2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Covid ep. 5: vége(?)

    Nos, úgy néz ki túléltem. A tegnapi napra beíratkoztam egy autós PCR tesztre és ma délelőtt megjött a negatív eredmény :DD :DD
    Úgyhogy ezennel hivatalosan is letelt az itthoni karanténom, holnaptól elvileg bejárhatok dolgozni. Az már más kérdés, hogy mennyire lesz jó móka tömegközlekedéssel keresztülvonszolni magam a városon. Tünetek az utóbbi napokban már nem voltak, leszámítva ugye a szagokat és ízeket, bár mindkettőből egyre többet érzek, de még nem tért vissza a régi állapot.
    Egyébként az autós tesztet melegen ajánlom mindenkinek, egyrészt a hatósági árat kérik el érte (19500 HUF), másrészt ők a torokból vesznek mintát és nem az orrból, ami nagyságrendekkel jobb érzés. Kb annyira kellemetlen csak, mint amikor az orvos lenyomja azzal a fapálcával a nyelved, merthogy a nyelved hátuljáról, meg a garat felső részéről veszik le a mintát. Cserébe itt a mintavétel előtt tényleg nem szabad inni, enni, fogat mosni, mert fals eredményt kaphatsz. Link itt ha valakit érdekel

    Folytatás...

    vaki 3 éve 7

  • Covid ep. 4.

    Bocsánat, hogy nem írtam, de egyrészt múlt hétfőtől a terveknek megfelelően elkezdtem itthonról dolgozni és ez így nagyjából le is foglalta a mindennapjaimat. Másrészt eléggé magam alatt voltam, mivel a hétfőn levett tesztem még mindig pozitívnak bizonyult :( :(
    Tünetek közül a szaglás és ízlelés még mindig nincs, köhögés nagyritkán van. Pontosabban édes ízt már érzek, és a nagyon intenzív szagokat ha elég közel vagyok a forrásához, akkor érzem.
    Illetve a munkanapokon sikerült alaposan lefáradnom, az alvásom is visszatért a 9-10 órás tartományba, a nálam normálisnak tekinthető 6-7 óra helyett. Csütörtökön a EB selejtező meccs és izgalmai miatt "csak" 7 órát sikerült aludni, emiatt péntek reggelre durván fáradtnak éreztem magam - olyan tipikusan pénteki nap volt...
    A család még mindig tünetmentes szerencsére, de hogy én mikor fogok ebből kilábalni, azt még mindig nem tudom :(((

    Folytatás...

    vaki 4 éve 5

  • Covid ep. 3.

    Éljen a bürokrácia!
    A feleségemnek csütörtökön gyanús lett, hogy sehol sincs még a karantén határozatos papírunk, ami ahhoz kell, hogy hétfőtől mehessenek oviba, iskolába a gyerekek. Gyakorlatilag a karatén határozat fog igazolásként szolgálni. Nohát, ízibe nekiállt mindenhová telefonálni, hogy mi van a papírral. Ennek folyományaként kiderült, hogy én még hivatalosan sehol nem vagyok nyilvántartva, mint covidos. Hiába teszteltek a cégnél, az ottani tesztet végző orvos nem jelentett le(pedig igazolást küldtek emailben), és hiába jelentkeztem be még aznap a háziorvosomnál, hogy nekem pozitív tesztem van, ő sem jelentett le. Így azután csütörtökön emailben be kellett küldeni a munkahelyi tesztről kapott igazolást, plusz egy negyedórát interjúztam telefonon egy hölggyel. Kontaktok, időpontok stb. Természetesen mivel ez csütörtök kora délután zajlott, esélytelen volt, hogy tegnap megkapjuk a papírt, úgyhogy fogalmam sincs hogyan mennek a gyerkőcök hétfőn.
    Ezután egy újabb bónusz következett tegnap este: felhívtak a mentők, hogy szeretnének tesztelni. Először nagyban értetlenkedtem, hogy mi a ****, nekem már van pozitív tesztem, minek még egy? Azután kiderült, hogy a háziorvos miatt van, valószínű valamit elronthatott az esetem lejelentésekor, ezért jönnek majd hétfőn tesztelni. Mondjuk az is megér egy misét, hogy az esethez képest 12 nappal később elvégzett teszt mennyit is ér...

    Folytatás...

    vaki 4 éve 2

  • Covid epizode 2.

    Köszönöm a hozzászólásokat, bátorítást és a jókívánságokat. A család hazaért és menet közben bevásároltak minden földi jót. Most van Virostop nevű cucc, ami állítólag jó (az indexen volt róla cikk - nem röhögni! :DDD ) meg kombinált C-D vitaminkapszula; úgyhogy ezekkel turbózom magam. Feleségem tesztje negatív lett, emiatt most itthon is próbáljuk fenntartani az elkülönítést. Külön szobában vagyok, ha a családi közösségbe megyek, akkor maszkot fel :) Az evést próbáljuk eltoltan intézni, bár ma ebédnél együtt ettünk.

    Ja és elég gyorsan, már péntek reggelre bekövetkezett, amit vártam: oda a szaglásom és az ízlelésem. Otthonra próbáltam humorosan tálalni: édesmindegy hogy mit főznek - legalábbis nekem... Ma reggel grépfrútot etettek velem - amit egyébként baromian utálok, mert keserű. Lehet h csak tesztelni akartak, dehát semmit sem éreztem a keserűségből.
    Azt majd elfelejtettem, a szaglás eltűnés előtt csütörtök este olyat éreztem, mint amikor víz megy az orrodba és bizsereg belülről, csak éppen ezt kb egy-másfél órán keresztül... marha kellemetlen volt.
    Ezt leszámítva plusz tünet nincs, időnként fáj a fejem, meg a torkom, mikor melyiknek van kedve. Hőemelkedés és láz eltűnt, már kezdtem azt hinni, hogy tönkrement a lázmérő, mert 36,5-nél nagyobbat még nem mért - de lecsekkoltam egy régifajtával és az is pont ugyanannyit mutatott.

    Folytatás...

    vaki 4 éve 6

  • Covid kaland 1. rész

    No, hát a 2. hullám közepére sikerült nekem is benyelnem ezt az aranyos kis vírust... A véletlenek szerencsés(?) összjátékaként egy ingyen munkahelyi teszten mutatták ki, ugyanis az egyik kollégánk hétfőn pozitív tesztet produkált és a cégvezetés volt oly rendes, hogy leteszteltetett mindenkit.

    Amúgy ki tudja, hogy teszteltek volna egyáltalán, bár hétfő délután óta köhögök (a tünetekről később részletesen), de nincs semmilyen igazolható pozitív kontaktom, nem jártam tömegrendezvényen, Fradi meccsen, kocsmázni stb stb. Szimplán csak tömegközlekedem mindennap, legalábbis múlt csütörtökig. Hétfőn szerencsére szabadságon voltam(éljen a hosszú hétvége :D ), kedden meg a kolléga pozitív eredménye miatt már mindenki home office-ban volt - így legalább sem a cégen belül, sem a BKV-n nem fertőztem össze senkit.

    A tünetekről: eddig mindennap más tünetem volt, egyedül a köhögés állandó. Hétfőn kezdődött a köhögés, kedden egész nap iszonyatos fejfájásom volt, főleg a homlokom környékén, akkor arra gondoltam, nem-e homloküreg-gyulladásom van. A köhögés persze maradt kedden is, nyilván a köhögés közben még rosszabb volt a fejfájás. Lázat méregettem 3-4 óránként, de semmi, este kezdtem érezni, hogy mintha lázas lennék, de akkor már inkább nem keltem fel. Szerda reggel hőemelkedés, fejfájás eltűnt, köhögés maradt. A fejfájás helyét átvette egyfajta tompaság, mintha másnapos lennék, de mégsem.

    Folytatás...

    vaki 4 éve 52

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.