2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ASUS Xonar U7 + Razer Tiamat 7.1

Főszerepeben az ASUS legújabb a 7.1-ese, a Xonar U7 és a Razer első valós 7.1-es fejhallgatója (teszt).

[ ÚJ TESZT ]

A szörnyeteg

Doboz:

Ilyen prémium csomagolást/dobozolást még nem láttam. Hatalmas dobozban érkezik, melyből könnyen kioperálható – annak ellenére, hogy szilárdan tartja -, nem kell szétvágni semmit sem. Plusz a polcon jól mutat (kár, hogy nincs a szobámban polc).

Doboz tartalma:

- fejhallgató
- kezelőpanel
- kábelek
- user manual
- matrica

Külső: 10/10

Számomra ez az a külső, ami mindent visz. Elegánsan csicsás. Igazi prémium Razer termék (a megszokott módon). Ez a fejhallgató is rendkívül nehéz, de a nyakam már kellően hozzászokott. Szinte nem is érzem, hogy a fejemen van, annyira kényelmesek a párnái. A fülpárnái műbőr borítást kaptak, kellően puhák, jó őket viselni, viszont itt is előjött az a probléma, ami már korábban is. Mégpedig az, hogy ha valaki nagy fülekkel rendelkezik, nem biztos, hogy kényelmesen fogja tudni viselni. A fülpárnák jól szigetelnek (asszony mellett kitűnően lehet használni).

Anyagminőségre nem lehet panasz még így sem, viszont kevésbé tűnik masszívnak. Minden egyes felvételkor óvatosan nyúlok hozzá, nehogy megtörjem. Lehet, ezt a magas ára okozza...

Zseniális módon lett összeszerelve, hiszen oldalról beláthatunk a hangszóróihoz egy üvegfedélen keresztül.

Tényleg csodálatos látvány. Mindkét oldalt a Razer logó zölden világít, nem létszükség, de legalább jól néz ki.

A kezelőpanel része nehéz, az asztalon stabilan áll, nem mozog. A kábelek szövetharisnyát kaptak, kellően hosszúak, már-már idegesítően is, mivel nem férek tőlük.

Gombok: hangerőszabályozó, hangerőnémító, fejhallgató némító, mikrofon némító, 2.1 to 7.1/7.1 to 2.1 gomb, illetve a külön csatornák szabályozó gombja. Fényes műanyag, nagyon jól néz ki, porfogónak kiváló. Viszont tényleg minden állítható rajta. Egyedül a felhasználási módokat kell szoftverben váltogatni.

A fejhallgatóból minimális zúgást/sistergést lehet hallani bekapcsolt állapotban. Picit zavaró, ha nem szól benne semmi, használat közben viszont nem hallani és nem befolyásol semmit.

Mikrofon működésével kapcsolatban nem tudok nyilatkozni az említett okok miatt. A fejhallgató oldalsó részéből könnyen kicsúsztatható, majd ugyanennyire könnyen vissza is lehet pattintani az eredeti helyére.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.