAM helye van, egy bent a bill. alatt (ezt csak a gép teljes szétszedésével lehet cserélni) és egy a hátulján (ez külön nyitható, a RAM cserélhető). Mivel még garis a gép, ezért nem szedném szét, így csak 1 modult tudok cserélni. Ha az egyik 256-os modul helyére veszek egy 1Gb-osat, fog-e működni a rendszer? (Értem ezalatt azt, hogy szükséges-e, hogy mind a két helyen ugyanolyan méretű RAM legyen?)
Kérdés2:
Mi okoz nagyobb sebességnövekedést: a HDD lecserélése egy 7200RPM-esre, vagy a fent vázolt ramcsere? (Nyilván az optimális megoldás a kettő együttes cseréje lenne, de az most nem megy.)
Köszi! -
Prego
senior tag
válasz
parandroid #118 üzenetére
Hát elégé sok paramétert kell figyelembe venni egy procinál az biztos. De talán az általánosan elfogadott szabály mindig is az volt, hogy a Cerka rosszabb mint a Pityu (annyival pedig mégsem). A táblázat helyett relációs jelek bevezetése meg olyan prohardveres, amit őszintén szólva nem akarunk koppintani
.
Én olyanon gondolkodom, hogy kellene egy táblázat, amelyben fel vannak sorolva a legelterjedtebb alkalmazási körök, és a hozzá tartozó ajánlott processzor az AMD és az Intel oldaláról. Aztán a végén megemlíteni a két gyártó közötti különbségeket.
Azon is elmélkedtem, hogy a Core procit egy hoszabb felsorolást kaphatnának, külön venni a Core Solo, Core Duo és Core 2 Duo procikat. -
parandroid
félisten
Na álljunk meg egy szóra:
Celeron vs Pentium az nem ugyanaz, mint Celeron M vs Pentium M
A difi abból adódik, hogy 256kbyte vs 512kbyte esetében még rohadtul sokat számít az L2 cache, míg ellenben az, hogy 1MB vagy 2MB L2 cache, az a legtöbb alkalmazást már hidegen hagyja. Ezért nem volt különösebb teljesítménynövekedés a Pentium M szérián belül sem a Banias magról a Dothan magra váltásnál, hiszen csak a cache mérete nőtt duplájára, ellenben a fogyasztásban a Dothan javult, hiszen áttértek a 6nm-es technológiára. Aztán jött az 533-as rendszerbuszú Sonoma platformos Dothan a DDR2 memóriákkal, és ez már a teljesítményen is meglátszott,pedt, pedig a cache itt már nem változott.
Notebook azoknak (is) fantasztikus dolog, akik utálnak egy asztalnál ülni.Én pl munkaidőben egész nap ezt teszem, úgyhogy itthon már semmi kedvem hozzá. Ezt a posztot egy kagylófotelben elnyúlva írom, lábam a dohányzóasztalon, és sehol egy vezeték, amibe beleakadhatnék.
A táblázat helyett valami olyasmit ajánlanék, hogy
A legolcsóbb: Celeron M > Mobile Sempron
A legerősebb: Core 2 Duo > Turion X2
A legtakarékosabb: Core Solo ULV > Turion (MT)
A relációjelet próbáltam beapplikálni a kettő közé, mindenhol a több felé mutat, ami egyedül az árnál helyezi hátrányba az Intelt, takarékosságban és erőben is megelőzi az azonos kategóriájú AMD procikat (viszont sajnos minden kategóriában drágább is azoknál).
p -
Prego
senior tag
válasz
parandroid #116 üzenetére
64 bites utasításkészleteket csak a Merom alapú procik képesek kezelni,
Oda van írva: ''64 bit a Core 2 Duo szérián''
Ezt a táblázatot az interneten találtam. [link]
Én személy szerint nem szeretem a notebookokat, mert mint látod elég sokat körmölök (cikkírás vagy programozás, vagy játék), és egyikre sem túl komfortos, de azt a feladatot kaptam, hogy írjak cikket a témában. A táblázaton én is gógyiztam, hogy beletegyem e, pláne személyes tapasztalat nélkül.
A Pentium-Celeron teljesítménykülönbsége valóban nem nagy (A 2,8as Cerkámat most cseréltem egy 3,2 P4-re, és csak azt a teljesítménynövekedést tapasztalom, amit a HT ad, meg érződik az a pár plussz MHZ, ami tuninggal is kijött. Amúgy az irodában egy A64 3200+om van húzva, és attól sem dobok hátast), leginkább spéci alkalmazásoknál jön ki a plussz Cache memória (videokonvertálás, amit meg nem szoktam).
A Chipsetekre azért nem szerenék kitérni, mert nem hozzáértő embereknek íródott a cikk (már a 64 bit témánál gondba voltam, hogy megemlítsem e). Szerintem ha valaki elmegy laptopot venni, nem fogja figyelembe venni, hogy milyen chipsetről van szó, hanem hogy milyen proci van benne, mennyi RAM, és hogy a gép mennyibe kerül.
Viszont így a táblázatot lehetne fejleszteni valamilyen irányba. -
parandroid
félisten
Az Intel új Core sorozatával kapcsolatban még egy megjegyzés: a 64 bites utasításkészleteket csak a Merom alapú procik képesek kezelni, a Yonah magosok még nem.
Az ár / irányzat táblázatot őszintén szólva nem egészen értem, ha az amire gondolok, akkor annyira elavult eredményt ad, hogy gyakorlatilag egy teljesen fals piaci képet tükröz (lévén a Pentium M egy teljesen kifutott technológia, és Athlon64-et sem igen találni már notebookban - szerencsére). Ha pedig legolcsóbb procit keresel a mátrixba, az még mindig a mobil Sampron lesz.
A fogyazstás / disszipációs részbe nem kotyogok bele, mert ahhoz még ennyire sem értek, de alapvetően jól hangzik.
A Celeron M Pentium M-hez képest kisebb teljesítményére vonatkozó mondatot még mindig túlzónak érzem.
Érdekes lenne még a fontosabb alaplapi lapkészleteket megemlíteni, amik még forgalomban vannak, ezek alkalmanként elég fontos tényezők lehetnek.
Ha az új processzoroknak még pontosan utánajársz, akkor a végére egy nagyon klassz kis cikk fog ebből kikerekedni.
p -
Prego
senior tag
válasz
parandroid #114 üzenetére
Egy picit alakítottam az általad javasoltak alapján. Én jobban féltem a cikk bevezetőjében elhangzó technikai dolgok miatt (fogyasztás, disszipáció).
-
parandroid
félisten
''Celeron M
Variációk: Ultra Low Voltage (ULV) Celeron M, Celeron M
Leggyorsabb: Celeron M 383 (1.6 GHz)
Tulajdonságok: 512K - 1MB (512K a régebbi modelleken) Cache, 32-bit
Értékelés: A Pentium M olcsó, butított változata. Közepesen jók a képességei, mivel nem rendelkezik a Pentium M erőforrás gazdálkodó technológiáival. Többet is fogyaszt, az alkalmazások sem futnak olyan jól, az akkumulátor is jobban merül.''
Már a Sonoma alapú Celeron M-ek között is van 1,73-as, illetve már kaphatóak a Core Duo alapú 400-as sorozatú Celeron M-ek is.
Az erőforrás gazdálkodó technológia az igen energiagazdálkodási technológia, de nevezzük nevén: SpeedStep. Másik fontos különbség a Pentium M-hez képest a felezett másodlagos gyorsítótár (L2 cache). A többletfogyasztás a SpeedStep hiányára vezethető vissza, ugyanennek a következménye a nagyobb melegedés és ezáltal nagyobb hűtésigény (zajszint) is.
Az alkalmazások futása viszont pontosan ugyanolyan gyors mint egy azonos órajelű Pentium M esetében, a felezett másodlagos gyorsítótár ezen a szinten már nem lassít, hacsak nem találsz egy kimondottan erre kihegyezett alkalmazást (nemigen van ilyen).
''Core Duo, Core 2 Duo (Merom)
Az Intel legújabb, kétmagos processzorcsaládja, már kaphatóak modellek. Rendkívül alacsony feszültséggel dolgoznak, a jövőben 20W-os modell is várható, éppen ezért bővebb tapasztalatokkal nem szolgálhatunk, viszont nagyon sikergyanúsak.''
A mobil Core Duo mag elnevezése Yonah, a Core 2 Duoé Merom. Bővebb tapasztalatok már igenis rendelkezésre állnak, érdemes rákeresni a neten tesztekre.
Sikergyanúsnak pedig már csak azért is sikergyanúsak, mert az Intel kifuttatta a Pentium M sorozatot, így pillanatnyilag ezek az elérhető mobil processzorok tőlük. Érdemes megjegyezni, hogy a Core Duo még nem 64-bit-ready, illetve az Intel másik nagy újdonságát, a virtulaziációs technológiát sem támogatja, ezáltal kihagyásra érdemes lépcsőfoknak tekinthető. Aki most vesz gépet, jobban jár egy Yonah magos Core 2 Duoval, főleg hosszabb távon. Az energiatakarékossági funkciók fejlesztése valóban jól sikerült, de azért azt ismét kihangsúlyoznám, hogy már a Pentium M processzorok esetében is 21W (illetve némely esetben 27W) TDP volt megadva, tehát annyira azért nem nagy az előrelépés. A tavasszal megjelenő új, Santa Rosa kódnevű Centrino platform az ígéretek szerint tovább javítja majd a fogyasztás optimalizálását.
Az AMD processzorok közül hiányzik az AMD új zászlóshajója, a Turion X2. A (mostanra már kifutó) Turion processzorok pedig mindenben jó alternatívát kínálnak a Pentium M ellenében, nincs ott semmiféle ''hatékonyságbeli'' probléma.
Így hirtelen, első blikkre, a teljesség igénye nélkül ennyi...
p -
Prego
senior tag
Itt mindent leírtam:
[link]
THX -
b.janko
tag
Sziasztok.. azonnali kerdes lenne..
Itt ulok egy sony vaio laptop elott... es erre kene valahogy magyar XPt tenni... de a driverek kellenenek.. es nincsen semmi cd hozza... ??
Honnet lehetne letolteni valami drivert ehhez a xarhoz... (nem az enyem.. en nem vok hulye hogy nemetbe vegyek lapit...)
VGN-SZ3XWP/C tipus... esetleg akiknek ilyen van kerem jelezzenek....
Koszi. es sory az ekezetek miatt... -
Norilla
csendes tag
Sziasztok! Egy gyors kérdés: kb egy hónapja nem működik normálisan a notebookom, gyakorlatilag alig lehet bekapcsolni, mi lehet a baja? Megnyomom a ''power'' gombot, elkezd ventillátorozni, aztán vagy nem csinál semmit, vagy 2-3 másodperc múlva kikapcsol. Néha harmadik, néha a harmincadik próbálkozásra kapcsol be. Miután beindult tökéletesen működik, újra lehet indítani probléma nélkül, sőt, ha ment egy ideig, aztán kikapcsolom, akkor közvetlenül utána egy gombnyomással vissza lehet kapcsolni... Teljesen érthetetlen számomra. Ha valakinek va tippje, hogy mi lehet a baja, akkor azt nagyon megköszönném!
-
morfondőr
addikt
Szerintem azoknak a ramoknak dualba kell menni, ha támogatja az alaplap, ha meg nem, akkor nem mennek dualba. Még semmilyen gépben nem láttam olyat, hogy ezt a user állítgathatja (bár lehet én vagyok tájékozatlan).
VGA-biost meg szerintem ne keress, mert nem hiszem, hogy találsz, meg én félnék is tőle. Ha nem jó a karira, akkor igencsak bajos lesz az eredetit visszatölteni (mármint, ha képet sem ad)! -
leafshade
csendes tag
hi alll,
kis helpre lenne szükségem kis nooblingként a pro-któl ha tudnak rám szánni néhány percet az idejükből...
amcsikába nagggyon baráti áron sikerült szert tennem most karácsonykor egy Compaq Presario V6120US notebookra (1,6 GHz AMD turion 64 X2 Dual Core, 1G DDR2, 6150go GPU, WLAN, WXP 2005 MCE, SP2)
nagyon szép és nagyon jó különösen a 15,4 WLCD.
de....
tegnap szintén szert tettem egy T-Mobilos web'n'walk USB HSDPA modemre, amit okosan fel is telepítettem, viszont (most jön a probléma leírása) kapcsolódáskor hibaüzenetet kapok, miszerint
Error 0x84000011 van. nagyon hamar kiírja, tehát biztos hogy ki sem megy a jel a hálóra, valami belső WLAN beállításra gyanakszom...
amúgy hogy tuti legyen hogy a modem nem hardverhibás és a SIM is oké gyorsan feldobtam az asztali gépemre, ahol első nekifutásra, tökéletesen felvette a kapcsolatot...
pls help!
nagyon kéne a modem különösen, hogy a vásárlással egyidőben mondtam le a 3G telcsiről a netelőfizut.
ahm... és ha rossz topikba írtam akkor bocs és redirekt me! köszi mindenki előre is. -
Innox
tag
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy hogy tudnám megoldani, hogy a RAM-om dualban menjen? 2x256 Nanya modul van benne ugyan olyanok, gyári. Megnéztem Everestel, az északi híd támgatja a dual módot, de az aktuális mégis csak single.. most frissítettem a BIOS-t de nem oldódott meg. Valami ötlet?
Jah és Ati 9700 mobility biosát lehet frissíteni, vagy csak a drivert? -
sssent
senior tag
Hátha ez segít:
A képen jobb oldali formátumú kártyák kellenek ezekbe: nc2400, nc4400, nc6230, nc6400, nc8430, nw8440, nw9440, nx6310, nx6325, nx7300, nx9420
A bal oldali kártyák pedig ezekbe: nc6140, nc4000, nc4010, nc4200, nc6000, nc6120, nc6220, nc6230, nc8000, nc8230, nw8000, nw8240, nx6110, nx6115
marsu: antennád már van, vagy azt is bele kell hekkelned? -
daiml3r
csendes tag
Sziasztok sracok!
Nagyon nagy kerdesem lenne!!!!
Amint latjatok nincsenek ekezeteim. Ennek oka, az hogy joaron vasaroltam amerikaban egy compaq laptopot de lathato, hogy ugye ezen nincsenek ekezetes betuk!!!
A KERDESEM:
gondolom ASCII kodok igy is leteznek, igy letezik e olyan program amivel meg lehet e csinalni hogy a gep ismerje az ekezeteket illetve akar uj bill.kiosztast alkalmazna!
Varom a DOKTOROK valaszat ha erdemben hozza tudnak szolni a temahoz!
Koszonet!!!! -
marsu
veterán
Sziasztok!
Van egy HP nx 6110 notim ...
Sajnos nincs benne a gyári W-LAN kártya, de vettem egyet ...
A képen a bal oldali kellene nekem, olyan a foglalat, de a jobb oldali van nekem, amit ebben nem tudok használni ... Ha minden igaz az egy HP nx 6310-ből van.
Tudja valaki cserélni? -
kovy79
őstag
HP Pavilion dv2000-es notihoz kellene magyar bill, vagy magyar kiosztású bill matrica.
Hol keresgéljek, esetleg ötletek?
Thx -
Chili7
őstag
Notebook vga fogyasztási adatok összehasonlítása van valahol?
thx -
sssent
senior tag
Előfordulhat. Bár ez a 7-8 hónap már elég sok ahhoz, hogy régi beázás legyen, valószínűleg nagyobb a baj. Esetleg ha akad valami mobiltelefon szervízes ismerősöd, akkor azért érdemes lehet megpróbálni, hátha ki tudja pucolni, ők otthon szoktak lenni ilyesmiben.
Ha ez nem segít, akkor marad a szervíz, és lehet reménykedni, hogy csak a klaviatúrával van valami gáz. -
Imy
veterán
válasz
macilaci78 #88 üzenetére
Nincs optikai meghajtoja, írta, azért van problémája!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #14 üzenetére
Integrált VGA-val CS:S megy 1024×768-ban, minimum minden mellett.
GTA Vice City el-el ment, epizódok között nem szaggatott, csak a zeneszámváltásnál, Sims2 naggyon lassú, de páromat leköti.
256MB DDR memória, amiből 64MB a VGA-é, 2,8GHz Celeron proci.
Én is használok hozzá külső vinyót, egy 2,5''-at, korábban volt egy 3,5'' is, de aladtam. Sebességben nincs vele gondom, még ha arról játszok is jó, másolni rá-róla, filmet nézni róla kifogástalanul lehet. USB 2.0, ha kérdésed van, keress rá a totyikokban 3,5'' legyen a keresési paraméter. Van 2,5''-ra és 5,25''-ra is.
nagyben: Az DHCP...Biosban nem lehet engedélyeztetni, hogy bootolás előtt is lássa az USB-t? Vagy CD-ről bootolni? Esetleg a vinyóra tenni egy másik géppel Win-t?
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
most látom, hogy ez subnot, és multiport os. Akkor egy dokkoló kellene hozzá, amiben van optikai drive. Ha USB-ről nem hajlandó bootolni nem fogod tudni megheggeszteni, hogy még is. Ha nem tudsz dokkolót szerezni, akkor marad az, hogy felturod a netet a hálozati telepítésről-> vagy megkérdezed moonman vagy Xcom kollegát itt a fórumon vagy emailt küldesz nekik.
-
Füly
aktív tag
Sziasztok!
Beírtam a kérdésem a TabletPc topikba is de sürgős lennem ert hamar megkéne csinálnom a gépet, egy barátomnak lesz, szóval ide is felteszem a kérdést:
Van nálam egy FujitsuSiemens Lifebook T3010D, nagyon poén kis cuccnak tűnik, angol windows van rajta méghozzá WindowsXp Tablet pc edition..Eddig még nem olt dolgom tablet pc-kel szóval az lenne a kérdésem hogy sima mezei WindowsXp -t is fellehet rakni rá és akkor is fog menni a touchscreen? Szal ha nem tablet pc editiont rakok rá akkor is tudom használni vmi kegészitő proggal az érintő képernyőt?
A másik hogy milyen hiba lehet, hogy ha behozok vmi progot ami a touchscreennel kapcsolatos akkor kékhalál és restartol a gép Hardware vagy csak szoftveres hiba?
Kösszke,
Szijjasztok,
Füly -
nagyben
csendes tag
Ja és kipróbáltam azt is hogy ez a bizonyos mltiboot1 és társa multiboot2 első ill második legyen a boot sorrendben (és fordítva is), de nem bootolt a floppy-drive úgy sem.
Marad a HDD boot, de nem találok semmi boot programot hozzá, ez kéne most a legjobban.
[Szerkesztve] -
nagyben
csendes tag
Hálózatról nem igazán tudok telepíteni, mert már próbálttam is és vmi DCHP szervert keres, de nem talál és abbahagyja az ethernet boot-ot.
Hát nem tudom milyen floppy csatlakozási portot keressek rajta, van e notihoz egy usb-s külső floppy-drive, de arról nem bootol. (van a bioszban a boot sorrend meghatározásánál vmi multiportos opció, de azt sem tudom mi az a multiport egyáltalán. -- vmi mulitiboot néven fut)
ha el tudnám érni legalább azt hogy floppyról bootoljon akkor sinen lennék, de nem megy. -
amargo
addikt
Ha jól tudom hálózatról is tudsz telepíteni, még soha nem csináltam így ennek utána kellene olvasni. A másik. Biztos van rajta valamien floppy csatlakozási port, ahova egy külső floppyt tudsz ráakasztani, de lehet optikait is. Ha floppyt tudsz, akkor részben már elönyőd van. De én az ethernetes résznél is keresgetnék google, vagy valaki leírja, hogy lehet valami más tuti módszerrel telepíteni.
-
nagyben
csendes tag
Kedves Mindenki!
Egy WindowsXP Home-ot szeretnék feltelepíteni a laptopomra, de nem megy. Ebben szeretnék kérni segítséget, ötleteket a dolog megvalósításához.
A probléma abban rejlik, hogy ez egy régi fajta laptop. Nincs benne optikai meghajtó (semmilyen; se cd-író/dvd-író még egy egyszerű cd-olvasó sem -- ezeket egyébként (akármelyiket is ezek közül) nem is lehet beszerelni, mert egy kicsi laptopról van szó. A legszebb az egészben, hogy még beépített floppy meghajtója sincsen. //egyébként meg nem is lenne az annyira rossz gép (850Mhz Intel PIII CPU, 256Mb ram, 20Gb winyó, integrált ATI videókártya), szóval arra amire nekem kéne elég is lenne.//
No mostmár, a bootolási sorrendet a bioszban a következők alkotják: (és már most hozzátenném, hogy csak és kizárólag ez a négy opció van, nincs több, már tucatszor ellenőriztem)
Boot from HDD --- ez ok, erre keresnék vmi boot progit, de még nem találtam (link jöhet)
Boot Multiple 1 --- ez nem tudom mi
Boot Multiple 2 --- ezt sem tudom mi
Boot Ethernet --- ez meg vmi szerverhez csatlakozna, vmi DHCP-t keres; de pl. sima hálózatot próbáltam kialakítani az asztali gépemmel, el is indult az ethernet boot, de nem történt érdemleges, mert nem talált vmi DHCP dolgot, gondolom ez normális, mert vmi szervert keresne.
Szóval ahogyan az a fenti dolgokból kiderült (legalábbis a jelenlegi PC-s ismereteim szerint nekem) az egyetlen megoldás a HDD-s boot maradt (még egy hülye USB-s boot opciót sem tudtak beiktatni, nem értem, hogy miért, na mindegy...). Erre keresnék vmi progit. A 20 Gb-os winyó le van formázva NTFS-re, de FAT-ra is le tudom ha kell.
A winyóra minden gond nélkül tudok adatot másolni illetve onnan adatot eltávolítani; ti. ma vettem egy 2,5-ös noti USB racket.
Kérem ha vki tud segítsen abban, hogy hogyan tudnék vhogyan egyáltalán bootolni arról a winyóról, mert ezután meg fel lehetne másolni a telepítőfájlokat és onnan indítani a telepítőt, bár ez az XP-s telepítővel lehet hogy nem működne, de akkor max fel teszek win98-at, utána meg átnyomom XP-re.
Ezek a részemről csak elképzelések.
Vki okos kéne nekem aki tudna segíteni nekem, esetleg korrigálni a hiányosságaimban.
A notebook egyébként COMPAQ EVO N400C.
Előre is köszi mindenkinek!
Öccs -
Ádibádi
tag
Üdv emberek help :: [link]
-
Imy
veterán
Az Everest szerint 852GM Chipset van a notebookomba, a Memtest86 pedig 855GM/GME-t ír ki.... Most akkor mi lehet az igaz?
-
sssent
senior tag
Nem tudom pontosan, hogy a windows hogyan garázdálkodik a lapozófájllal, ill. hogyan számolja a foglalt memória megjelenített értékét (a memória és a lapozófájl tartalmának átfedésére gondolok). Ha rendesen össze akarod hasonlítani a foglaltság adatokat, ahhoz ki kéne kapcsolnod a lapozófájlt. Ekkor szerintem valószínű, hogy nagyjából ugyanazokat a számokat kapod. De az sem kizárt, hogy a windows gondosabban ügyel a memória tisztántartására, ha kevesebb van belőle szabadon.
Egy csomo olyan folyamat fut, amit nem tudok, hogy mi, és kis mértékben eszik a memóriát.Ezeket hol lehet megnézni, hogy mi is használja, vagyis melyik progi futtatja?
Rákeresel a folyamat nevére.
Van olyan progi ami szabad memót szabadit fel, ha éppen már nem használja a win? Persze ami jól is müködik
Az OS-nél hatékonyabb memóriakezelést nem nagyon tudsz megvalósítani. Lehet, hogy valami programmal tudsz néha memóriát felszabadítani (mondjuk 500 helyett 550MB-od lesz szabadon), de valószínű, hogy ugyanezt a windows is megtenné, ha vészesen fogyna a memória. Szóval ennek az egésznek inkább csak a júzer kis lelki megnyugvására van hatása, a gép tényleges működésére aligha. -
Imy
veterán
Notebookomban eddig 512Mb RAm-om volt, és abbol általában amiket szoktam használni progikat 400Mb körül szokta lefoglalni, most bővitettem 1Gb-ra, és most a memóriábol 550Mb-ot használ ugyanazoknál az alkalmazásoknál.
Egy csomo olyan folyamat fut, amit nem tudok, hogy mi, és kis mértékben eszik a memóriát.Ezeket hol lehet megnézni, hogy mi is használja, vagyis melyik progi futtatja?
Van olyan progi ami szabad memót szabadit fel, ha éppen már nem használja a win? Persze ami jól is müködik
Eddig nem foglalkoztam vele... -
bio
csendes tag
hali
noti bill-m azt csinálja hogy az ''s'' ''a'' ''w'' és ''2'' bill-ek hol működnek hol nem...van mikor 1 leütésre 3-4 ua a karakter i beíródik, van mikor 1se...mitől lehet?
ja és ez egy tablet bill. nem 1szerű cserélni....
alá nem került semmi mert szétkaptam.....
köszi -
Imy
veterán
válasz
parandroid #61 üzenetére
Akkor nem gondolkok többet rajta....
Ha teljes mértékben lekezelte volna, akkor jó lett volna a + sebeség, illetve a +1Mb L2 cache miatt... -
parandroid
félisten
A stabilitásról nem tudok nyilatkozni, de mindenképpen rossz ötletnek tartom a váltást. Őszintén szólva abban sem vagyok biztos, hogy a SpedStepet tudja kezelni a lapkészlet. Úgyhogy értelme sem sok lenne. M-es prociknál pedig az 1MB és 2MB L2 cache nemigen jelent teljesítménybeli különbséget.
p -
Imy
veterán
válasz
parandroid #58 üzenetére
Akkor szóval szerinted nincs nagy értelme a váltásnak?
Mert ha felismerné valos orajelen, akkor az nyerő lenne...Vagy ha csak a 2GHz-eset 1.5GHz-esnek ismeri fel, de mivel a PentiumM-ben 2Mb L2 cache van, vajon eredményezne valamiféle sebeségnövekedést? Jah, és nem válna instabillá az egész? -
parandroid
félisten
Nem hiszem, hogy ártana neki, de szerintem rossz szorzóval és órajelen fogja felismerni, elindítani, ha egyáltalán. A 852/855-ös chipset is bevette az 533-as Pentium M-eket is, pedig hivatalosan csak a 400-ast támogatta. Az más kérdés, hogy teljesen rossz FSB-vel volt csak hajlandó használni őket (133 helyett 100MHz-en), így például egy 2GHz-es Sonoma alaphoz készült 533MHz-es FSB-s Dothan 2000MHz helyett 1500MHz-en működött csak, az 1733-as pedig 1333-on.
p -
Imy
veterán
Szerintetek ha a chipsetem nem támogatja a PentiumM-es procit a gyártó oldala szerint, akkor lehet baja, ha beleprobálom?
Mert egy másik topicba irta valaki hogy i852GM-be belette, és ment, pedig a gyártó oldala szerint nem támogatja.
Szóval károsodhat az alaplap, ha nem fér vele össze?
Lehet jó lenne kiproszálni, mielött lejár a garancia? -
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
Létezik beépíthető bluetooth adapter notiba? Asus a6m, ha telepítem a drivert kéri hogy csatlakoztassam. Vagy ezeket a gyárban ráforrasztják, beleépítik az alaplapra? -
törölt tag
válasz
parandroid #51 üzenetére
Megy a kapcsolat, megy a net is egy ideig. Aztán utána nem enged kapcsolodni. Sima LAN kapcsolat, ADSL modemmel. Javitást még nem néztem. bnőm notija. Amikor igy elmegy a net , akkor az ujracsatlakozás nem megy.
Ha megirod milyen hibák lehetnek, holnap kiprobálgatom őket.
Köszi -
Imy
veterán
válasz
LALA_kiraly #49 üzenetére
Elvileg kompatibilis lefelé.
-
törölt tag
Hi all
Van egy laptop, sajna tipust nem tok, de FS. 2 napja lett uj win rajta. Azóta azt csinálja, hogy néha van net, néha nincs. Tehát 10 percig megy a net.... otthagyom 10 percre és utána nem megy. Elötte semmi ilyen baja nem volt . Általában ha nincs net, egy restart után megy.
HELP PLZ -
LALA_kiraly
őstag
Én állítgattam el vmit az nhc progin, ezért ment alulórajelezve, nagyon lassan, nagyon energia kímélősen...
Lefele ugye kompatibilisek a noti ramok? Azaz, uncsimnak van egy LG-je vmi cerka, és 2100aat támogat. Ha én belerakom a 333asokat ugye menni fog, csak 266on?
Sztem 400asok lesznek, de majd kiderül hány darabba kapom, mivel nem akarom nagy költségekbe verni magam. Bolt kizárva, ott majd 30 ruppó... -
Imy
veterán
válasz
LALA_kiraly #47 üzenetére
Akkor vegyél bele nagy 333-ast
Amugy a több 333-as memó többet ér mint a kevesebb, s kicsit gyorsabb, szerintem. -
LALA_kiraly
őstag
A baj, h a 754 nem támogatja a dual-t. Az igaz hogy ez noti, de az everest szerint nem tudja (nem írja sehol, tesztbe is csak sima ddrnek jelöli)
Ha meghagynám az egyik memót(333as), akkor a nagyot is ennyin kezelné.
Más: nem tudod véletlen, hogy tudom a proci sebességét a maxra állítani? A CandQ miatt ugye leveszi a szorzót (10*200ról 4*200), és így ugye 800on megy. Na ezt nem tom túlszárnyalni, akármilyen tesztprogit rakok fel, tesztelek, pl everestek, markok, mindig 800nak írja (mhz figyelő progival). Mikor, hogy vált át 2000-re, mert h a progik szerint 800 marad... -
Imy
veterán
válasz
LALA_kiraly #45 üzenetére
Az 1*1G melett az szól, hogy akkor megmarad még egy foglalatod, és a jelenlegi memókból is még med tudsz egyet tartani, tehát több memód lesz. Asztali gépben az egyik haveromnak egy 256-os és egy 512-es memó is ment Dualba.
-
Imy
veterán
válasz
LALA_kiraly #42 üzenetére
Szerintem meg vegyél bele 400-asat, ha tényleg lekezeli 400-asként.
[link]
Én is azt vetem volna bele, ha az i852GM chipset megenné. -
LALA_kiraly
őstag
Más: 3300+ sempim van. Everest szerint normál módba(800mhz) ~95°C, míg ha silentbe azonnal megfelezi a hőmérsékletet ha rányomom. Ez ugye nem normális?
Azt hogy tudom elérni, h folyamatosan a max mhz-en(2000) menjen? -
Imy
veterán
válasz
LALA_kiraly #40 üzenetére
Én vettem Sergio-tól, de ha 400-as kell az is van ennyi pénzért, vagyis ha lesz, csak én meguntam már a 2 hetes várakoztatást. Sergionak pont volt 2 Db párban, és az pont jó nekem. A szombathelyi annyiban lett volna jobb, hogy elmentem volna, és helyszinen kiproszáltam volna. De igy is jó, ha nem megy a memó akkor visszaveszi.
400-assal biztossan valamelyest gyorsulna. -
Imy
veterán
válasz
LALA_kiraly #31 üzenetére
A Chipseted mekkora memóriákat támogat? Ha csak 333-ast akkor 333-asként ismeri majd fel. Én most rendeltem memót, ezért csak 333-asat, mert az enyim is max 333-ig látja, tehát a 400-asnak nem lenne értelme.
Nézd meg Chipsetgyártód honlapját! -
misi2096
csendes tag
Helló!
Tudja valaki hogy ki lehet-e egyenként szedni a laptop (Fujitsu S. Amilo M6500) billentyűzetének gombjait? Köszi -
Pompi
nagyúr
válasz
LALA_kiraly #29 üzenetére
''Esetleg vki hasonlóval tudna everest eredményeket küldeni?''
Notebook rendszer teszt eredmények [link] -
LALA_kiraly
őstag
Gyerekek a 754-es sempi tudja a dual ddr-t?
Nekem ilyen van és nem írja. Normális ez?
Amúgy 333as ramok vannak benne, ha 400asra cserélnék érezhető lenne?
Esetleg vki hasonlóval tudna everest eredményeket küldeni? -
Pompi
nagyúr
Látom nem megy. Akkor most amíg mindenki át nem tanulmányozza az első hozzászólást a topic zárva lesz!
A topicot nyitottam, de megkérk mindenkit, hogy olvassa el figyelmesen az első hozzászólást és aszerint kérdezzen itt.
Kimondottan érvényes ez a ''Milyen notebookot vegyek?'' jellegü kérésekre.
Köszönöm! -
Motion_Blur
félisten
Üdv!
Olyan notebook-ot keresek, ami megfelel a következő követelményeknek:
- 2 GB memória
- 128MB VGA ram
- Dual Core CPU
- 80-100GB HDD
- WLAN
Előre is köszi -
BoFe
csendes tag
Hi. Az előfordulhat, hogy egy laptop-on nem lehet állítani kontrasztot?
-
Sziasztok!
2,5''-os külső vincsihez lehet külön bőr tokot venni?
Ha igen, hol és mennyiért? -
BÁ Nutrition
addikt
oke.
akkor viszont legyszi szerkessz bele a kezdohozzaszolasba mert nem latom hogy tiltott lenne barmilyen notebookos kerdes feltevese. es igy az oldal mas szekcioibol az oldaso linkrol idetevedo esetleges hozzaszolok ha veszik a faradtsagot es elolvassak a nyitohozzaszolast akkor megtudhatjak mivan.. en mondjuk nagyjabol pont megkaptam a valaszt a kerdesemre, es mivel azonali is volt, mert annyira nem foglalkoztat most hogy 3 nap mulva visszakeressek 100 hozzaszolast ezert gyorsan el is sutottem ha mar van ilyen topic.
jah es koszi hogy tok normalisan valaszoltal.. mert egyebkent arra szamitottam hogy kicsit sem szimpatikus valaszt kapok.. amugy meg javaslom a szerkesztest a nyitashoz. -
Pompi
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #21 üzenetére
Gond. Ugyanis mindent a maga helyén! Ha egyszer van egy kiemelt topicja a notebook választásnak akkor az ezzel kapcsolatos dolgokat oda.
-
Pompi
nagyúr
Ne csináljunk ebből a topikból Milyen notebookot vegyek topikot mert olyan már van [link].
Ha továbbra ebbe az irányba viszitek a témát akkor könnyen zárás lehet a vége. -
Blaise
veterán
válasz
BÁ Nutrition #16 üzenetére
Hmm...ez már nm olyan rossz cucc. San Andreas simán elmegy vele 800*600-ban
De arra vigyázz, hogy rakj a gépbe minimum 1 giga memóriát, mert ez a videókártya is a redszerből csippenti le a szükséges memóriát -
BÁ Nutrition
addikt
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
littlerock #12 üzenetére
tom vga fuggoek, de 400k-ig az osszes laptopnak hulladek vga-ja van.
szal nem tom, talan a strategiai jatekok jobban mennenek rajta.. ha valakinek van gyakorlati tapasztalata hogy az integralt megoldasok mit tudnanak akkor megkoszonnem -
Rossi
addikt
válasz
BÁ Nutrition #11 üzenetére
Milyen VGA van benne? Mert még a leggyengébb Intel GMA900-on is röhögve fut a Dune2000... És miért lenne lassú a 3500+-os AMD?
-
littlerock
aktív tag
válasz
BÁ Nutrition #11 üzenetére
1 gigával azzal a procival, szerintem semmi gond nem lehet, a játékok, meg vga függőek, annak nézz utána, esetleg bővíthető -e?
a külső meghajtókhoz nem értek ...annak olvass utána... -
BÁ Nutrition
addikt
hi.
neztem magamnak egy olcso dell notebookot. 3500+os amd proci van benne. gondolom hogy eleg lassu de azert mindennapi hasznalatra jo lesz vajon?(jatekon kivul persze, bar orulnek ha egy Dune 2000 kaliberu jatek elbattyogna azert rajta..)
leginkabb ezekre hasznalnam, zeneletoltesill hallgatas, filmek ugyanez, word, excel, esetleg alapszintu access, weblaptervezes.
a jatekok meg gondolom meg kis felbontasban is szaggatnak, ugyhogy max ilyenekre gondoltam: Dune 2000, Settlers2 ha megyvagy a felujitott verzio, Suddenstrike 2,
GTA-bol barmelyiknek orulnek, de hat esely sincs szerintem
nah ennyi kb
jah es 512 ram van benne, de megnezem mennyi lenne ha bovitenem 1024re.
plusz meg valami: ha vennek hozza egy usb-s 400 gigas kulso vinyot akkor azt normalis sebesseggel tudja olvasni? szal az usb technologia alkalmas arra hogy nagy nagy meretu fajlokat mozgassunk ket vinyo kozott???
[Szerkesztve] -
Solad
addikt
sracok! van valamilehetoseg annak megvalositasara, hogy a notas coolere aki-be kapcsolgatas helyett folyamatosan menjen alacsonyabb fordulatszamon?
-
littlerock
aktív tag
mit lehet tenni, ha a megjelenítés tulajdonságai -beálítás -nál, a speciális gombra kattintva kékhalál fogad? vga:ati x200m integrált
ha jól emléxem, akkor ezt írja ki a probléma okának: ati12dvag , meg, hogy a driver végtelen fázisba került...
cseréltem drivert, de az ati eredeti telepítője nem ismeri fel a vga-t, és csak az eszközkezelőn keresztül lehet vele megetetni a dolgokat...
-nem mindig csinája, de egy kicsit idegesít...
illetve: everest szerint a vga bios 2 éves , és javasolt cserélni...ez ugyanúgy megy, mint pc-nél? kell egy bios, egy atiflash, és mehet a dolog?
mi történik, ha nem sikerül, és nem ad képet? itt nem tudok másik vga-t betenni amíg megkreálom a másikat... -
BITBOYS
addikt
Remélem maradandó lesz ez a topik, meglátjuk.
Az lenne az első kérdésem, hogy cserélhető a vga(x700) egy Asus A6Va notiban? Pci Express a kártya (ezt írják a szakoldalak), és most szinte ingyen kapnék egy x1800-at helyette. Így néz ki az alja: [link]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hasznos adalék:
Notebook szerviz tapasztalatok /Olvasd el az első hozzászólást!/
MIKOR ÍRJAK IDE?
avagy a további félreértések elkerülése végett egy kis tájékoztató a Prohardver fórum notebookos topikjaival kapcsolatban:Ha nemtudod milyen notebookot vegyél ez a topicot keressd fel:
Milyen notebookot vegyek? [link]Ha használt notebookot szeretnél és ezzel a kapcsolatban szeretnél tájékozódni:
Használt notebookot vennél? mennyiért? [link]
Használt notebook vásárlás - mire figyeljek? [link]Ha eladni szeretnél, de nem tudod, hogy mennyit kérj érte:
Notebook beárazás [link]Ha egy adott márka érdekel:
Keresd fel az adott márka topicját, szinte biztos, hogy van. A teljesség igénye nélkül pár:Dell [link]
Lenovo [link]
Fujitsu Siemens Amilo [link]
Fujitsu Siemens Lifebook [link]
HP [link]
Asus [link]
MSI [link]
Toshiba [link]
IBM Thinkpad T és X [link]
IBM Thinkpad Z és R [link]
Acer [link]
Sony [link]
Apple [link]
LG [link]
Clevo [link]
Albacomp [link]
Gericom [link]
Hasee [link]
Packard Bell [link]
Patriot [link]
Voyager [link]
ECS [link]Ha a tablet-pc-k érdekelnek:
Tablet pc - tapasztalatok [link]Ha notebook hibákkal kapcsolatos a dolog:
Notebook hibák [link]Ha moddolni szeretnél:
Notebook / laptop mod [link]Ha nemtudod milyen táskát vegyél:
Notebook táskák - ki milyet használ és miért [link]Ha túl forró a géped:
Notebook hűtőpad tapasztalatok [link]Ha az autóban is szeretnéd tölteni / használni:
Szivargyújtó & laptop [link]Ha nem elég gyors / nagy / stb és fejleszteni szeretnél:
Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD) [link]Ha nem tudod, hogy milyen notebookkal állsz szemben:
Notebook beazonosítás [link]Ha meg szeretnéd védeni a notebookot:
Notebook lopás elleni védelme [link]Ha nem tudod milyen egeret válassz:
Notebookhoz egér [link]Ha kopik a festék:
Festék kopás/matrica kéne [link]Ha érdekel meddig bírják:
Teszt - notebook mennyit fogyaszt? [link]Ha az érdekel milyen gyorsak:
Notebook rendszer teszt eredmények [link]
Notebook VGA teszt eredmények [link]
Notebook merevlemez (HDD) teszt eredmények [link]Ha itt nem olvastál olyan kategóriát amibe a kérdésed beleférne, akkor még mindig ajánlatos a keresőt használni hátha véletlenül nem került ide.
És ha még így sem találtál olyat ahova be tudnád írni a kérdésed, akkor írj ide!
[I][B]by Pompi[/B][/I]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------[ Módosította: philoxenia ]
Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- Lenovo Yoga Pro 9 (14IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4060
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest