2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ASUS Xonar U7 + Razer Tiamat 7.1

Főszerepeben az ASUS legújabb a 7.1-ese, a Xonar U7 és a Razer első valós 7.1-es fejhallgatója (teszt).

[ ÚJ TESZT ]

Mi van a zsákban?

ASUS Xonar U7

Miért erre esett a választásom? Nagyon egyszerűen megválaszolható: laptop. Plusz természetesen tudtam, hogy majd a 7.1-es fejhallgatót veszem hozzá, ami pedig kizárólag csak analóg (4db jack+1usb) csatlakozik. Teljesen szimpla dobozban érkezik.

Doboz tartalma:
- hangkártya
- usb
- driver cd (Windows 7 és 8 támogatással, viszont a gyártó honlapjáról frissebb driver tölthető le)
- user manual

A hangkártya roppant egyszerű, letisztult, semmi kirívó, semmi extra nincs rajta. Külsőre abszolút átlagos, jól mutat a laptop mellett az asztalon. A hangkártya elülső részén fejhallgató és mikrofon erősítő található.

Ezt sajnos nem tudom letesztelni, mivel nem rendelkezem épkézláb sztereó fejhallgatóval. Mondjuk őszintén szólva nem is érdekel, hiszen számomra a hangkártya „hátsó része” lényeges. Bármilyen 7.1-es rendszert rá tudunk csatlakoztatni. Left és Right RCA, side, center/sub, rear jack. Sajnos a dobozában nincsen RCA apa to 3,5 jack anya átalakító kábel, ezt külön kell beszereznem hozzá. Hangsúlyozom, egy 25 ezer forintos termékről beszélünk, amiből kispóroltak egy 500 forintos átalakító kábelt. A Creative érdekes módon a külső hangkártyáihoz tudta ezt mellékelni. Botrány.

A hangkártya tetején a hangerőtekerő található, amelynek lenyomásával váltogatni tudunk az erősítő és a speaker mód között (magyarra lefordítva a hangkártya elülső és hátsó csatlakozói között).

A másik érdekesség, hogy mikrofon bemenet csak az elülső részén található, hátul nincs rajta. Ráadásul a fejhallgató mikrofon kimenetének nem elég hosszú a kábele, hogy be tudjam előre dugni. Viszont ha még be is tudnám dugni, sem tudnám használni, mivel a speakerekre van kapcsolva a hangkártya, ergo a hangkártya elején lévő lyukak ilyenkor nem üzemelnek. Úgyhogy jelenleg kérdéses még, hogy hogyan fogom a fejhallgató mikrofonját használni. A gyártó oldalán lévő driver béta, viszont újabb a CD-n lévőtől. Nincs vele probléma, azonnal feltelepül, nem fagy, gép újraindítás után pedig azonnal használatra kész.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.