2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Saját Cyanogenmod ROM felépítése

Nem leszel modder attól, hogy ki tudod cserélni a kész romban a háttérképet, a forráskód a lényeg!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Manapság, ahogy az Android rendszer egyre inkább uralkodóvá növi ki magát és a gyártók egymást túllicitálva egyre több tartalomszolgáltatást tömnek az újonnan értékesített készülékekbe, egyre több és több az érdeklődő, illetve az önjelölt modder is, akik szeretnék kiaknázni a nyílt forráskódban rejlő potenciált.

Még az előbbi csoport mindenkor istenként tiszteli, akik megfelelő módon eladják magukat, addig az utóbbi ugrásszerűen megnőtt száma sajnos egyet jelent azzal, hogy bizony felhígultunk. Manapság modder bárki lehet. Kicserél pár képet, módosít pár betűkészletet és máris saját munkájaként adja tovább más több hónapnyi fáradozását.

A cikk apropóját az adta, hogy megmutassam az érdeklődőknek: nem, nem leszel modder attól, hogy ki tudod cserélni a kész romban a háttérképet! Nem, akkor sem, ha a build.prop-ban turkálsz, amit más készített helyetted.

Az egyetlen és járható utad:

- Felejtsd el, hogy kész romok léteznek, csak a forráskód létezik, ha modderkedni akarsz!
- Felejtsd el a Windowst, mint alternatívát! Az Android világa a Linux alatt született, így oda tartozik.
- Felejtsd el, hogy te kész állományokkal fogsz dolgozni, minden kódsort, minden egyes módosítást, minden képet és egyáltalán bármit, amit látsz majd a kész rendszerben, mindent még az első pillanatok előtt kell megoldanod!

Alapszabály:

Kész romba nem nyúlunk, ha van forráskódunk!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.