2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • "A Muzsika Hangjai" 4. rész

    Újabb eseménydús hét után(mozgalmas szabadságon voltam :DDD ), visszatérek északra. Azaz inkább maradok a finn zenénél. Ki(k)nek ajánlom majd a következő együttest? Aki szereti a rock-ot(bár ez egyértelmű), a változatosságot, és a mulatós zenét. Hogy ezek mégis hogy kapcsolódnak egybe? Ők megmutatják:

    A hazánkban is méltán híres Korpiklaani(ráadásul rendszeresen vissza is látogatnak kis hazánkba 1-1 koncert erejéig), 1993-ban alakult Shaman néven. Két albumot adtak ki ezen a néven, melyen lapp nyelven énekeltek.

    Zenéjük a metál és a népies folk stílusjegyeit ötvözi. Csak éppen fordítva. Míg mások a metál zenéjük közé keverik a folk stílust, addig ők a folk zenéjüket bolondítják meg egy kis metállal(hozzáteszem mindezt eszméletlenül jól teszik ;] ). Hangszerek egész garmadáját használják. Van itt minden kérem: elektromos gitár, dob, tangóharmonika, fafúvósok, valamint tipikus finn hangszerek(jouhikko, djembe). Érdekes, hogy szintetizátort nem használnak soha.

    Folytatás...

    Nordic 13 éve 1

  • "A Muzsika Hangjai" 3. rész

    Egy kicsit északra szeretnék orientálódni, történetesen Finnországba. Ez az ország egyszerűen elképesztő számomra. Gyönyörű táj, sok-sok látványossággal, rendes, vendégszerető emberek(én ugyan még nem voltam ott, de édesapám 3 hónapot is dolgozott régen náluk), és valami eszméletlen módon "szüli" a jobbnál jobb zenekarokat/együtteseket. Hogy csak néhányat a legnagyobbak közül megemlítsek: Nightwish, Sonata Artica, Lordi(2006os Eurovíziós Dalfesztivál győztesei), Stratovarius, The Rasmus(hogy egy kis Pop Rock is legyen, nekem olyanok), Korpiklaani, Finntroll, Apocalyptica, Children Of Bodom. Ebben a részben a legutolsónak említett együttesről lesz szó.

    A "kaszások" 1997-ben alakultak meg a Something Wild című albumuk megszületése után, előtte Inearthed néven már zenéltek. A fő alapítótagok Alexi "Wildchild" Laiho és Jaska Raatikainen. A névváltoztatásra azért volt szükségük, mert másképp nem jelent volna meg az első albumuk(más kiadóhoz szerződtek).

    Folytatás...

    Nordic 14 éve 5

  • "Itt a piros, hol a piros..."

    Pont ilyen helyzetben érzem most magam, ami lehet hogy sokaknak hülyeség, de nekem igenis fontos. Történetesen az apróban való üzletelés ezen részéről van szó(a rutinosaknak szerintem már leesett, hogy nagyjából mi a bajom, de azért kifejtem).

    Nem értem miért van az egyes embereknél, hogy ha egy üzlet sikeresen lezárul, és mindkét fél elégedett, akkor miért olyan nehéz egy kurva piros pontot, adni a nyomorultnak, akivel üzleteltél, legyen az akár egy apró tétel is, ha már a másik fáradt azért, hogy ugyanígy legyen. Nem hiszem hogy ez az 5 perces munka olyan megerőltető lenne(nekem se az).

    Elismerem, nem régóta "aprózok"(eddig volt kb. 10 üzletkötésem), de ha már van ilyen értékelési lehetőség, akkor egyesek miért szarják le? Minden üzletkötésemnél adtam a másik félnek pirosat(szerencsére mind sikeresen zárult), rászántam azt az öt percet(ha nem linkel az ember akkor még 1 percbe se telik bele) ,de ehhez képest kb. a fele, szó szerint le se szart. Azt meg nem igazán lehet bemagyarázni nekem, hogy elfelejtette, mivel PÜ-ben mindeg közlöm: "Részemről ment a piros a megfelelő topicba!"

    Nekem igenis fontos(és vagyunk így még jó páran ebben a nagy közösségben), hogy adott esetben meg tudják ítélni, hogy én igenis megbízható ember vagyok. Egyesek nem is tudják, mennyit segít az értékelés egyes helyzetekben.

    Folytatás...

    Nordic 14 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.