2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Poén

    Tegnap voltam bőrgyógyászaton, mert mostanában az arcbőröm állandóan kiszárad. Az doktornő azt mondta, hogy ez alapvetően 3 dolog miatt lehet, válasszak.
    1. a bőr maga olyan faggyút termel, mely bizonyos összetevőire saját maga érzékeny
    2. bizonyos ételek feldolgozása közben a szervezetben olyan anyagok jönnek létre, melyre így reagál a bőröm
    3. a korpát is okozó gomba okozza

    Végül felírt 2 féle kenőcsöt, egyiket az arcomra, másikat a fejemre a korpa miatt.

    Csak 2x röhögtem el magam majdnem a látogatás alatt.
    Előszőr amikor azt mondta, hogy felejtsem el a Head & Shoulders-t, amivel hajat mosok. Ekkor eszembe jutott, hogy meg kéne nézetni vele az Evolúció című filmet, ha ott ez a sampon elbánt egy hatalmas űrlénnyel, akkor nehogymár gondja legyen némi korpával. Másodszor akkor, amikor mondta, hogy ne egyek csokoládét, kakaót, olajos magvakat, zsíros és fűszeres ételeket. Ekkor eszembe jutott, hogy pont aznap ettem ebédre jó csípős rántott csirkeszárnyat a KFC-ben, valamint a délután benyomtam egy csomag mogyorós M&M csokidrazsét.

    Az eset feldobta az estémet. :)

    ollie 16 éve 16

  • Allergia

    Nagyon elegem van az allergiából.

    Ahogy észrevettem, a gyógyszer is már nagyon kevés a tünetek leküzdéséhez. Gyógyszer szedése mellett is erős tüneteim vannak, a nélkül meg valszeg félholtan merednék magam elé egész nap. Sajnos már a munkámra is rányomja a bélyegét, mert nagyon nehéz koncentrálnom bármire is.

    Azt sem értem, hogy az irodában miért nem tudják egyesek felfogni, hogy működő légkondi mellett nem szabad nyitva hagyni az ablakot (pedig az allergiásoknak sokkal jobb lenne, mert a légkondi kiszűri a polleneket). Ez rengeteg energiapazarlás (ami látszólag senkit sem érdekel, mert folyamatosan nyitva hagyják a nyílászárókat működő légkondi mellett), másrészt csodálkoznak, hogy milyen meleg van az irodában. Már szinte poénnak fogtam fel, amikor múlt héten, amikor kint 37 fok volt, odajöttek hozzánk, hogy a mi oldalunkon is hagy nyissák ki az ablakokat, mert olyan meleg van itt bent. Hiába magyaráztam, hogy ha nyitva hagyják az ablakokat, akkor a meleg be, a hideg meg értelemszerűen kifele távozik.

    Á, és tele van ilyen emberekkel ez a cég.

    ollie 16 éve 2

  • Képformátumok, mindenkinek

    Ezt a leírást informatikában kevésbé jártas olvasóknak készítettem a digitális képformátumokról.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 71

  • XML to EFT converter

    Egy kis program, amivel az EVE Online-ról letöltöttött character XML file-t lehet átkonvertálni az EVE Fitting Tool chr formátumára.

    Értelemszerűen csak akkor van rá szükség, ha az EFT olyan gépen van, aminek nincs közvetlen internetelérése, de mégis akarunk kísérletezni hajó fittekkel.

    Letöltés: XML to EFT converter

    A programot én készítettem Autoit3-al. :)

    ollie 16 éve 0

  • Timer for DScaler 4

    Ezt a programot azért készítettem, hogy a nagyszerű DScaler, tv műsor néző programot lehessen időzített felvételekre használni.

    A DScalerben alapvetően a SHIFT+R-el lehet elkezdeni, valamit a SHIFT+S-el leállítani a felvételt. A legutolsó stabil kiadásban még nincs, de a jelenleg letölthető utolsó tesztverzióban már van időzített felvétel, ami csak úgy működik, ha fut a DScaler. Ezen segít az én programom, hiszen nincs szükség arra, hogy az erőforrás-zabáló tv néző program folyamatosan fusson, helyette az erőforrás-kímélőbb Timer4 fut a háttérben (minimalizálva csak pár KB-t eszik a memóriából, és a processzorhasználata teljesen észrevehetetlen).

    A program működés közben

    Felvétel előtt ne felejtsük el beállítani a felvétel helyét (célkönyvtár) és módját (codec) a DScalerben! Fontos megjegyeznem azt is, hogy némely hangkártyákon a DScaler hibásan veszi fel a hangot (konkrétan nem hallunk semmit), ez nem a program hibája, hiszen időzítés nélkül is ugyanez a hibajelenség. Ha valaki már találkozott ezzel, és sikerült megoldania a problémát, legyen szíves jelezze egy hozzászólásban.

    Folytatás...

    ollie 16 éve 8

  • Windows nyelv felmérés

    Szia!

    Ha ezt olvasod, légy szíves töltsd le a lent linket kis programot és indítsd el.

    A program csak egy kevés információt közöl a telepített windows nyelvéről és verziójáról. Programfejlesztés miatt van rá szükségem, hogy a programjaim automatikusan detektálják a windows nyelvét, és azon a nyelven induljanak el.

    A program nem fog telepíteni semmilyen káros programot, és nem közöl semmilyen személyes adatot. Elindítás után megjelenik egy párbeszédablak, és az ablakban is látható információ a vágólapra kerül. Ezt az információt légy szíves egy hozzászólásban belinkelni (CTRL+V-vel), és melléírni, hogy milyen nyelvű a windows-od, illetve, hogy MUI packos-e (XP esetén).

    Előre is köszönöm!

    A program

    7-zip-el van betömörítve, mert a googlepages máshogy nem engedi letölteni az exe fájlokat.

    ollie 16 éve 67

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.