2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Csend a lelke mindennek... olcsó házban

    A kezdetek

    Elérkezett az ideje, hogy vérfrissítésen essen át a gép, amely már jóideje áll a szolgálatomban (CeleronT 1000@1333MHz, 512MB SDRam, GF2Mx400 32MB a főbb paraméterek). Persze ilyenkor végigfut a géptulaj agyán, hogy mit lehetne átmenteni az új rendszerbe. Először naívan arra gondoltam, hogy a ház az ház... jó lesz a régi jól bevált darab, nem érdekes a külső úgyis az asztal alatt van.

    Később nyilalt belém a felismerés: nem lehet, hogy beférjen egy am2-es hűtő... biztos méretesebb darab mint a mostani... és ez is éppen csak befért, jó ha egy centi hely van az álló helyzetű táp és a cpu hűtő közt. Tehát új ház kell... lehetőleg olcsón.

    Nézegetettem az árlistát... de általában táppal együtt 7-8eFt körül kezdődtek a házak. Ezekben nem találni jobb tápot, a mostani Codegen 400W-osnál. A táp átmentésén is gondolkodtam, a kiszemelt alaplaphoz megfelelő a normál 20 pines ATX csatlakozós energiaforrás. Mivel nem jutottam sokra a házválasztásban kikértem inkább a véleményét Boba6-nek [link], minthogy boltosként nagyobb rálátása van a dolgokra.

    Folytatás...

    azbest 17 éve 22

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.