2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Logitech G502 Proteus Core

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy hibátlan összeszerelésű egér 11 gombbal, makró lehetőséggel, 12000 DPI-vel. Mi kell még?

[ ÚJ TESZT ]

Körítés és hardver

A "doboz"

A "doboz" tartalmaz egy G502 típusú egércsodát, egy rövid, ám nyelvekben gazdag használati utasítást és az egér alatt található egy aranyos kis neszesszertükörnek is nézhető dobozka, amiben a súlyok találhatóak.

Azért őszintén megmondom, többet vártam volna a csomagolástól: az árához képest kicsit kiábrándítónak hatott.

A lényeg

Mindezek ellenére az egér azt sugallja, hogy itt igenis minőségről van szó: összeszerelése hibátlan, nem nyöszörög, nem nyekereg, akárhogy is szorongatom, a matt felületek be vannak vonva gumival. A két oldalt található csúszásmentes rész annyira biztosan tart, hogy az emelgetések során egyszer sem esett ki a kezemből.

Az egér súlya önmagában 121 gramm, amit a kapott súlyokkal feltornázhatunk egészen 139 grammig. Az fontosabb viszont, hogy az egér egyensúlyával is tudunk játszani, ha kell. Nekem például emelésnél mindig lent maradt az egér hátsó része az asztalon, így a felső két férőhelybe raktam súlyt és megszűnt a problémám.

Itt egyébként ki kell térnem a takaró elemre. 1 db mágnes és 2 db pöcök tartja a helyén. Mindenki döntse el magában, jó-e ez így. Én nem értem a célját, hiszen ha arról szólt volna a dolog, hogy ne legyenek letörhető pöckök akkor ez félmegoldás, ha meg arról, hogy ne kelljen vacakolni a sűrű súlyozásátállításokkal, akkor ez sikerült, de részemről kb. 3 próba után megvolt az ideális súlyozás, így innentől kezdve nem lesz többet levéve.

Csúszótalp is van rajta rendesen, ezek 250 km élettartamot kaptak, teflon anyagúak. Textil egérpadon minimális ellenállása van, csúszik, siklik, szalad. A vezeték cipőfűző stílusú, abból is a jobbik fajta: puha tapintású, hajlékony és használat közben mintha ott sem lenne. A végén egy USB 2.0 csatlakozó található. Pici csalódás ért, hogy nem aranyozott. Elég elgondolkodtató, hogy az alacsonyabb kategóriájú egerek aranyozott véget kapnak, a Logitech pedig úgy gondolja, hogy felesleges.

Kényelem

Nekem tökéletesen megfelel minden egyes porcikája: mindegyik gomb jól elérhető és elkülöníthető, de ugyanakkor sosem nyomtam meg egyiket sem véletlenül, nyomáspontjuk is kiváló. A főgombok egyébként 20 millió kattintásra vannak hitelesítve.

A kettős üzemű görgő teszi a dolgát, kicsit instabilnak tűnik, eléggé lóg a helyén, de ez csak a látszat. A mindkét irányba dönthető görgőknél megvan az esély, a kockázat, hogy a középső gomb helyett inkább valamelyik oldalra akar billenni, kattintani. Itt ez a helyzet nem áll fenn.

Nincsen nyomásponti problémája. Pontos, érezhető. A két üzem közötti váltógomb a görgő alatt található, ami szintén nincs útban, de kézre esik. Szabadonfutó üzemben, ha megpendíted, akkor, mint egy lendkerekes autó: sosem áll meg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Logitech G302 egér teszt

    Egy kizárólag MOBA játékosoknak készített egér. De megfelel-e a követelményeknek és tényleg csak MOBA játékosoknak?

  • Roccat Kave XTD Stereo bemutató

    A szép nagy csomagolásban egy szép nagy fejhallgató lapul, ami ugyan nem tökéletes, de összességében szerethető.

  • Hanyattegér: CST L-Trac 2545

    Trackball biliárdgolyóval: precíz irányítást tesz lehetővé, kíméli a kezet, de a gyors mozgást szokni kell.

  • Logitech G303 Daedalus Apex egér

    Aki megveszi és tetszik neki a forma, az ezentúl nem fogja okolni az egerét, amiért elhibázott egy-egy fejest.

Előzmények

  • Roccat Military Pack

    Most egy egész csomag jár az egér árában, katonás tematikával: dizájnban passzoló egérpad, egy dögcédula és bónuszok a War Thunder játékban.

  • Steelseries Sensei Wireless bemutató

    Kemény fába vágta a fejszéjét a Steel, amikor vezetékmentesítette a csúcsmodelljét, a Sensei-t. Siker vagy bukás?

  • Logitech M705 egér - szabadonfutó maratonfutó

    A munkahelyemre kerestem olyan vezeték nélküli egeret, ami használható méretű, kettőnél több, programozható gomb van.

  • CM Storm Sonuz

    Futurisztikus megjelenése és nagy mérete ellenére nem lehet rá panasz a Cooler Master mikrofonos headsetjére.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.