2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Lego 21108+10242 avagy négy keréken egymás közt

Erőt Egészséget, ismételten kockavadászat a téma, ezúttal gépjármű témakörben, némi westcoast custom-féle tuninggal fűszerezve.

[ ÚJ TESZT ]

Bemutató és Ecto-1 történelem

A háttértörténet egy születésnap, konkrétan az enyém, így nem volt meglepetés, de az élmény megfizethetetlen, ahogyan jobb helyeken az lenni szokott vala. Párom ajándéka R2 volt, de gondoltam, hozzádobok még ezt-azt (gondolva egy szeptemberi projektre is). Eme jeles alkalmon felbuzdulva felcsaptam a lego shop aktuális kínálatát, mire lehet kattintani. A bejelentés óta gondolkoztam az Ecto-1 on, de valahogy mindig máshogy alakultak a dolgok, tehát régóta a kosárban pihent a masina. Aztán szintén szemet vetettem a Mini Cooperre a bejelentéskor, így úgy gondoltam, együtt rendelem meg a kettőt. Így is lett, a klubtagság miatt lehetőségem volt a Mini elővásárlására, így némiképp előbb kaptam meg azt, mint pl itthon fog a boltokba kerülni. Némi bónuszként járt hozzá egy Mini mini is, ami szintén pofás kis masina a maga egyszerűségében.

Kezdjük tehát a közösség választásával (couusoo-ideas), az Ecto-1 al. Ahogy az lenni szokott, egy kis történelemmel kezdünk, aztán készletinfó, és a pakolgatás képei.

Ecto-1 történelem

A filmben használt jármű eredetije egy 1959-es Cadillac volt, amit a Miller-Meteor cég épített. Funkcionalitását tekintve egy mentő/halottas kocsi volt, abból lett átalakítva a film készítőinek. Összesen 2 db készült belőle, 1 a filmhez, illetve 1 másik is, miután megvásárolták a jogokat egy másolat készítéséhez. Miután a Ghostbusters első része elkészült, az Ecto-1-t elsősorban promóciós célokra használták, szállításra, illetve gyerekzsúrokon-szülinapokon való bemutatásra. A második rész forgatásához már egy újragondolt, Ecto-1a változatot használtak, illetve volt egy b változat is, ami a tetőn elhelyezett mobil szellemcsapdában különbözött a másiktól. A 2.rész forgatásán érte el a végelgyengülés az eredeti, 1-es járművet, amiért a rendőrség meg is büntette a készítőket, ugyanis pont a Brooklyn hídon robbant le, így kb. egyből óriási dugót okozott.

Végül a PC-s játék megjelenése előtt restaurálták eredeti állapotára, és így promózták a játékot Amerika szerte.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Lego 7784 + 76023, avagy mivel csapatja BATMAN

    Az új év első legózásában kicsit bekukkantunk egy szuperhős garázsába, némi extrával fűszerezve természetesen.

  • LEGO CUUSOO avagy csináld magad

    Jelen pakolgatásban 2 Cuusoo/Ideas készletet mutatok be(Big Bang+Wall E), illetve magát az Ideas koncepciót is.

  • LEGO 75060

    Firespray 31, a családi örökség: kockapakolgatás Star Wars témakörben, plusz a szokásos némi xtra.

  • LEGO 154079 - Antihíró tájm

    Az aktuális meló témája a Szuperhírók és ádáz Ellenségeik, + némi géppark, mert egy Híró nem gyalogol :D

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.