2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ThL W7S Quad-core bemutató

Manapság igencsak el vagyunk látva okostelefonokkal, nehéz tökéletes készüléket találni. Ez sem az.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés, specifikációk

Bevezetésem első részében szögezzük is le gyorsan, hogy ez az első írásos bemutatóm és egyben az első bejegyzésem is a Logouton. Lehet, hogy nem fogja megütni az itteni telefonos bemutatók színvonalát, de azért megpróbálkozom igényesen megfogalmazni mondandómat.
Az írás sok helyen elég szubjektív lesz, lehet, hogy másnak ugyanazon dologról teljesen más lenne a véleménye.

Történetem az Androiddal

Első találkozásom az Androiddal egy Samsung Galaxy Mini személyében történt. Kezdésnek pont ideális telefon volt, megismerkedtem a rendszer alapjaival, de aztán gyorsan rá kellett ébrednem, hogy ez a készülék számomra kevés. Ennek ellenére viszonylag sokáig használtam, csak néhány hónapja adtam túl rajta.

Ezt követően - utólag már elmondhatom, hogy - nem a megfelelő készüléket választottam. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom a Windows Phone-t, vettem egy Nokia Lumia 710-et. Eleinte nagyon tetszett, különösen a gyorsaságával voltam megelégedve, ami persze nem meglepő egy teljesen alapfelszereltségű androidos telefon után. Aztán szépen lassan alábbhagyott a lelkesedésem. Kezdett hiányozni az, hogy nem tudok mindenbe belepiszkálni, valamint elég szegényes volt az alkalmazások tárháza is. Szóval ez a mese sem tartott sokáig, jött a következő készülék.

Itt már kicsit magasabbra tettem a lécet és ismét vállaltam egy kis kockázatot is, ugyanis egy az inteles platformra épülő telefonra esett a választásom - egy ZTE Grand X IN-re. A telefonnal sokaknak meggyűlt a baja, többen panaszkodtak rá itt a fórumon is, de én szinte maximálisan meg voltam vele elégedve. Közben sorban jelentek meg a kínai telefonokról szóló cikkek, amik nagyban megváltoztatták az ilyen formában való külföldi rendelésekről alkotott képemet. Ekkor már szinte biztos voltam benne, hogy előbb vagy utóbb én is rendelek majd egy telefont Kínából. Nem kellett sokáig várni a dologra, úgy meg tudtam oldani a cserét, hogy szinte nem is került egy forintomba se, mégis jól jártam.

Elkezdtem nézegetni a kínai telefonos webshopokat, és több telefont és feljegyeztem a listámra.
Esélyes volt a Vowney V5, a ThL W8, a ThL W200 illetve a győztesként kikerülő ThL W7S is.

Hogy miért esett erre a készülékre a választásom?
A fent felsorolt tulajdonomban lévő telefonokat ha időrendi sorrendbe állítjuk, akkor azt is észrevehetjük, hogy folyamatosan egyre nagyobb kijelzőmérettel rendelkező készüléket választottam. A kis Galaxy Mini után megváltás volt az alig nagyobb Lumia 710-et használni, nem is beszélve a 4.3"-es Grand X IN-ről. Utóbbival a méretét tekintve abszolút meg voltam elégedve, ezen már remekül lehetett filmet nézni, vagy akár játszani is.

Azonban én mégis úgy éreztem, hogy ennél nagyobb kijelzővel rendelkező készüléket is szívesen használnék. Először csak az 5"-es telefonokkal szemezgettem, de aztán valami véletlen folytán megláttam az 5.7"-es ThL W7S-t és egyből megtetszett. Sokáig gondolkoztam aztán, hogy melyik telefont is lenne érdemes megvenni, a végén már teljesen tanácstalan voltam. Azért lássuk be, hogy az 5.7" tényleg nagyon nagy. Aztán úgy voltam már vele, hogy igazából egyikkel sem járhatok nagyon rosszul így - mivel ez tetszett a legjobban, csak a méretétől féltem kicsit - megrendeltem a ThL W7S-t tesztelésre. Ha nagy lesz, majd továbbadom - gondoltam.

Specifikáció

Méret: 159,3 x 88,8 x 10,2 mm
CPU: MTK6589, négy magos Cortex A7, 1.2 GHz
GPU: PowerVR SGX 544
Operációs rendszer: Android 4.2.1
ROM: 4 GB
RAM: 1 GB
Előlapi kamera: 8 megapixel (Antutu szerint)
Hátlapi kamera: 12,6 megapixel, autófókusz, LED
Videó rögzítés: 720p (720×1280 @ 30 fps)
Hálózat: 2G: GSM 850/900/1800/1900 MHz
3G: WCDMA 850/2100MHz
Akkumlátor: 2300 mAh Li-Ion
Kijelző: 5.7" IPS
Felbontás: 1280*720(HD)
GPS: A-GPS
Egyéb: WiFi (b/g/n), Bluetooth, USB 2.0, 3.5mm-es jack

A következő oldalon a rendeléstől a kézhezvételig eltelt időről olvashattok. Ha valakit csak a telefon érdekel és nem tervez rendelni Kínából, vagy esetleg már rendelt, az nyugodtan átugorhatja ezt az oldalt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.