2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ASUS Xonar U7 + Razer Tiamat 7.1

Főszerepeben az ASUS legújabb a 7.1-ese, a Xonar U7 és a Razer első valós 7.1-es fejhallgatója (teszt).

[ ÚJ TESZT ]

Teszt és értékelés

Zene: 8,5/10

Nyilván az audiofil kollégák meg fognak kövezni a pontszám miatt, de egyszerűen jó. Jobb, mint a Cooler Master volt. Szinte elképzelhetetlen volt első pillantásra, hogy a 10 kis hangszóró ilyen hangot képes magából kicsikarni zene alatt. És mi a helyzet bass-szel? Korábban egy magyar srác csinált egy YouTube-os unboxing videót a kistestvéréről (Razer Tiamat 2.2), amiben azt állította, hogy a bass beteg. Mivel ezt nem tudta kipróbálni, ezért megragadom az alkalmat és alátámasztom én, a bass a nagy testvérében is beteg. Aki hallott már Beats fejhallgatót, az tudja, miről beszélek. Nagyot üt, és ami fontos, hogy nem kellemetlen. Mióta megvan, igyekszem csak losslesst hallgatni a részletgazdagság miatt.

Film: 10/10

Ha a Cooler Master-nél egy szimpla moziban ültem, akkor most legalább egy IMAX-ban érzem magam. True HD hang alá egyszerűen nem érdemes adni. Először nem értettem a Dolby Home Theater lényegét, most már viszont igen. Ezt bekapcsolva, film módra átváltva bődületes és a legfontosabb, tiszta hangzást kaptam. Szimplán bődületes. Tudnám ragozni - szívesen is teszem bárki kedvéért -, de felesleges. Elképesztő. Emlékszik még mindenki a bevezető oldalon lévő képen található idézetre? 100%-ig igaz. A tesztelt film ismét a Hobbit volt, angolul. Szavakba öntetni sajnos nem tudom azt az érzést, amit tapasztaltam, de az biztos, hogy ezzel a kombóval megkapja az ember a mozit az otthonába. Minden apró hangot kiválóan lehet hallani, a hangok iránya kristálytisztán kivehető, a filmben megjelenő tereket, távolságokat érezni lehet. Mintha te magad játszanád a főszerepet.

Játék: 10/10

Nem játszom mással, csak a Battlefield 3-mal. Éppen tűkön ülök a Battlefield 4 megjelenése miatt, alig várom. Világbajnok térhangzás, minden egyes hang, lépés, lövés (és ezek iránya) tökéletesen kivehető, a robbanások pedig épphogy nem szakítják be a dobhártyámat. Mindezt kristálytisztán, bármilyen hangerőn. Egyszerűen nem maradsz le semmiről, miközben az ellenséget lövöd. A helikopterek/jetek elrepülése feletted továbbra is óriási élmény. C4-gyel pedig nem érdemes folyamatosan robbantgatni, mert fájni fog a füled. :)

Összegzés:

A hangkártya borsos árára való tekintettel is ajánlott azok számára, akik laptoppal küszködnek. Ha nincs 7.1-es rendszered, szerintem felesleges erre beruházni, van az ASUS és a Creative termékei között is 5.1-es külső hangkártya, ráadásul jóval olcsóbban.

A fülesről összességében annyit, hogy ha rendelkezel 7.1-es hangkártyával, és „gamer” fejhallgatót keresel, nem érdemes ettől drágábbat venni. Tényleg nincs értelme, mivel ez abszolút high-end, top kategória. Az összeszerelés nem a legjobb, de amivel ezt képes ellensúlyozni, az egyszerűen felejthetetlen és leírhatatlan. Aki nem sajnálja a pénzt rá, az nyugodt szívvel vásárolhat ilyet, garantáltan nem fog csalódni. A Razer tud valamit, valamit, amit más nem.

Különösen ajánlott!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.