2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Razer Ouroboros vs Razer Mamba 2012

Nagyító alatt a Razer két legjobb wireless egere, de vajon melyikük lesz majd a nyerő?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Sziasztok!

Mostanra egy kis küzdelmet terveztem egér fronton, amit nem más, mint a Razer két legjobb vezeték nélküli egere, név szerint Mamba 2012 és Ouroboros fog megvívni. Mind a ketten komoly felszereltséggel rendelkeznek, de ugyanakkor van gyenge pontjuk is, kérdés hogy kinek mennyi, és azok mennyire súlyosak?

Tulajdonképpen ez egy Ouroboros teszt is egyben, csak gondoltam feldobom a hangulatot egy Mamba összetűzéssel.:)

Bevezetésként írok egy kicsit az általános tapasztalatokról, az eddigi egereimről, hogy elkerüljem a felesleges köröket majd a hozzászólásokban.
Tehát nem ez életem első 2 egere, bőven elég egér fordult már meg a kezem alatt, és ez az írásom a kettő közötti különbségeket, pozitívumokat és negatívumokat fogja taglalni, nem azt, hogy melyik a világ legjobb gamer egere.

Logitech G9-em volt kb. 3 éve, onnan váltottam Roccat Kova-ra, majd Razer Deathadderre, majd Mamba 2012 4G edition-re, és most pedig Ouroborosra. Ezt azért írom le, mert utalni fogok ezekre az egerekre az írásom közben, nem pedig jött a semmiből a dolog. (Mielőtt egy troll felteszi a kérdést, nem, nem csak ennyi egerem volt, csak ezek közül fogok párra hivatkozni)

A Deathadder óta úgy érzem, hogy nekem nem kell többé más egér, mármint másik gyártótól, mert nekem ez összeszerelésben, anyaghasználatban, tudásban hozza azt a szintet, amit a pénzemért elvárhatok. Roccat Kova után váltottam Deathadderre, ami maga volt a mennyország.
Egyből bele is szerettem a márkába, és az egérbe is, de azelőtt még soha nem volt vezeték nélküli egerem, és akkor elhatároztam, hogy kipróbálok egy Mambát, és éppen találtam egy 4G-s fajtát olcsóbban itt a PH-n, ezért meg is vettem.

Azért váltottam leginkább, mert a Mamba mondhatni egy továbbfejlesztett Deathadder, több extrával, és wireless. A DPI engem soha nem érdekelt, a pontosságon javít, de azon kívül én 2500 fölé még életemben nem raktam, mert az nekem olyan, mint egy rakéta. (Tudom, meg lehet szokni, de minek, ha a 2500 alatti értékeket könnyebb?)

Na, ekkor már az egekben jártam, vezeték nélküli királyság, ugyan az, mint a Deathadder, de mégis sokkal jobb?? Ez überkirályság. És tényleg az, habár ennyi pénzt nem szívesen adok oda egy egérért, de aki hosszú távra tervez vele, annak megéri.

Egy napon aztán meglátogattam a Razer oldalát, és mi volt kint? Razer Ouroboros. WTFOMFGASDLOL MIA****, ez egy egér??? Kell!

Kb. ennyit éreztem amikor megláttam, mivel én nagy szerelmese vagyok az ilyen semmihez sem hasonlítható design-nak, bár a RAT 9-es egér már nekem is sok. Szóval egyből utána is jártam, hogy ezt mikortól és hogyan, mennyiért. Sajnos akkor még csak előrendelni lehetett, utána 4 hetes szállítás jött, majd ez fokozatosan csökkent, aztán a napokban csak úgy megnéztem, hogy lehet-e már kapni itthon valamelyik boltnál, és láss csodát, az iPon és a Bluechip már árulta, ráadásul a 4G-s Mamba ára alatt, ami pontot tett az ügy végére.
Meg is rendeltem, 34.5k-t kellett ott hagyni érte, ami szintén nem kevés, de... nincs de, ez is nagyon sok egy egérért, de hajtott a kíváncsiság, hogy milyen is lehet.

Egyébként elég nehéz volt beszerezni, a Pixel, ami a hivatalos Razer viszonteladó, ha jól tudom, na ők még azt mondták nekem, hogy pár hét... erre már az iPonban árulták...(tudom, az iPon nyilván külföldről szerezte be, és nem várta meg amíg hivatalosan is eljut Magyarországra)

Mielőtt megkérdeznétek, semmilyen logikus magyarázat nincs rá, hogy miért váltottam Mambáról Ouroborosra, szóval ne keressétek az indokokat, mivel kiválóan tette a dolgát, de egyszer mindent ki kell próbálni alapon voltam, és én ezt meg is tettem az új patkánnyal.

Most hogy mindenki tisztában van azzal, hogy elvetemült vagyok, lássuk a két patkányt nagyító alatt, mind a kettőről konkrét paramétereket, jó és rossz tulajdonságokat, benyomásokat kaptok.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.