2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Monitor kikapcsolása kattintással

    Szóval, sikerült egy kis progit csinálnom, mely kikapcsolja a monitor, az egér mozgatása meg vissza. Elég a programot rámásolni a desktopra, vagy készíteni egy desktop shortcut-ot. Mókás egyedek az autostart mappába is elhelyezhetik. :D

    Új verzió!

    Letöltés: monitor_off v2

    A kettes verzió vár 1mp-t mielőtt kikapcsolja a monitort, hogy legyen idő az egér elengedésére. Paraméterrel ezt az időt lehet változtatni:

    monitor_off.exe -4000

    Ebben az esetben 4000 ms-ig, vagyis 4 mp-ig vár a program, mielőtt kikapcsolja a monitort. Segítséget a -h paraméterrel lehet kérni.

    A program AutoIt3-al készült. Gyakorlatilag 2 soros script, az exe azért ekkora, mert tartalmazza az értelmezőt is. Miután a script kikapcsolta a monitort, kilép, tehát nem kell attól tartani, hogy foglalni fogja a memóriát (amúgy is 1 mega alatt lenne a foglalás).

    7-zip-el van tömörítve.

    A program működik XP32 és Vista32 alatt, 64 bites rendszereken nem volt alkalmam kipróbálni, de a hozzászólások alapján megy Vista64 alatt is. Továbbá külső monitorral és laptopon is működik.

    ollie 16 éve 31

  • BASH.HU :)

    #3082 -> + (36) - [X]

    Don Vito Corleone üzenete:
    Once egyszer the idő there volt kettő little pig, they mentek to the bank to kérni big segély for ő ház. But bank said, építsetek from your erő, then bank meg help. Time is ment, the hazak are maided, and farkas is csepereded up. He was nagyon hungry and very fázott, because the hó was hullott. I go to szerezni some kaja, said he with vacoging teeth. He ment on the rét és saw a big kupac the szalma, melynek pig illata was. He bekopog and mondta: little pig, little pig, engedj me into. Mire a malac said. I don't engedlek be, because you eszel meg me. Wolf válaszolt: little malac, little malac, help nekem. It is big hideg, I'm fagying meg. But little pig was hajthatatlan. When csökkentagyú wolf látta, hogy pig don't engeding him, into the ház. He was gyűjting big air to his tüdő, fújing the ház away, and ette meg kismalacot. Tellt, múlt the time, then farkas's gyomor was very üres. I go out, to the rét, hátha find egy újabb malac, said ő. Went, went on the mező, then he látott meg egy újabb house. Itt volt egytégla house, with malac szag too. Like the előző.
    Don Vito Corleone üzenete:

    Folytatás...

    ollie 16 éve 1

  • Minimális 'Gamer' konfiguráció

    Mostanában rengeteg cikk foglalkozott processzor-vga párosítással, ill. a vga-k "kihajtásával"...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 251

  • TweakMagic beta

    Hamarosan elkészül egy új registry tweaker beta verziója. Érdekessége az lesz, hogy nagyon könnyen bővíthető a registry trükkök listája, mivel a program induláskor dinamikusan kreálja a listát az INI fájl alapján. Így bárki bővítheti egyszerűen, sőt akár személyre is szabhatja majd a listát.

    Miért: a legtöbb hasonló program fizetős, de pl. a néhai HOC-os tweaker-t is ki lehet majd váltani vele

    Első screenshot:

    TweakMagic beta 0.0.2

    Ahhoz, hogy a project megvalósuljon, a következő feltételeknek kell teljesülnie:

    * elég hozzászólásnak kell születnie igénymegjelőléssel: ha szeretnéd, hogy elkészüljön, írj egy hozzászólást
    * ötleteket kell kapnom, hogy milyen registry trükkök kerüljenek bele: akár forrás alapján
    * kellenek tesztelők a köv. platformokra: XP32, XP64, Vista32, Vista64
    * kellenek fordítók: legalább magyarra, mert angolul készítem el

    A hozzászólások alapján a felmérést kb 2 hét múlva akarom elvégezni.

    Köszönöm és üdv!

    ollie 16 éve 34

  • LHC működés közben

    LHC működés közben

    Tudtam, hogy itt a világvége! :D

    ollie 16 éve 4

  • Poén

    Tegnap voltam bőrgyógyászaton, mert mostanában az arcbőröm állandóan kiszárad. Az doktornő azt mondta, hogy ez alapvetően 3 dolog miatt lehet, válasszak.
    1. a bőr maga olyan faggyút termel, mely bizonyos összetevőire saját maga érzékeny
    2. bizonyos ételek feldolgozása közben a szervezetben olyan anyagok jönnek létre, melyre így reagál a bőröm
    3. a korpát is okozó gomba okozza

    Végül felírt 2 féle kenőcsöt, egyiket az arcomra, másikat a fejemre a korpa miatt.

    Csak 2x röhögtem el magam majdnem a látogatás alatt.
    Előszőr amikor azt mondta, hogy felejtsem el a Head & Shoulders-t, amivel hajat mosok. Ekkor eszembe jutott, hogy meg kéne nézetni vele az Evolúció című filmet, ha ott ez a sampon elbánt egy hatalmas űrlénnyel, akkor nehogymár gondja legyen némi korpával. Másodszor akkor, amikor mondta, hogy ne egyek csokoládét, kakaót, olajos magvakat, zsíros és fűszeres ételeket. Ekkor eszembe jutott, hogy pont aznap ettem ebédre jó csípős rántott csirkeszárnyat a KFC-ben, valamint a délután benyomtam egy csomag mogyorós M&M csokidrazsét.

    Az eset feldobta az estémet. :)

    ollie 16 éve 16

  • Allergia

    Nagyon elegem van az allergiából.

    Ahogy észrevettem, a gyógyszer is már nagyon kevés a tünetek leküzdéséhez. Gyógyszer szedése mellett is erős tüneteim vannak, a nélkül meg valszeg félholtan merednék magam elé egész nap. Sajnos már a munkámra is rányomja a bélyegét, mert nagyon nehéz koncentrálnom bármire is.

    Azt sem értem, hogy az irodában miért nem tudják egyesek felfogni, hogy működő légkondi mellett nem szabad nyitva hagyni az ablakot (pedig az allergiásoknak sokkal jobb lenne, mert a légkondi kiszűri a polleneket). Ez rengeteg energiapazarlás (ami látszólag senkit sem érdekel, mert folyamatosan nyitva hagyják a nyílászárókat működő légkondi mellett), másrészt csodálkoznak, hogy milyen meleg van az irodában. Már szinte poénnak fogtam fel, amikor múlt héten, amikor kint 37 fok volt, odajöttek hozzánk, hogy a mi oldalunkon is hagy nyissák ki az ablakokat, mert olyan meleg van itt bent. Hiába magyaráztam, hogy ha nyitva hagyják az ablakokat, akkor a meleg be, a hideg meg értelemszerűen kifele távozik.

    Á, és tele van ilyen emberekkel ez a cég.

    ollie 16 éve 2

  • Képformátumok, mindenkinek

    Ezt a leírást informatikában kevésbé jártas olvasóknak készítettem a digitális képformátumokról.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 71

  • XML to EFT converter

    Egy kis program, amivel az EVE Online-ról letöltöttött character XML file-t lehet átkonvertálni az EVE Fitting Tool chr formátumára.

    Értelemszerűen csak akkor van rá szükség, ha az EFT olyan gépen van, aminek nincs közvetlen internetelérése, de mégis akarunk kísérletezni hajó fittekkel.

    Letöltés: XML to EFT converter

    A programot én készítettem Autoit3-al. :)

    ollie 16 éve 0

  • Timer for DScaler 4

    Ezt a programot azért készítettem, hogy a nagyszerű DScaler, tv műsor néző programot lehessen időzített felvételekre használni.

    A DScalerben alapvetően a SHIFT+R-el lehet elkezdeni, valamit a SHIFT+S-el leállítani a felvételt. A legutolsó stabil kiadásban még nincs, de a jelenleg letölthető utolsó tesztverzióban már van időzített felvétel, ami csak úgy működik, ha fut a DScaler. Ezen segít az én programom, hiszen nincs szükség arra, hogy az erőforrás-zabáló tv néző program folyamatosan fusson, helyette az erőforrás-kímélőbb Timer4 fut a háttérben (minimalizálva csak pár KB-t eszik a memóriából, és a processzorhasználata teljesen észrevehetetlen).

    A program működés közben

    Felvétel előtt ne felejtsük el beállítani a felvétel helyét (célkönyvtár) és módját (codec) a DScalerben! Fontos megjegyeznem azt is, hogy némely hangkártyákon a DScaler hibásan veszi fel a hangot (konkrétan nem hallunk semmit), ez nem a program hibája, hiszen időzítés nélkül is ugyanez a hibajelenség. Ha valaki már találkozott ezzel, és sikerült megoldania a problémát, legyen szíves jelezze egy hozzászólásban.

    Folytatás...

    ollie 16 éve 8

  • Windows nyelv felmérés

    Szia!

    Ha ezt olvasod, légy szíves töltsd le a lent linket kis programot és indítsd el.

    A program csak egy kevés információt közöl a telepített windows nyelvéről és verziójáról. Programfejlesztés miatt van rá szükségem, hogy a programjaim automatikusan detektálják a windows nyelvét, és azon a nyelven induljanak el.

    A program nem fog telepíteni semmilyen káros programot, és nem közöl semmilyen személyes adatot. Elindítás után megjelenik egy párbeszédablak, és az ablakban is látható információ a vágólapra kerül. Ezt az információt légy szíves egy hozzászólásban belinkelni (CTRL+V-vel), és melléírni, hogy milyen nyelvű a windows-od, illetve, hogy MUI packos-e (XP esetén).

    Előre is köszönöm!

    A program

    7-zip-el van betömörítve, mert a googlepages máshogy nem engedi letölteni az exe fájlokat.

    ollie 16 éve 67

  • Pinnacle PCTV Stereo és DScaler esete

    Nos, vegyes érzelmekkel írom ezt az írást. Nagyon megszerettem magát a kártyát, hiszen szeretek a gép...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 53

  • Felejtsd el a Mass Effect-et!

    Megvettem a héten, mert sok jót olvastam róla. Ráadásul az egyik legjobb barátom a magyar verzió egyik tesztelője volt. Ő is ódákat zengett róla...

    Ezzel még nincs is bajom, a játék maga jónak tűnik. De felmerült több probléma is.

    1. Nem akar elindulni Vista SP1 alatt. Bármit csináltam, bármilyen nyelven próbáltam (az itthoni verzió angol, magyar és lengyel nyelven telepíthető), indításnál kaptam egy hibaüzenetet, hogy probléma merült fel, stb. Egyszerűen nem indult, és a hibaüzenet is általános volt. Megnéztem a hivatalos support oldalt, és semmi infot nem találtam erről. Ki is akadtam. Ezután eszembe jutott, hogy keressek fórumokban, és meg is találtam a megoldást: a játékot adminisztrátor módban kell indítani. Hurrá! elindult...

    2. ...elindult, majd elkezdte keresni a DVD-t a meghajtóban. Nem találta az eredeti DVD-t, azt az üzenetet kaptam, hogy tegyem be az eredeti DVD-t. Ó nem, megint nézzük a hivatalos support oldalt. Semmi. Fórumokban való keresés után kiderült, hogy SafeDisc vagy SecuROM védelmet használ (az egyik a másiknak a klónja), mely nem működik normálisan eSATA meghajtókkal (ilyen van a laptopomban). Megoldás: másik meghajtóban (ha lehet PATA) tegyem a lemezt. Könyörgöm! Nincs másik meghajtó a laptopomban!

    Folytatás...

    ollie 16 éve 25

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.