2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Steelseries Sensei Wireless bemutató

Kemény fába vágta a fejszéjét a Steel, amikor vezetékmentesítette a csúcsmodelljét, a Sensei-t. Siker vagy bukás?

[ ÚJ TESZT ]

Külső

A Sensei formavilága köszön vissza Wireless-en is. Egyszerű, nem túlbonyolított, agyondizájnolt forma. Szépen simul a kézbe, szimmetrikus íveivel. Alacsony profiljának köszönhetően szépen legömbölyített kavicsot idéz a formája. Ennek köszönhetően mind a hasa, mind az orra elég alacsonyan van.

Hátul sem szélesedik ki túlzottan, és finoman ereszkedik le az ív az egér fenekén is. Természetesen nem maradhattak el az RGB LED-ek, amelyekből mind a Steelseries logó mögé, mind a görgőbe jutott. A kijelző viszont már nem található meg a vezeték nélküli Sensei alján, amelynek én kifejezetten örülök, mivel a vezetékes változatot is csak feleslegesen drágította.

A felülete a mostanában más egereken is nagyon bevált félfényes, selymes puha műanyag, amelyet kiegészítenek a zongoralakk-fekete csíkok, amelyek körbeölelik az egeret, magukba foglalva az oldalsó gombokat is. A bal és a jobb gomb nem húzódik ki teljesen az egér orráig, mint az teszi a vezetékes változaton. Nyomáspontja nagyon rendben van, élesen törik meg, rövid úton és finom kattanó hangot hallat, visszacsatolva a kattintás megtörténtét.

A vezetékes Sensei fémburkolata átvándorolt a két gombot elválasztó, a görgőnek és a dpi váltógombnak helyet adó elválasztó elembe. Ezt nem polírozták fényesre, hanem az öntőformából kivéve csak bedobták egy kicsit a kerámiagolyók közé, így lett finoman érdes a felülete. Erre a fémbetétre azért volt szükség, hogy az akkumulátor miatt elnehezedett fenekét kiegyensúlyozzák egy kicsit. Azonban mind a fémbetét, mind az akkumulátor ellenére az egér súlya mindössze 120 gramm.

Ez a vezetékes mezőnyben is a könnyebbek közé tartozik, legtöbbször még súlyokat is lehet mellé pakolni. Ennek köszönhetően a vezeték elhagyásával sem vált kiegyensúlyozatlanná vagy kifejezetten nehézzé az egér, ami nagyon komoly technikai bravúr.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Roccat Military Pack

    Most egy egész csomag jár az egér árában, katonás tematikával: dizájnban passzoló egérpad, egy dögcédula és bónuszok a War Thunder játékban.

  • Logitech G502 Proteus Core

    Egy hibátlan összeszerelésű egér 11 gombbal, makró lehetőséggel, 12000 DPI-vel. Mi kell még?

  • Logitech G302 egér teszt

    Egy kizárólag MOBA játékosoknak készített egér. De megfelel-e a követelményeknek és tényleg csak MOBA játékosoknak?

  • Hanyattegér: CST L-Trac 2545

    Trackball biliárdgolyóval: precíz irányítást tesz lehetővé, kíméli a kezet, de a gyors mozgást szokni kell.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.