2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Felújítás #3

    Elkészült a tető.

    Andris837 8 éve 6

  • Felújítás #2

    Sziasztok olvasók, fórumtársak!

    Látványos felújításhoz érkeztünk, végre csinálják a tetőt. Ahogy írtam a palát nem szedetem le, hanem erre égetik rá a bitumenes szigetelő anyagot. Tegnap voltak már, elkészült a ragalja, a csatorna nagy része, valamint előkészítették a tetőt a mai műveletekre, azaz a szigetelésre. Lemosták a tetőt, ahonnan nagyon sok dzsuva lejött, majd egy úgynevezett "kellősítő" anyaggal vonták be. Ez a gyártó elvárása, így lesz érvényes a 12 év garancia.

    A reggeli állás:

    Andris837 8 éve 13

  • Felújítás #1

    Nos, ez már valójában a harmadik felújítással kapcsolatos bejegyzésem, így arra gondoltam, hogy a sorozatnak legyen már ez a címe is.

    Ígértem nektek képeket, nos most ezekkel jelentkeznék.
    Már ezen is látható változás. ;)


    Egy reggel, itt még van tuja.


    És ez a mai állás, reggel óta teszünk veszünk ebben a jó időben. Itt már nincs tuja. :)

    A gázzal kapcsolatos dolgokat már elindítottam. Voltam az E-ON-nál. Fontos, hogy ha van valami intézni valótok, akkor foglaljatok előre időpontot, mert egyrészt nem kell várni "éveket", pont akkor hívtak amikorra kértem az időpontot és mindent el tudtam intézni amit akartam.

    További képek, infók hamarosan. :)

    Andris837 8 éve 2

  • Gáz van! Vagyis bízom benne, hogy lesz. :)

    Ismét itt vagyok, üdvözlök minden kedves olvasót.

    Tartozom egy bocsánatkéréssel, ugyanis ígértem fotókat, de eddig még nem készítettem el őket. Amint lehetőségem lesz rá mindenképp megcsinálom őket és prezentálom nektek a jelenlegi felújítás előtti helyzetet.

    Szóval gáz van! Vagyis csak nagyon bízom benne, hogy lesz. :)

    Ma itt voltak a gáztervet készítők és megbeszéltünk minden fontos dolgot.
    Többek között, hogy:

    - hol lesz maga a készülék,
    - milyen készülék lesz,
    - hol menjen a gázvezeték,
    - mi az engedélyeztetésnek a folyamata?

    1. Hol lesz maga a készülék?

    Úgy gondoltuk, hogy a kamrában/spájzban lesz a készülék beüzemelve. Innen egyrészt könnyű lejutni a pincébe, másrészt nincs útban a készülék. Az égéstermék kivezetés csak tetőn keresztül mehet, oldalfalon a szomszéd közeli helyezkedése miatt nem kivitelezhető a jelenlegi szabályozások miatt.

    2. Milyen készülék lesz?

    Az Ariston készüléke mellett tettem le a voksom. Pontosabban az Ariston Genus Premium EVO 24 EU kondenzációs kombi kazán lesz beüzemelve. Előnye a többiek elmondása szerint, hogy 2,8 kW-ra tud modulálni, valamint megbízható készülék.

    3. Hol menjen a gáz fővezeték?

    Folytatás...

    Andris837 8 éve 3

  • Apa kezdődik! :)

    Nos végre valahára belevágunk örökölt házam felújításába!

    Sajnos előbb vágunk bele, mint ahogy azt elterveztem, de - ahogy azt szokták mondani - ezt dobta a gép. Elsősorban a munkát azzal kezdtük, hogy megteremtettük az anyagi feltételeket. Volt egy kis pénzünk, amit tavaly el is költöttünk bejárati ajtóra, valamint a téli tüzelőnket abból biztosítottuk. Jelenleg még vegyes-tüzelésű kazán van üzemben, de tervezzük a gáz bevezetését is, de a munkafolyamatokat hamarosan le is írom, nem rohanok ennyire előre. Tehát, megvan a felújításhoz szükséges tőke - remélem elegendő is lesz -. Sajnos önerőből nem sikerült volna kivitelezni egy szinte teljes körű felújítást ezért a bankhoz fordultunk hitelért, amit szerencsére meg is kaptunk.

    A házról tudni kell, hogy 1983-ban épült fel, régi klasszikus kocka ház, nyeregtetővel (pala borítás). Az évek során sok dolog nem lett rajta változtatva kívül, bent csak tisztasági meszelések voltak.

    A tervezett munkafolyamatok:

    Folytatás...

    Andris837 8 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.