2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Délelőtti főzőcske

    Alapjáraton vendéglátást tanultam a középiskolában, így nem áll messze tőlem a sütés-főzés. A család apraja nagyja dolgozik, vagy épp más elfoglaltsága van ezért a szombati főzőcske rám maradt.

    Kitaláltam, hogy mi lenne ha főznék egy egyszerű "rakott" húsos tésztát.

    Az alapanyagok:

    50 dkg darált sertéshús
    1 nagy fej vöröshagyma
    2-3 ek olaj
    1 tk só
    1 nagy csipet bors
    1 ek őrölt pirospaprika
    1-2 dl paradicsomlé
    1 tubus (100g) tömlős sajt (én sonkásat használtam)
    1 nagy pohár tejföl
    15 dkg trappista sajt
    50 dkg szarvacska tészta

    A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. A darált húst fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, felöntjük a paradicsomlével és egy pici vizet is tehetünk hozzá. (Ha már elfőtt a víz, de még nem puha, akkor kevés vízzel pótolhatjuk, ez függ a hústól.)

    A tésztát sós vízben puhára főzzük, átöblítjük, lecsöpögtetjük. A sütőt előmelegítjük. Ha puha a hús, akkor a kifőtt zsír nagy részét leöntjük (így nem lesz nagyon zsíros a tészta), majd belenyomjuk a tömlős sajtot, hozzáadunk két nagy kanál tejfölt. Jól elkeverjük. Itt érdemes megkóstolni, mert elképzelhető, hogy szükséges még bele egy kevés só. A húsos masszát a tésztával alaposan összeforgatjuk.

    Folytatás...

    Andris837 9 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.