Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5901) föccer válasza AMD Power (#5900) üzenetére


föccer
nagyúr

Haha. Miért is? :)

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#5902) AMD Power válasza föccer (#5901) üzenetére


AMD Power
titán

Dehogy! :) Jó is az....

Ez a mostani éjszaka katasztrófa volt. 8kor már aludt. Éjfélkor már állt az ágyban. 1 fele megint kell. 4-kor már az ágyunkba volt. Fél 5-kor kajakra lefejelt. 6:15-kor már futkározott a szobában.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5903) föccer válasza AMD Power (#5902) üzenetére


föccer
nagyúr

Tehát este 8-tól hajnali 4ig csak 2x kelt fel? Szerintem teljesen jó. Persze igazodni kell hozzá és 8 után nektek is le kell feküdni, és akkor ti is pihenni tudtok.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#5904) AMD Power válasza föccer (#5903) üzenetére


AMD Power
titán

Nem jellemző már a kettő sem. Általában egyszer szokott csak. Akkor bedobom az ágyunkba és alvás van reggel 7-ig. De mostanában egyre korábban kell.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5905) sto1911


sto1911
veterán

A mi 5 hetesunk 1-2 napja nappal alig alszik, 10-20 perceket csak. Aztan kipattan a szeme, altalaban gagyog, mosolyog, jo kedve van, de van amikor csak sir es csak a cicin nyugszik meg. Ugy figyeltem meg, hogy kb. 1-1:15 orat van meg ilyenkor eves nelkul, 10-20 perc cici, aztan elalszik rajta.
Az ejjeleket jobban viseli, 1-2 korul kel fel enni, majd legkozelebb 5-6 korul.
Ez igy normalis? :)

(#5906) Melack


Melack
veterán

Most múlt egy éves a kiscsaj. Nekiállt létrát mászni :D Meg gagyog összevissza

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#5907) DeFranco válasza sto1911 (#5905) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nem tudom hogy normális-e de nálunk is hasonló a helyzet.

Annyiban más, hogy nappal is azért van egy 2-3 órás alvás rend szerint, cserébe amikor ébren van, akkor 60-40 arányban sír vagy nézelődik a sírás javára.

Altatni nehéz a napokban nagyon, program szerint fél 8-kor van fürdés, aztán cici és alvás, na ebből az van hogy 10-11-ig kukorék, közben még egy cicit kiharcol és aztán talán alvás. Ha szerencsénk van talán 9-re elalszik.

Éjjelente kétszer kel, úgy mint nálatok.

Viszont szerintem keveset alszik, cicis szundikkal 12 óra körül (21-8-ig 11 óra, minusz 1,5 óra kajálás, az 9,5, meg még 2-3 óra nappal plusz a szundik). Ehhez képest 15-16 órát kellene, ennyi az optimális az idegrendszer fejlődéséhez.

(#5908) AMD Power válasza Melack (#5906) üzenetére


AMD Power
titán

Én ma is arra keltem ,hogy lálál , dede de , mamamamma... :C

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5909) Melack válasza DeFranco (#5907) üzenetére


Melack
veterán

A fürdetést tegyétek későbbre. Mi is így számoltuk, aztán eltoltuk először fél órával, már javult az altatási szintidő, majd újabb fél órával eltolva lett a legjobb. Most ott tartunk, hogy olyan este 9 felé indul a fürdetés, +/- 20 perc, függvényében, hogy mennyit aludt délután.

(#5908) AMD Power: érthető szavai még nincsenek, de mindent kommentel. Érezhető rajta, ha új emberekkel találkozik, akkor bővül a szókincse, meg most hétvégén apósomék után mélyebb hangon is kezdett el beszélni egy kicsit.

(#5910) DeFranco : fontos a hasznos idő, de a vezérigazgatóúr jelenleg mindent felülír. Így, ha úgy alakul, lehet reggel lesz egy plusz fél órátok. Vagy valamit átvállalsz. Konyhába is kivihetitek, ott is veletek lehet, amikor esztek. Ok, ez most így eléggé távoli, de hidd el, az is le tudja kötni a gyereket.

[ Szerkesztve ]

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#5910) DeFranco válasza Melack (#5909) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Meggondolom, lehet ez lesz, csak akkor egymásra nem marad időnk. Így most többé-kevésbé együtt tudunk tölteni 1-2 órát úgy kb. fél 9-től, ha nem hergeli be magát a gyerek, akkor meg bukta lenne, mert este már mire hazaérek nyűgös, vagy ringatod vagy sír, szóval valakinek lenni kell vele és aktívan foglalkozni.

(#5911) sto1911 válasza DeFranco (#5907) üzenetére


sto1911
veterán

Mi 5-6 korul furdetjuk, ahogy kel. 8-9 korul mar aludni szokott, tegnap talan hamarabb is.
Bar van, akit felporget a furdes es van, akit meg elnyom. Ha a tieteket porgeti, akkor visoznt hamarabbra erdemes rakni szerintem.

(#5912) AMD Power válasza sto1911 (#5911) üzenetére


AMD Power
titán

Nálunk elnyomja a gyereket. Utána berakom a kiságyba megkapja cumiban a vacsit, megissza majd félredobja és alszik.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5913) sto1911 válasza AMD Power (#5912) üzenetére


sto1911
veterán

Ja, igen, cumi. Nalunk kikop mindent, ami nem cici :D Hogyan lehet raszoktatni? Ra kell-e szoktatni egyaltalan?

(#5914) Melack válasza sto1911 (#5913) üzenetére


Melack
veterán

Semmire nem kell rászoktatni. Nekünk 4-5 cumisüveg áll a szekrényben, azt hiszem 1x próbálta feleségem abból etetni, nem kellett neki. Cumi is csak max alváshoz, de ennyi. Nem igényli.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#5915) AMD Power válasza sto1911 (#5913) üzenetére


AMD Power
titán

Nálunk pl most nem rég szokott rá arra ,hogy egész nap az "üdítős" cumiból iszik. Imádja. Sokszor csak üresen szipkázza. Elég sokat is iszik. Ami nagyon jó. Ugyan úgy megiszik bármit , mint ahogy Mindent megeszik. Mind1 mit raksz elé. :DDD

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5916) Möhe


Möhe
addikt

Akkor én is berakok 1 képet, esti fürdés előtti móka, homlokra puszival :D [link]

(#5917) DeFranco válasza sto1911 (#5911) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Az a koncepció, hogy a fürdetéssel választjuk el a nappalt az éjszakától, az az aktus, ami jelzi neki, hogy eljött a lefekvés ideje.

Jól is bírja a fürdést, kivéve azt, amikor kiveszem a vízből, akkor ordít nagyon, gondolom fázik (24-25 fok között van a szoba hőmérséklete, amikor fürdetünk, melegebbet esélytelen csinálni egy óra alatt), de aztán cicin megnyugszik.

Eddig az volt, hogy onnan ágyba be, cumi (csak ilyenkor kap cumit, máskor nem ez is az esti rituálé része), aztán jó éjt, ajtó rácsuk, és csak akkor megyünk be hozzá ha nyekereg. Akkor elrendezzük, cumi vissza, megsimogat, megpuszil és csendben lelépni ha megnyugodott.

Most viszont már a cumit el sem fogadja, kiköpi, megy a szemecskézés néha órákig.

Ha esetleg ezt a koncepciót elvetnénk, akkor meg attól tartok, felpörgetné magát a fürdés és az alvás között, mert amúgy nem túl nyugodt, ha éppen nem eszik vagy alszik. Napi egy-két órát megy a nézelődés, ellevés, amúgy sírás van. Az okát nem tudom.

(#5918) Möhe válasza DeFranco (#5917) üzenetére


Möhe
addikt

A vacsi utáni dolgokat szeretném én is elérni, hogy nyugodt állapotban letenni és magától elalvós időszakot elkezdeni. Mert a mai napig álomba van ringatva. :(

(#5919) frame>24


frame>24
addikt

Meg én is szertenék kicsit büszkélkedni, szóval így kezdtük, és egy nem túl régi kép.

▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1

(#5920) Balinov


Balinov
félisten

Holgyek es Urak, lassan aktualis lesz egy normalis autosules a gyerkocnek (8 honapos). Milyen rendszerben erdemes gondolkodni? Egy regebbi A4 szedanba lesz beteve, ha ez szamit.

Koszonom a tippeket
B

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#5921) jerry311 válasza Balinov (#5920) üzenetére


jerry311
nagyúr

A semminél (nyilván nem ez a helyzet) gyakorlatilag bármi jobb és máris kb. 90%-kal csökkentek a sérülések esélyei (rendeltetésszerű használat mellett).
Pár hete amikor felkapta a média az háttal bekötős ülést, akkor itt is ki lett tárgyalva, javaslom azt a 10-20 hsz-t olvasd el először.

Nálunk amint lehetett előre nézett a gyerekülés, de húgom pl. háttal beépítőset vett, be is van szerelve állandóra a Mondeoba, átszerelni másik autóba fél óra.. Jobbegy kb. használhatatlan, ha még el is fér valaki, akkor is úgy robbanna az arcába a légzsák, hogy ha más nem akkor attól ott döglik meg.

(#5922) Elemental válasza Balinov (#5920) üzenetére


Elemental
addikt

Én úgy választottam gyerekülést, hogy megnéztem az adac gyerekülés teszteket. Az apám kocsijában (azzal szoktunk nyaralni, meg hosszabb utakra menni) nem volt top tether rögzítési pont, a feleségemében igen. Végül az első ülés ez lett. Erre az ülésre lehet top tethert tenni utólag, de az nélkül is szabályos. Természetesen előtte a gyerkőcöt is belepróbáltuk az ülésbe.

(#5923) Balinov válasza Elemental (#5922) üzenetére


Balinov
félisten

koszi, jerry311-nek is.

Igazabol tokeletesen fogalmatlan vagyok gyerekules teren, babakocsit is kb 2 honap alatt tudtunk valasztani tavaly..

Ahogy latom, 2 fo fajtajaban kell gondlkozzam. Az elso amit biztonsagi ovvel kell rogzniteni, a masik az Isofix-es, lenyegesen dragabb. Utobbi most nem nagyon fer bele a keretbe, raadasul a valasztek sem tul nagy itt (vagy en keresek rossz helyen).

Amire rajottem, hogy valszeg a Group1 (9h-4ev) lesz a befuto.

Kerestem par tipust/modellt gyorsan, kerhetnek rajuk pro-t/kontrat?

Britax Eclipse Child Car Seat Black Thunder nem latom az ADAC teszten

Maxi-Cosi Priori XP ADAC teszt: megfelelo

BRITAX EVOLVA 123...hmm..ez a brittax szerint nem jo a 2001-es A4/B5 szedanhoz...

Britax First Class Plus

Graco Coast ez is ADAC megfelelo

Ha a gyerekulesaruhazas ADAC osszefoglalot , akkor megnezem, akkor az 1-es csoportban a legjobb ertekelest a CYBEX Juno 2-Fix kapta. Ez amazonrol 200€ alatt megjonne postaval, szintol fuggoen. Igaz, ez isofixesnek nez ki, de a termekkepek alapjan nem kell az az extra cumo a beepiteshez.

Mivel amazon opciosan megoldhato, ezek kozul ajanlanatok egyet alternativanak?

Hulye kerdes: Isofixes rendszer nem azt jelenti, hogy csak es kizarolag az isofixes kiegesztiovel rogzitheto, hanem hagyomanyos oves megoldassal is?

Nagyon koszonok minden infot es tanacsot

udv
B

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#5924) CharlieDrop válasza Balinov (#5923) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Isofixes csak isofix-szel rögzíthető, talán volt pár, aminél le lehetett szerelni nekem pajzsos üléseim vannak.

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#5925) AMD Power válasza Möhe (#5918) üzenetére


AMD Power
titán

Nem szabad ,hogy kézben aludjon el. Hozzá kell szoktatni ,hogy "'magától" aludjon el.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5926) jerry311 válasza AMD Power (#5925) üzenetére


jerry311
nagyúr

...nem szabad...
...kell...

Szerintem meg ahogy a gyereknek és a szülőnek tetszik.

(#5927) Balinov válasza CharlieDrop (#5924) üzenetére


Balinov
félisten

Erdekes, azert odairhatnak a termekinfonal, hogy hé, paraszt, vigyazz, mert ehez kell +ban isofix. Most mar tuti, hogy pajzsost fogok nezni. Koszi!
B

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#5928) AMD Power válasza jerry311 (#5926) üzenetére


AMD Power
titán

Ezt egy alvás klinikán is mondták. Nem csak én találtam ki.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5929) Elemental válasza jerry311 (#5926) üzenetére


Elemental
addikt

Veled értek egyet. Szerintem erre nincs sablon.

(#5930) CharlieDrop válasza Balinov (#5927) üzenetére


CharlieDrop
veterán

azért isofix, mert kell hozzá, de nincs mit :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#5931) DeFranco válasza AMD Power (#5928) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Megoszlanak a vélemények, és nagyon korfüggő, elég sokat olvastam most a témában. Alapvetően egy kicsi (1-pár) hónapos gyerektől nem elvárható, hogy magát elaltassa, ez majd egy későbbi fázis, eleinte neki fő a biztonság, attól lesz kiegyensúlyozott, attól fog jól aludni. Ha kézben van fél órát, akkor úgy. Ennek nincs hatása a későbbiekre, egy 1-2 hónapos gyerek nem nagyon tud így összeszedni rossz szokásokat.

Később persze fordul a kocka, de nem lehet így kijelenteni, hogy soha-mindig.

(#5932) AMD Power válasza DeFranco (#5931) üzenetére


AMD Power
titán

Persze. Én nem is ilyen pár hónapos gyerekre gondoltam. De egy 1 éves gyereknél már jó ezt "bevezetni".

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5933) CharlieDrop válasza DeFranco (#5931) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Hát a nagyot mindig altatni kell, a kicsi meg magától megy aludni, lehet találgatni melyiket altattuk kézben :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#5934) Goose-T válasza Balinov (#5923) üzenetére


Goose-T
veterán

Nekünk Cybex Juno 2-Fix van a 2003-as Ford Focusunkban. Gyárilag nem volt a kocsiban isofix rögzítőfül, de kemény 5000 forintért vettem hozzá (bár hivatalosan csak az eggyel újabb Focusokhoz jó), 20 perc alatt be lett szerelve. Tavaly nyáron vettem az ülést, nagyon könnyű ki-be rakosgatni, és ~60 ezer forintért a legjobbat kaptuk biztonságban az ADAC tesztek szerint. Lekörözte a 100+ ezres Römereket és társait is. Elvileg az A4-be is bele lehet szerelni utólag az isofix rögzítőfület, csak lehet, hogy kissé körülményesebb, mint a Ford esetében.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#5935) DeFranco válasza CharlieDrop (#5933) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nemt'om, ti vagytok tapasztaltak, nekem ez jött le abból amit írtak, és logikusnak tűnik.

Illetve a tapasztalat is azt mutatja mostanában, hogy amíg balga gyermek volt, addig ment a magától alvás, most meg ahogy írtam kukorékmatyi ha nem altatod.

A mai tapasztalat meg az, hogy nálam nem marad meg játékosnak, vagy elringatom vagy kiabál. Igaz estére érek haza szal lehet ilyenkor már alapból nyűgös.

(#5936) CharlieDrop válasza DeFranco (#5935) üzenetére


CharlieDrop
veterán

ja, és a legfontosabb NINCS 2 EGYFORMA GYEREK :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#5937) DeFranco válasza CharlieDrop (#5936) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Már mér' vágod ezt ilyen hirtelen rá... láttad már az összes gyereket? Nem? De? Nemde?

Naugye.

;]

(#5938) CharlieDrop válasza DeFranco (#5937) üzenetére


CharlieDrop
veterán

áááááá :D

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#5939) DeFranco válasza CharlieDrop (#5938) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nézd, az én gyerekem egyforma. ez biztos. feltételezem, hogy a tiéd is egyforma, az akkor pontosan két egyforma gyerek.

(tegyek inkább be egy grafikont? ;] )

(#5940) CharlieDrop válasza DeFranco (#5939) üzenetére


CharlieDrop
veterán

:Y :Y

itt kell lefeküdnöm aludni :D

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#5941) Vladi válasza DeFranco (#5896) üzenetére


Vladi
nagyúr

Gyerekgyilkos! Gyerekgyilkos! :Y

Áh annyi iylen lesz még mire összeszoktok. Én lányom eléggé nyúzható ilyen szempontból. Jó mondjuk pont ma elcsúszott a konyhakövön és fejjel végigszántotta a radiátort. Persze Vladi volt vele, persze Vladi hibája. :W Hát üvöltött. Most meg 200 forintos méretű lila pukli van a fején. :DDD

lesz még ilyen sok. Ami anno engem ilyesztett emg nagyon: egyszer megfotam, hogy odébb tegyem. Kicsit erősebben sikerült. Erre az egyik oldali tüdeje gyakorlatilag behorpadt. sikerült kinyomni belőle a levegőt. Vett egy mély levegőt, kihorpadt és ment tovább... :))

Strapabíróak a kölkök.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#5942) Balinov válasza Goose-T (#5934) üzenetére


Balinov
félisten

Koszi Goose-T, jo ez a link, tenyleg B5, igaz Avant=Kombi, nekunk meg szedán van.Azert forszirozom a nem isofixes megoldast, mert osszel le szeretnenk cserelni az A4-et, es meg fogalmam sincs, milyen kategoriat tudunk venni helyette. A masik meg, hogy a nyavalyasba ma ellett meg az akksi, igy 100€ huss, ki az ablakon.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#5943) Vladi válasza DeFranco (#5907) üzenetére


Vladi
nagyúr

12 órával jól alszik.

(#5908) AMD Power:

Várjál, lefordítom: Keljél már fel fater me beszrtam. :P

(#5913) sto1911:

Cumira sehogy. Nem is kell. Majd ha jön a foga mindent megrág. Mondom mindent.
Később nem kell leszoktatni. Jóezígy.

(#5917) DeFranco:

ühüm.. mennyi idős? 1 hónap? ;]

(#5931) DeFranco:

így van sőt. Gyak nem tud magától elaludni. Ehhez kell pár hónap idegrendszeri fejlődés. Utána már felismeri a nap ritmust.

(#5932) AMD Power:

Azért 1 hónapos, meg 1 éves az ég és föld. 1 évest már nevelsz, 1 hónapost meg életben tartasz. :C

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#5944) AMD Power válasza Vladi (#5943) üzenetére


AMD Power
titán

Reggel nem szokott beszarni. Inkább ebéd után. :DDD

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5945) Vladi válasza AMD Power (#5944) üzenetére


Vladi
nagyúr

Pedig a reggeli barna maci a jó. Kávé, cigi, zombis könyv és máris jöhet... jah gyerkőcökről beszélünk? :DD

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#5946) CharlieDrop válasza AMD Power (#5944) üzenetére


CharlieDrop
veterán

a nagyobbik egy nap 7, azaz hét, darab pelenkát is elhasznált, de volt hogy nyolcat is :D és elég sokáig

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#5947) Balinov válasza Vladi (#5945) üzenetére


Balinov
félisten

B+, jermek alszik a szomszed szobaban, asszonyka vasal epp,erre akkorat rohogtem ezen, hogy felebredt a zsebterrorista :)

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#5948) DeFranco válasza CharlieDrop (#5946) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nálunk még több is elmegy. de annyi szinte biztos.

dm-es 2-es pelenka meg országos hiánycikk. szal' szarban leszünk nemsokára.

(#5949) AMD Power válasza CharlieDrop (#5946) üzenetére


AMD Power
titán

Nálunk az elején elment max egy 5-6db. De ez sem ment sokáig. Ma már max 3-4db naponta.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5950) CharlieDrop válasza DeFranco (#5948) üzenetére


CharlieDrop
veterán

az elején oké, de itt 6 hónap után is :)

másiknál nem volt ekkora mennyiség :D

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.