2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

LEGO 10225

Ismét kockapakolgatás a téma, az idén 15 éves LEGO Star Wars sorozat apropóján.

[ ÚJ TESZT ]

Bemutatás és háttér

Üdv mindenkinek, ismét kockapakolgatás, évfordulós jelleggel, hiszen most 15 éves a LEGO Star Wars. Ennek apropóján május elején (ápr. 28. - máj. 4.) akciózott a LEGO a hivatalos boltjaiban/webshopon, illetve itthon a kockaáruház is (csak vasárnap), ahogy én tudom. A tematika az eddigiekhez hasonló lesz, háttér-bemutatás-pakolgatás és némi extra. :)

Background story:

Az élet úgy hozta, hogy tojásnézőben voltunk Bécsben a párommal, így tervben volt egy LEGO objektum meglátogatása is. A tervből akkor lett konkrét program, mikor megjött a LEGO hírlevele az akciójukról (azt vágtam, hogy idén évfordulós a Star Wars LEGO, csak azt nem, hogy mikor akcióznak LEGO-éknál).

Így az utolsó előtti napunkon plázáztunk, ahol természetesen volt egy LEGO shop (fontos, hogy LEGO-LEGO, nem franchise bolt, ez később lesz érdekes). Első körben 2 készleten ment a gondolkozás, még a bolt előtt: Maersk Triple E ladik, illetve egy kisebb Creator repcsi.

Aztán a boltban már a Star Wars készleteket böngészgettem, mivel az akció keretében 15% engedmény volt az összesre. Itt egy picit sajnáltam, hogy a B-winget már visszavonultatták, ha lett volna, biztosan azt választom :).Tehát a végső választás R2D2 lett, pár extrával megspékelve.

Technikai háttér és történet

Típus: R2 Asztrorobot
Gyártó: Industrial Automaton
Magasság: 1,09 méter
Kialakítás: Tömzsi hengeres test, 3 görgős láb
Mozgás: Szervomotor hajtotta görgős lábak
Funkció: Kifinomult számítógépes javítások, információ visszanyerés és tárolás, vadászgépjavítás, másodpilótai minőség.
Jellemző: Elektronikus csipogása megértéséhez protokoll droidra van szükség. Tartós és erős anyagból készült, jól ellenáll a különleges igénybevételeknek. Rendkívül hűséges.
Egyedi fegyverek: R2 teljesen hasonlított társaira, de amikor megismerte Anakin, egyre inkább ragaszkodott hozzá. Élőlényként bánt vele, és sose hagyta, hogy baja essen, de hogy ő maga is megvédhesse magát, először beépített egy sugárhajtóművet a lábaiba, később már sokkolót, periszkópot, és egy körfűrészt is kapott. Az asztroszer a történet közepe felé már rendelkezett minden újítással, mint a robotkarok, a fénykard- tároló egység, és mindenféle szerkezet, amit kis kék burkolata rejt.

R2 kezdetben a Naboo bolygón élt, Padmé Amidala szolgálatában, ahol egy nagyobb csatahajón tartózkodott. Itt deaktivált állapotban volt rajta kívül még 2 darab R2-essel, egy R4-essel, és egy ismeretlen asztroszer droiddal. Akkor lesz fontosabb szereplő, mikor Padmé, Obivan, és Qui-gon Jinn elmenekülnek az adott hajóval a rohamdroidok elől.

Az űrben is kisebb harcba keverednek, amikor egy Droid Vezérlőközpont ágyúi legyengítik a hajót. Ekkor aktiválódnak a droidok, akik egy vákuumliften keresztül a hajó felszínére "katapultálnak", és mind a hajó pajzsának megjavítására törekednek, azonban az asztroszerek csapatát darabokra lövik.
Ezután R2 marad egyedül, aki sikeresen helyrehozza a pajzsot, megmenti a főszereplőket, ugyanakkor elméletileg neki köszönhető, hogy a történet folytatódik. Amidala köszönetet nyilvánít a droidnak, ezután ő is a csapat örök tagjává válik, majd a Tatuin bolygón ismerkedik meg későbbi társával, C-3PO-val.

Tanúja volt Padmé Amidala és Anakin Skywalker esküvőjének, és gyermekeik születésének is. Miután Anakin átállt a sötét oldalra, C-3PO memóriáját törölték, R2-ét azonban nem, így a két robot közül egyedül ő az, aki ismeri a Skywalker család történetét, akiket hosszú éveken keresztül hűségesen szolgált.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.