2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Navon Stark NX 14 tapasztalatok...

    Voltam olyan bátor (vagy talán botor?) hogy vásároltam egy ilyen masinát. Egy könnyű, és olcsó másodlagos gépet kerestem, első sorban munkahelyi internetezésre, amit alkalmanként tudok hordozni.
    Több lehetőség közül választhattam. Először tablettel próbálkoztam, vettem egy olcsó darabot. Azonban rájöttem, hogy nem kényelmes, nekem valahogy idegen ez a tapogatósdi. A másik, hogy bár 6" kijelzője van, de én ezt kicsinek találom, nekem nagyobb kell.
    A másik lehetőség, hogy nézek valami használt gépet kevés pénzért. Az értékhatárt, amit hajlandó voltam kiadni, 40e, de max. 60e -ben állapítottam meg. Ennyiért (illetve a pontosság kedvéért kicsit drágábban) 2010 tájékáról érkező üzleti masinák vannak, jellemzően rendszer nélkül, sima merevlemezzel. Olyan 2kg körül szoktak lenni. Ha ezekhez rendszert szeretnék, és egy kisebb SSD-t is bele akarok pakolni, akkor 80e -nél, vagy felette állt volna meg a vége, de ennyit, erre nem.
    Ekkor jött velem szembe ez a csoda. Gondoltam, egye, bassza, egy próbát megér.

    Folytatás...

    villamos 6 éve 6

  • Vihar már megint

    Ismét elért minket a vihar. Ez még önmagában nem baj. Viszont vele együtt az áram is elment. Az egész környéken, ugyanúgy, mint a múltkor. Most ezt fogja ezentúl játszani? Egy vihar, egy áramszünet? :W

    villamos 9 éve 15

  • Áram part II

    Folytattam a nyomozást. Melóból elhoztam egy digitális multimétert, hátha azzal többre megyek.
    Hozzáértők tanácsát is kikértem, és megtudtam, hogy a föld, és a nullvezeték az összeköttetésben van, tehát ha ott mérek nagyon kis ellenállást, az normális. A baj akkor van, ha a fázis és a nulla van rövidben, vagy a fázis és a föld. Óvatosan kipróbáltam egy működő konnektoron, a föld és a nulla között rövidzárnak, a fázis és a föld között pedig 220 -nak kell lennie.
    Elővettem a multit, nekiálltam a konnektorokat trancsírozni, persze előtte beléjük mértem, hogy van e bennük valami kóbor áram, mit lehet tudni. Aztán odamentem ahhoz a konnektorhoz, amelyben a dzsunkaisztánból származó vízmelegítő foglalt helyet. A műszer aranyos rövidzárat mutatott a fázis és a nulla között. Ok. De tegnap miért nem mutatta ki ezt a berregő? Mindegy. Ezután megnéztem a következő konnektort, ahonnan leágazik. Itt nem találtam anomáliát, égést, stb. persze a rövidzár az még mindig megvolt. Mivel ehhez fértem jól hozzá, így szétszedtem, lehúztam a leágazó drótokat, majd visszamentem az előzőhöz. A rövidzár azonnal megszűnt. Tehát ez a szakasz feltehetőleg jó. Feltételeztem, hogy a sorban következő konnektor Etus gyilkosa kell hogy legyen, legalábbis ez tűnt logikusnak. Kivettem a közepét (ezek ilyen hazai gyártású barna konnektorok a 90 -évek környékéről) és láss csodát! Amperszag! Égett belső! Kiszedtem mindent, illetve nagy nehezen kirángattam a konnektort.

    Folytatás...

    villamos 14 éve 1

  • Áram

    Ő... Izé, szóval nincs áram. Illetve van, de csak részben, legalábbis a fél lakásban nincs.
    Van egy teafőző, ezt reggel a konyhában használta tesó. Azt mondja, hogy egyszer halott egy puffanást, és a konyhában megszűnt az áram. Kiment az órához, felnyomta a kismegszakítót, de áram az nem lett a konyhában.
    Délután hazaértem, mesélik mi történt. Természetesen jött az idegroham, mi a fene történhetett. Megszakító lemenve, felkapcsolom, nem történik semmi, áram tovább sincs. Nekiálltam nézegetni a porcelán biztiket, az egyik ki is volt menve. Kiveszem, darabokra esik. Azt mondja 16A 500V. Jó keressünk ilyet, 16A 500V! Az óraszekrény sarkában vannak mindenféle biztosítékok szétdobálva. Beletúrok a kupacba, találok ilyet: 10A 500V. Nem, ez nem jó, másik. 20A 500V nem ez sem az igazi. Újabb túrás, és voila, 16A 500V. Akkor most betekerjük. Tekerés, majd fényjelenség kíséretében puffanás, és kismegszakító lecsapódása. Eleinte megijedés, majd megállapítás, szopás van, nem kicsit, nagyon! Hát akkor most mit lehet tenni? Mitől megy gajra egy 16A -os bizti? Ok. Mindent húzzunk ki, ami konnektorban van, betekerünk egy másik 16A 500V -ot. Tekerés, semmi nem történik. Persze, fel kell kapcsolni a megszakítót. Fény és puffanás. Döglött bizti kiszed, ami egyből darabokra esik. Keressünk másikat, de hiába, mert nem tudom kiszedni a biztit a foglalatból! Odahegedt! Fogóval kierőszakoljuk. Konyhába megyünk, mi van még bedugva.

    Folytatás...

    villamos 14 éve 2

  • Kipufogás...

    Újabb merénylet az igényesen szórakozni vágyók számára. Konkrétan az ismeretterjesztő műsorokat kedvelők sirathatják kedvenceiket. A Fibernet nevű csoda követte el. Történetesen elvette az összes eddig megszokott ilyen csatornát, és igénytelen tucatcsatornákat tett a helyükre..
    Konkrétan nincsen már Discovery, Animal Planet, Viasat History, és Explorer sem. Ezek amióta elő voltunk fizetve, azóta mentek nálunk, (igaz mostanában annyira nem) És mivel pótolták? Kaptunk az Animal Planet helyett a NG Wild -ot, ez még elmegy. Kaptunk egy History channelt, amit egyenlőre nem tudok hova tenni. Kaptunk ezen kívü egy "kiváló", a rétegen belüli rétegcsatornát, konkrétan Fishing and Hunting nevű értelmetlenséget, vagyis vadásznak és horgásznak egész nap. Gratulálunk! Kérdéses, hogy hány vadász, illetve horgász van kishazánkban, aki igényli az ilyesmit, mármint 24/24 ben. De nagy vonalakban talán ezzel sincsen gond. Sportrajongóknak is jó hír, hogy visszahozták a Sport1 -et, így a nagyobb kihagyás után újra nézhetünk sok, sok, sok, focit főleg (legalábbis azok számára jó hír ez akik kedvelik a focit), bár az eddig meglévő öt csatornán szintén 90% -ban foci megy, úgyhogy túl sokat nem nyertek. Ezt legalább ha jól láttam, talán egy eddigi "kutyátnemérdekel" csatorna helyére tették.

    Folytatás...

    villamos 14 éve 24

  • Lomtalanítás part 2

    Itt van az ősz, itt van újra, és vele együtt a lomtalanítás időszaka is. Elérkezett az az idő, amikor elviszik azt a kb. 2 köbméternyi vackot, ami a kert végben rohadt egészen idáig. Tegnap jó idő volt, így sikerült összerakni a kert elejébe egy kupacba, hogy ma ne kelljen annyit cipekedni. Ma viszont vacak idő van. Délelőtt vártam, hátha méltóztatik elállni a csapadék legalább egy kicsit, de csak nem akar elállni ez a rohadék. Na mindegy, annyira nagyon nem esik, hogy ne lehessen kipakolni.
    De rájöttem, hogy az eső nem biztos hogy rosszul jött. Ugyanis az ilyenkor aktív népcsoport, mely többek között hulladék fém értékesítésből él, most valamiért nem olyan aktív. Ennek csakis az eső lehet az oka, úgy látszik félnek attól hogy megáznak. Máskor ilyenkor iszonyatos nyüzsgés van, percenként jönnek utánfutós ladákkal, de most nem. Kb 2 óra körül pakoltam ki a cuccokat, és azóta összesen kettő darab "kuncsaft" járt erre különféle fémek után kutatva.
    Az fkfv persze okos jószág, és ajánlott levélben értesíti az ügyfeleket, hogy ekkor és ekkor lesz a lomtalanítás. Ez jó dolog, viszont a környéken élő potenciális guberálók is kapnak egy ilyen kis levelet, tehát tudni fogják mikor lesz a móka.

    Folytatás...

    villamos 14 éve 1

  • spam

    Néha meg szoktam nézni a spamjeimet is, mielőtt kitörlöm őket. Jött is ma egy szép darab...
    Hassan Mohammed küldte nekem. Ez tudtommal mindkettő keresztnév, de ezt most ebben a formában hagyjuk... :))

    Dear Friend,

    As you read this, I don't want you to feel sorry for me, because, I believe everyone will die someday. My name is Hassan Mohammed an oil merchant in Dubai, in the U.A.E.I have been diagnosed with esophageal cancer.

    It has defiled all forms of medical treatment, and right now I have only about a few months to live, according to medical experts. I have not particularly lived my life so well, as I never really cared for anyone (not even myself) but my business.

    Though I am very rich, I was never generous, I was always hostile to people and only focused on my business as that was the only thing I cared for. But now I regret all this as I now know that there is more to life than just wanting to have or make all the money in the world.I believe when God gives me a second chance to come to this world I would live my life a different way from how I have lived it.

    Folytatás...

    villamos 15 éve 2

  • május 1

    Nem tudom igazából hogy mi is az a blog, és hogy mire is való tulajdonképpen, de ha jól tudom leginkább ilyen naplóféle, amibe az ember beleírja hogy éppen mire gondol.
    Mi lenne, ha én is megpróbálkoznék vele? Miért is ne, legfeljebb nem olvassa el senki, na bumm.

    Szóval a mai nap május 1 a munka ünnepe elvileg. Én ez alkalommal munkával ünnepeltem. Na nem kell semmi rosszra gondolni, mindössze házimunkáról van szó, ám el kell mondani, hogy most valami olyasfélébe kezdtem bele, amelynek egyenlőre nem igen látom a végét. Ez nem más, mint a kert, illetve az udvar rendbetétele. Ez igen nehéz feladat. Az ok egyszerű, nem más mint a gyűjtőszenvedély. Az udvar ugyanis tele van fa, és fém, és egyéb hulladékkal. Persze az én szememben hulladék, mások szemében értékes alapanyag. El kell mondanom, hogy nem én gyűjtöttem össze, hanem a nyakamba szakadt. A fával kevesebb gond lenne ugyan, hiszen elég lenne csak feldarabolni, és télen mehet a kazánba, de a fémmel az ég világon semmit sem tudok tenni.

    Folytatás...

    villamos 15 éve 3

  • Dekopírfűrész? Vagy talán mégsem?

    Olyan jó kis teszteket olvastam itt, ezért úgy gondoltam, hogy kirukkolok én is valami hasonlóval, mint nyeretlen kétéves.
    Képek azok nem igen lesznek, mivel adott termék a neten nem megtalálható, a 3510 csodatelefon pedig nem rendelkezik kamerával, így a képi illusztrációról sajnos le kell mondanunk.

    Sikerült beszereznem egy csodállatos berendezést, ami nem más, mint egy dekopírfűrész. Legalábbis az árúházban annak nevezték.

    A neve nem más, mint Power GT (PG-JS-0625).
    Több alternatíva között választottam. Először is volt a polcokon Kinzo. Ezt nem tudom, hogy ki találta ki, mint márkanevet, de sok magyartudása nem lehetett, az biztos. Aztán volt még mellette Agojama, amiről meg messziről ordít, hogy arra, nagyon messzire Kelet felé rakják össze. Ezután vettem észre, ezt a Power csodát. Egyből az I got The power! -sor jutott eszembe, mivel doboz büszkén hírdette az eszköz 600W -os mivoltát. Erre még a GT megnevezés is rátett egy lapáttal, mivel itthon a gépemben egy 6600Gt VGA feszít, így úgy gondoltam, hogy ami már GT, az csak nem lehet rossz. Bár a 3599 Ft-os vételár miatt kissé gyanakodtam (még a kinzo is majdnem egy ezressel drágább volt), hogy bizony nem egy profi célszerszámot kapok a kezeim közé, de mivel nagyvonalakban némi hulladék deszka felaprítása volt ez a cél, gyújtós gyanánt, viszonylag gyorsan, és olcsón, ezért nem estem kétségbe, így végül is kosaramban landolt az eszköz.

    Folytatás...

    villamos 17 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.