2019. március 18., hétfő

Gyorskeresés

2x9 nyíl...

Írta: | Kulcsszavak: darts . 9 nyilas

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A dartssal még a 2014-es vb-n kerültem közelebbi kapcsolatba, amikor is a 2 ünnep között elkezdtük nézni a feleségemmel és ez azóta is megmaradt. Persze csak a vb-t, meg a Premier League-et nézem, de nekem ez is elegendő. Koca szinten otthon, munkahelyen dobálni is szoktam, viszont ez még az amatőr szinttől is messze van - 180-am még nem volt eddig, "csak" 140 jött össze.

Az idei darts vb végetért, "the record breaking, history making" Phil Taylor dicsőségesen visszavonult. Jó meccsek voltak, sajnálatos módon a többségét nem tudtam teljes egészében végignézni, mivel ugye akkor van gyerkőc altatási időszak is. Igaz, hogy lányom bolondul a "táncos bácsiért" (Peter Wright), de ő idén korán kiesett, így csak egyszer nézhettük meg a bevonulását - az első körös meccse olyan későn volt, hogy addig nem maradtunk fent. 1 napot kértem feleségemtől: a 2 nagy rangadó napját - azaz a MvG-Barney és a Taylor-Anderson meccseket nézhessem végig egészben. Plusz ugye ott volt még a döntő, de elég egyoldalúra sikeredett, mást vártam, de úgy tűnik Cross nagyon felszabadult lett MvG legyőzésével és "elfelejtette" elizgulni élete első vb döntőjét.

Hiányérzetem azért van, mégpedig a címben szereplő elmaradt 9 nyilasok miatt. Az egyik természetesen Tayloré a döntőben, ahol egyetlen dupla 12 hiányzott ahhoz, hogy valóban emlékezetessé tegye utolsó mérkőzését. A másik pedig a szingapúri Paul Limé, aki Anderson ellen követett el majdnem egy világrekord pillanatot: nevezetesen ő lett volna az első a darts történelemben, aki mindkét szervezet vb-jén 9 nyilas leget dob. Kis csalódás volt számomra, nem elsősorban a 9 nyilasok, hanem azok történelmi vetülete miatt. Mindketten annyira megérdemelték volna, hogy az elmondhatatlan. És aki már dobált valaha is táblára, az tudja milyen kevés az a fél milliméter ami hiányzott a halhatatlansághoz...

Itt van mindkét majdnem 9 nyilas videója, plusz Paul Lim 1990-es 9 nyila, amivel mindmáig ő az egyetlen aki a BDO világbajnokságon tökéletes leget tudott dobni.:
Taylor majdnem megcsinálja
Lim majdnem megcsinálja
Lim 1990-es 9 nyila

Hozzászólások

(#1) Kasya


Kasya
(PH! nagyúr)

Hianyozni fog Taylor, jo jatekos.
Nem vagyok nagy dartsos, csak ami a kocsomabol ram ragadt, de Taylor jatekait mindig elvezettel neztem.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.