Ez tetszett!
"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
Ez tetszett!
"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
Sikerült megnevettetned. Aranyos történet.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Örülök, hogy tetszett. Pedig nem is sikerült olyan jól visszaadnom, mint ahogy Ágnes mesélte.
De legalább ízlett is?
Ilyenkor össze lehet hasonlítani a magyar verzióval.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
Ettem én is cseh gulas-t. Ne mondjátok senkinek, de szerintem veri a magyar változatot. A magyar gulyásleves, krumplileves disznóhússal, míg a cseh gulas marhapörkölt. Attól speciális, hogy knédlivel kell tunkolni.
A magyar gulyásleves marhalábszárból készül. A sertéshúsos változat csak utánzat.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Nem véletlenül kapta a gulyás nevet.
Gulya
[ Szerkesztve ]
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
Marhalábszárból! Nem gulyásból.
Érdekes lenne, ha a pásztorból készülne az ebéd.
Részemről úgy készítem, hogy marhalábszárból pörkölt jó sok hagymával, pirospaprikával, őrölt borssal, és amikor már majdnem kész, akkor rakom bele a felkockázott krumplit. Ekkor már természetesen meg is van sózva szájíz szerint. Mennyiségtől függően zöldpaprika szeletek is vannak benne, és nem sajnálom a fokhagymát sem. Elengedhetetlennek találok néhány macskapöcsű paprikát, éppen annyit, hogy csípjen, de ne marjon.
Régi trükk.
Amikor már a hús rotyog a fazékban, lábosban, kondérban pirospaprikás, fokhagymás, macskapöcsű paprikás, zöldpaprikás, megsózott alapon, addig forgatom, míg "kifehéredik". Hideg vízzel épphogycsak felöntöm, masszírozom tovább. Mikor már zsírjánál tart, ismét egy kis víz. Ezt cirka háromszor megismétlem. Lehet, hogy közben kicsit odakap a husi, de hogy a szaft fincsi lesz, az biztos.
Na, ekkor zuttyantom bele a krumplit, időnként átforgatom, és csak akkor öntöm fel vízzel, amikor már vagy üveges, vagy odakaptak a csücskei.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Éhes vagyooook!!!!!!
"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
Az én vörösboros pörköltem az is ette kétpofára, aki viszolygott a boros felöntéstől.
Kár, hogy bár tudok főzni, magamat nem kényeztetem. Lustaság az oka.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Szerintem nem lustaságról van szó. Inkább a motiváció hiányzik. Magadat nem látod, hogy milyen jóízűen eszel.
Már hogy is láthatná???? A szívével lát, ha nem tudnád. Amúgy meg vaksi szegény...
"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
bejegyzés Cseh gulas