Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#27001) koby11h válasza pn4hvq (#26999) üzenetére


koby11h
aktív tag

Ha másra is használod a fiókot, akkor én semmiképpen nem adnám meg. Ha semmi másra, akkor lehet egy kedves gesztus.

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#27002) KROK640 válasza hcl (#26994) üzenetére


KROK640
veterán

Mert voltam ott is :D

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#27003) BiP válasza Top cat (#26992) üzenetére


BiP
nagyúr

Ők helyett Ti, akkor a folyadék helyett is más kell, nem jó a víz.

(#27004) BiP válasza KROK640 (#26995) üzenetére


BiP
nagyúr

folyamatosan panaszkodnak, hogy nincs pénz. Persze valami szerepe van annak is, ahogy élnek, de két párnál együttesen a havi 1Milla netto megvan, a harmadiknál "csak" 750K... Ha fent járok Pesten és találkozok velük, nincs olyan, hogy legalább 10-20 ezret ne kérjenek kölcsön
Ha havi nettó 1M mellett kölcsön kell kérni, akkor k nem a BP-tel van a baj, hanem inkább a fejükben van gond.

(#27005) BiP válasza pn4hvq (#26999) üzenetére


BiP
nagyúr

Ott a volt munkahelyeden (ez valami intézmény volt, ha jól emlékszem)
gmailes fiókot használtatok melós fióknak?
Amúgy én is azt mondom: ha magán emailed, akkoe semmiképp.
Ha melós cím CSAK és kizárólag, akkor holnap hívd fel őket, hogy "látom, be akartatok lépni, egyeztessünk, kérjétek újra, megadom a kódot, aztán állítsátok át a telefonszámot. Szívesen, viszlát"

[ Szerkesztve ]

(#27006) pn4hvq válasza koby11h (#27001) üzenetére


pn4hvq
senior tag

Az a "baj", hogy mikor ott dolgoztam, akkor is kedveskedtem eleget, végeztem olyan munkát, amihez semmi közöm nem volt (jó esetben járt érte egy köszönet, rossz esetben semmi, csak elvárás volt). Mióta eljöttem, azóta is több alkalommal hívtak fel, mindig segítettem a nyűgjükben. Viszont így 1 év (mint "vízválasztó") elmúltával elengedem a kezüket, ahogy ők tették, mikor én eljöttem. Saját megítésésem szerint én még mindig pozitívabban álltam hozzájuk, mint fordítva.
Ja, a fiókot (amiről pontosan nem is tudom, hogy melyik fiók), elköszönésemkor átadtam az utódomnak, ő kezeli. Hogy most ez a Google-os azonosítás miért került előtérbe, fogalmam sincs. De, hogy 1 év alatt nem nézte át a megkapott dolgokat az utódom :U.
Nem igazán érzem úgy, hogy tartoznék nekik valamivel.

(#27007) fatpingvin válasza pn4hvq (#27006) üzenetére


fatpingvin
őstag

én azt nem értem egyáltalán hogy merült fel az az opció hogy átadod a kódot...

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#27008) hcl válasza KROK640 (#26995) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Na ha a te tapasztalatoddal Pesten 250-et kapnál nettóban, az igen csúnya világ lenne...
Előző melóhelyen 260-280 volt az átlag 2019-ben, és léptek az emberek a T-hez Pöstre, egyéb helyekre 2x annyiért alsó hangon.
Plusz némettudás nálad, az is selling point.

Háromból kettő visszaadta? :D El se hiszem :D

@pn4hvq : Így így :)

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#27009) pn4hvq válasza fatpingvin (#27007) üzenetére


pn4hvq
senior tag

Mármint a fiók belépéséhez szükséges kódot? Az előző hely miatt kellett valamihez (már nem emlékszem, mihez), regeltem egy gipszjakab123 fiókot és azt használtam. Ezt a fiókot és a belépéshez szükséges jelszavat adtam oda anno, mikor eljöttem. A saját telszámom beállítása 2. faktornak pedig nekem volt szükséges a használathoz, mert változó helyről, ip-ről volt szükséges az elérése.
Privát célra nem használtam azt a fiókot, van saját :).

(#27010) bambano válasza KROK640 (#26995) üzenetére


bambano
titán

"Marad 70 ezrem közlekedni, enni, élni": kölcsönadni...
;]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#27011) Top cat válasza bambano (#27010) üzenetére


Top cat
őstag

János, Tibor, Ferenc és Zoltán gépébe alkatrészt venni.... ;]

(#27012) Tim82 válasza Top cat (#27011) üzenetére


Tim82
nagyúr

Tivadarnak újabb gépet eladni.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#27013) KROK640 válasza hcl (#27008) üzenetére


KROK640
veterán

Hát... nem tudom, könnyen lehet, hogy alulértékeltem magamat, de egy olyan összeget mondtam, amit azért kb biztosan megkapnék.
Na mondjuk az sem mindegy, hogy mennyit ingázok egy nap a munkaidőn felül, de pl az egyik pesti haverom az saját bevallása szerint még zöldhullámmal is napi 3 órát ... Na azt már nagyon megkellene nekem fizetni. (hiszen ez egy 8 órás munkanapon is 11 órát jelent, volt már szerencsém errefelé is ilyen konstrukcióhoz, a kulcs ahhoz, hogy soha semmire ne legyen időm és semmihez türelmem).
Sőt, a németen kívül van egy annál jobb angol tudásom, és bár 10 éve nem beszéltem franciául, de gyenge társalgás ott is megvan, ezenfelül egy kicsi görög és török, de felszolgálói szinten van orosz is... (mondjuk az angoltól hátrafelé gondolom egyik sem ér semmit, pláne azon a szinten ami nekem van).
(Cipruson volt ez kemény, angolul beszéltem mindenkivel, kellett a görög (is) a mindennapi élethez így igyekeztem tanulni, közben a személyzet miatt kellett a bolgár és a török is, a vendégek miatt meg az orosz, így egyszerre igyekeztem gőzerővel tanulni mind a négy nyelvet. A magyarral meg úgy voltam, hogy az talán fölösleges is ... XD )

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#27014) KROK640 válasza bambano (#27010) üzenetére


KROK640
veterán

Igen, az arany szívem... és az, hogy szinte mindegyikükkel eljátszottuk 8-10-15 évvel ezelőtt a hol én tartoztam nekik, hol ők nekem metódust (más idők jártak, Feri haverommal pl szinte sosem létezett olyan, hogy nem tartozik egyikünk a másiknak, valaki mindig tartozott a másiknak, de segítettük egymást ahogy tudtuk). ha valamiért nem lennék 10-15 évvel fiatalabb az az anyagi helyzet... (bár a mai tudásommal már azt is egyenletesen jó szinten tudnám tartani)
De most, hogy így mondod, szinte biztos, hogy minden hónap 20 és 25 között, mindhárom páros, vagy az egész crew megkeresne, hogy hó vége van, és segítsek. Legutóbb azt mondtam barátnőmnek, hogy bankot nyitok, és kamatra fogok mostmár adni, ami nem merül ki a sarki kocsmában állunk neked egy estétben. (jó, szavam nem lehet, mert ha fent vagyok akkor X éjszakát bármelyiknél alszom, úgy, hogy természetesen ha ők esznek én is, és ez sosem volt probléma, mondjuk vica versa igaz, bár ők sokkal ritkábban élnek ezzel nálam egy ideje).

#27004 BiP : Ahogy utaltam is rá, nem reprezentatív példa (még akkor sem ha ez a 6 ember a Pesti állandó ismerettségem majd egészét lefedi), illetve "amilyen életet élnek" alatt a fejben lévő problemre is utaltam, de valahol akkor is ijesztő.

#27011 Top cat : Tibor helyett Tivadarra gondoltál szerintem ... Jánosnak épp ma találkoztam az apjával, nos, neki biztosan nem kell semmit vegyek (max egy üveg piát), lévén már olyan szinten italfüggő, hogy a gépe sem érdekli, a harmadik elvonón van, mellesleg nincs netje, és a fél gépét is alkoholra cserélte, ha mostanra nem az egészet. Ferencnek momentán nincs gépe (elvitte az olcsó elpukkanó táp -amúgyis valami C2D volt 2GBRAMmal meg Win 7-el ha jól emlékszem) de egészen megvan nélküle is, majd ha lesz némi fölös pénze, rászózom öcsi régi gépét (neki pont elég lesz, sőt előrelépés) vagy valami hasonló.
Zoltán azonban hamarosan gépet akar fejleszteni, végre egy értelmes keretösszegből, bár kilátásba helyezte annak nerfelését, szóval ő még hozhat izgalmas bejegyzéseket (valamiért szerintem fog is).

#27012 Tim82 : Tivadar nehéz ügy. A közös ismerősök megharagudtak rá, mint kiderült nekem fizette ki egyedül a tartozást, mindenki másnak sokkal többel lóg mint nekem, és nem fizet. Szóval itt is végül én voltam a szerencsés :)

#27008 hcl : Háromból kettő visszaadta :) És legyünk jófejek a harmadik csak elfelejtette biztos, de holnap felhívom (rá a figyelmét), hogy tartozása van felém. (Egyébként nem egy durva összeg, egy kiadós bevásárlás is alig jönne ma már ki belőle, szóval régi ismerettségünkre való tekintettel, ha azt mondja, kicsit csúsztatja, hát nekem belefér. Nem kajára kell).

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#27015) hcl válasza KROK640 (#27013) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Akkor egyszerű a módszer :D Elmész interjúzni, benyögsz 4-500 nettót, ha felvesznek, akkor jóidő, ha nem, akkor következő :D
3 órát ingázni max. ha kint van a búsban a telephely. Nekem is volt főnököm, aki azért Fehérvárra járt, mert ha a cég pesti telepére megy, időben több neki a dugó miatt. :Y

Hallod, a többi leírt arccal egy teendő van, elkerülni :(

Mutogatni való hater díszpinty

(#27016) hobizoli válasza KROK640 (#26995) üzenetére


hobizoli
nagyúr

most nem eri meg ingtalannal kecsolni, mert 3,5-4% hozama van, minusz az amortizacioja, ami nem most jelentkezik, hanem amikor keri a felujitast, de akkor jol fog a ceruza
a 11,75% az meg barmifele nyugmentesen

pont ezt mondta a muki is abban a videoban par hete
250k-t meg rohogve keresnel Bp-n

------------------------

en a hugomekat nem ertem ebbol a szempontbol
eljottek Bregenz mellol Dornbirn-bol, mert fuuu draga
800EUR-t fizettek rezsivel egy 90m2-s(!) kerora evekig, es most emeltek volna 950-re
az nem egy fuha osszeg ott

erre most Sopronban elnek, 500EUR a 55m2-s kegli +rezsi (~700), meg havi 2000km-t autokazik a sogor az osztrak melohelyre, amiert 350EUR-nyit tankol
a rezsi az ott is kb ennyi lenne, de a sopronban lakas igy igazabol 850-be kerul
akkor hol is tartunk?
ja es Dorbirn-ban hugi is osztrak melohelye volt, itt magyaron van, meg osztrak lakcimmel osztrak CSP-t kapnanak, magyarral csak kb a felet

elkezded osszeszamolni, hogy hol mennyi a bevetel meg mennyi a kiadas, es meg az is eszszerubb lenne, ha a sogor melohelyhez koltoznenek inkabb Sopron-bol, hiszen az itteni lakas meg a rezsije meg a bejaras innen oda mar annyi vagy tobb is igazabol mint egy osztrak kegli lenne rezsivel helyben, hogy ne kelljen 2000km-t furikaznia per ho csak erre, meg igy az autora is elobb jon az olajcsere, meg a gumi is elobb kopik el, meg akkor hugi is osztrak melohelyen lenne, a magyarnal nagyobb fizuval + osztrak CSP, meg mindkettonek 13.-14. havi fizu is jarna, ami egy fonel is 4-5k EUR ajiba, ami manapsag 1.5-2misi

szoval nem ertem a logikat ebben a dontesben
vagyis igazabol igen, de ezt kesobb*

ja a dornbirni megoldasnal sem vagtam, hogy ha lenne svajci melo is, es lenne...., mivel 3-4km a hatar, akkor miert nem jar oda az osztraknal is 2-2.5x magasabb fizuert, de akkor az volt a nyug, hogy fu akkor sokat kell autozni, mikozben most is ezt csinalja, csak most magyarbol jar ausztriaba

* na szoval a matek az, hogy a sogor 335XD-jere itt joval kevesebb a biztositas
szoval az auto fenntartasa miatt szivatja igy sajat magukat

mondtam mar neki, hogy lecserelned egy ugyanilyen bodes 318D-re ezt, a szomszedoknak az is egy bimmer lenne, jeltelenitve a kutya sem tudna, hogy ez nem 6 hengeres, de lenne 7-8k EUR-d zsebben, 150-t az is tud a palyan kisujjbol, dugoban meg qrva mindegy mivel araszolsz, es akkor sokkal kisebb lenne osztrak biztositas is

de a seggehez van nove ez a penztemeto :U

több drón kell ;P

(#27017) Tim82 válasza KROK640 (#27014) üzenetére


Tim82
nagyúr

Egyébként nem egy durva összeg, egy kiadós bevásárlás is alig jönne ma már ki belőle, szóval régi ismerettségünkre való tekintettel, ha azt mondja, kicsit csúsztatja, hát nekem belefér. Nem kajára kell

A Tivadar-sztori nem hasonló felütéssel kezdődött?

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#27018) Top cat válasza KROK640 (#27014) üzenetére


Top cat
őstag

majd ha lesz némi fölös pénze, rászózom öcsi régi gépét
Persze hitelbe ugye? ;]

(#27019) pn4hvq válasza Top cat (#27018) üzenetére


pn4hvq
senior tag

Részletre, 0% kamat, 10 év futamidő és a törlesztés végéig ingyenes, teljeskerű support ;]

(#27020) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Na Windows only userek :)
Be kéne lőnöm egy WIndows 10-en fix IP-t. Beírom, ip, mask, gw, dns.

Aszongya "Warning- Multiple default gateways are intended to provide redundancy to a single network(such as an intranet or the internet). They will not function properly when the gateways are on two separate, disjoint networks (such as one on your intranet and one on the internet)."

És ipconfig /all -ra látod, hogy kap egy 169... IP-t, a gateway meg az, amit beírtál :D Persze onnantól ohne háló... DHCP-n meg jó. Két kártya van a gépben, a másik nyilván egy vezérléshez megy, annak semmi baja.

(Persze tiltva-engedélyezve a kapcsolat, kártya uninstall, reinstall is volt... mi a franc ez? :F )

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#27021) E.Kaufmann válasza hcl (#27020) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Miért nem fixálod a DHCP szerveren a kiosztást, hogy ne másszon el? Tartományban meg rendesen névvel is hozzáférsz, nem kell WINS meg nem tudom milyen spéci névfeloldás, ott a DNS, más kérdés, hogy IP cím változásnál azért néha nem frissül azonnal a bejegyzés. Amúgy ha mindent helyesen állítottál be kézzel, nem kéne ilyet csinálnia.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#27022) F.E.K.. válasza hcl (#27020) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Az a 169 kezdetű ip az APIPA cím, a win osztja magának, ha nem talál hálózatot.
Több hálókártya esetnén valamelyik nem kap ip-t (dhcp-n, vagy fixen beállítva).

(igen, egy inferface-nek lehet több ip címe)

[ Szerkesztve ]

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#27023) hcl válasza F.E.K.. (#27022) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Igen :D Tudom, mi az a 169, azért fura. A 2. kártya 192.168... fixes. De ott gw sincs, nem értelmezhető.

@E.Kaufmann :
"Miért nem fixálod a DHCP szerveren a kiosztást, hogy ne másszon el?"
Nem én csinálom, hálózatosok nem csinálnak ilyet. Tűzfalon meg fix ip-re tudunk forgalmat engedni :((

(Otthon ilyen fix DHCP van, jó dolog.)

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#27024) szebe válasza hcl (#27015) üzenetére


szebe
őstag

Az meg külön vicces, hogy barátnő fehérvárról előbb bent volt (1 óra alatt kb) az Astorián, mint a csepeli/békási munkatársa. Külsőbb kerületekről nem is beszélve

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#27025) BiP válasza KROK640 (#27014) üzenetére


BiP
nagyúr

Nyilván nem is várta senki, hogy ez reprezentatív példa legyen. Csak meg akartam erősíteni a tézist, hogy 750k-1M-ből lazán meg kéne tudni élni, és nem a BP-en múlik. Annyival azért nem drágább fent az élet, hogy ebből ne lehessen kijönni.
Persze, ha valaki szórja a pénzt, akkor mindegy mennyit keres és mindegy, hol él.

#27016 hobizoli : Hát, ez okos döntés volt a részükről. Egy fostos kocsi miatt életmódot váltani, és ráfizetni, hogy a biztosítás olcsóbb legyen évi 50-100k-val? Hát nem akarom megsérteni sógorodat, de na, nem lesz egyhamar Mensa klubtag.

(#27026) hcl válasza szebe (#27024) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Az ilyen ingázást kéne jelentősen visszavágni, borzalmas időpazarlás és környezetszennyezés.

Mutogatni való hater díszpinty

(#27027) szebe válasza hcl (#27026) üzenetére


szebe
őstag

Azóta váltott, az új helyen heti 1 nap jelenléte van. Sokkal kisimultabb, és több mindenre van ideje (pl elmenni postára ha csomagja jön, mert ahova tartozunk az "korán" zár...).

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#27028) i400 válasza KROK640 (#27013) üzenetére


i400
senior tag

Német nyelvtudással informatikai területen kb azonnal el tudsz helyezkedni.

(#27029) i400 válasza hobizoli (#27016) üzenetére


i400
senior tag

Hááát elég szép az a rész ahonnan eljöttek (dolgoztam vorarlbergben), és az a 950 euro nem egy vészes összeg azért a lakásért amikor ilyen környékeken manapság 500 eurotól indulnak hidegen a garzonok (de láttam már szobát is ennyiért)...
Hát ha flancolni kell akkor kint fizetni kell vastagon 150 ló alatt megúszhatta volna havi 110 euro környékéből a biztosítást.
Azért ausztria sem szar, amikor jön júniusban meg decemberben a 13.-14. havi meg februárban beadod az adóviszatérítést és ott is röpködnek "puszira" az 1000 euro környéki összegek.

(#27030) hcl válasza szebe (#27027) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Asszony mit puffog, hogy heti 1 napot be kell menniük, helyben :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#27031) E.Kaufmann válasza i400 (#27028) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

:K Amikor a német-történelem szakos lánykákat is felvették itt a környéken, akkor pláne egy informatikai vénájú kelendő, még ha nem is feltétlen fejlesztőnek.

Randiztam is némelyikkel, annyira fennhordták az orrukat :DDD
Krok is hamar elfelejtené a Tivadart meg a többieket :DDD

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#27032) hcl válasza E.Kaufmann (#27031) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Ahol én dolgoztam helpdeskes helyen, ott kifejezetten nyelvtudást kerestek, informatikai részre helyben tanították be az embereket. Persze hozzáértés előny volt. Szóval ott minél ritkább nyelven tudott a bölcsész, annál többet kapott.
Az előző helyen meg IQ teszt is volt felvételin, és simán felvették a jelentkezőket sysadminnak, ha elég értelmesek voltak. Unixot úgsem látott még senki, a Windows szerveres teszteken is kiestek volna, hiába Windows.
Mondjuk utána meg is volt a böjtje annak, hogy az állomány fele nem szakember volt, de ott a mennyiségre mentek, nem a minőségre :D (Meg azok nem problémáztak azon, ha valami baromságot csináltattak velük a gépeken, míg páran meg igen :D )

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#27033) i400 válasza szebe (#27027) üzenetére


i400
senior tag

hmm ezekből az infokból lehet egy helyen dolgozok vele :DDD

E.Kaufmann: persze, én sem fejlesztek.

(#27034) koby11h


koby11h
aktív tag

Ilyen az, amikor valaki spórol a fordításon, nem ismeri a helyi szokásokat, irat stílusokat és úgy általában se füle se farka annak, amit csinál. :D :O :D
Bárhonnan is szalajtották a készítőt, nem akarom elhinni, hogy valahol is így néz ki egy hivatalos irat! :W

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#27035) hcl válasza koby11h (#27034) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Mondjuk egyre kevésbé lenne meglepő egy itthoni hivataltól :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#27036) Pötyi válasza hcl (#27035) üzenetére


Pötyi
őstag

A pecsét is szar a lap alján - nincs rajta a csendőrsisak. :DDD

(A szövetségi rendőrségről és az ojró pénznemről nem is beszélve...)

QNX is cool!

(#27037) BiP válasza koby11h (#27034) üzenetére


BiP
nagyúr

Google fordító ingyen volt.

(#27038) qqcqqc válasza koby11h (#27034) üzenetére


qqcqqc
őstag

Javaslom nézd meg Afrika és Dél-Amerika dokumentumait. :)

(#27039) koby11h válasza BiP (#27037) üzenetére


koby11h
aktív tag

Értem én, de ki az a hülye, aki egy ilyennek bedől? Ennyi erővel a szétküldés helyett ki is törölhette volna.

hcl: majd a nyílt forráskódú szoftverekkel :)

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#27040) koby11h válasza qqcqqc (#27038) üzenetére


koby11h
aktív tag

Láttam Dél-afrikai Köztársaság-ban készült szerződés, hát piszkosul nem így nézett ki :) Bár lehet egy volt az ezerből, de az rendes fejléces, normális angol szöveg volt, korrektül megszerkesztve, aláírásokkal, pecséttel. Láttam onnan jövő vámdokumentumokat is, az is normális volt, majdnem mint egy német vagy francia...

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#27041) BiP válasza koby11h (#27039) üzenetére


BiP
nagyúr

Aki megijed bármilyen hivatalos/jogi nyelvtől.
Rgyiket se fogja érteni, és úgysem tudja, mire érdemes figyelni, mik a buktatók.

(#27042) koby11h válasza BiP (#27041) üzenetére


koby11h
aktív tag

Értem, de ha nem vagyok pedofil, akkor mitől ijednék meg? :F

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#27043) Lenry válasza koby11h (#27042) üzenetére


Lenry
félisten

ugyanattól, amitől a szabályosan közlekedők 110-re fékeznek a pályán a VÉDA kapu előtt: sose lehet tudni, biztosra kell menni, stb, stb...

de amúgy igen, nehéz elhinni, hogy ennek bárki bedől, de közben meg tudom, hogy elképesztően hülye emberekkel vagyunk körülvéve.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#27044) Top cat válasza Lenry (#27043) üzenetére


Top cat
őstag

Ennek is bedőlnek. Bár lehet, hogy nem alaptalanul. :D

(#27045) KROK640 válasza hcl (#27015) üzenetére


KROK640
veterán

Akkor sokáig mászkálnék :D Meg az is lehet, hogy nem.

Ez pont olyan, minthogy volt egy közeli csaj ismerősöm, aki büszke volt arra hogy ő a Debrecen táblán belül lakik, bezzeg én vidéken (a város melletti kistelepülés). Nos a városközpontból hozzá busszal 45-50 perc volt eljutni, csúcsidőben még rosszabb. Hozzám 18-20 perc, csúcsidőben sem több 25 percnél. Néha nem mindig a közelebbinek tűnő, tényleg a közelebbi.

#27016 hobizoli :
Eljöttek Dorbirn-ból??? :Y
Hát ezek tényleg nem normálisak, már bocs ... (Én most fogok visszamenni egy időre Bregenzbe)
Pláne olyan megoldással, amit most leírtál.
Régen tök jó megoldás volt Magyarban és Ausztriában dolgozni, de amióta Sopronban és a környékén az albérlet árak nagyon megemelkedtek, plusz lassan már az osztrákok is ide járnak át vásárolni, a legnagyobb hülyeség kezd ez lenni ...

Ami meg az autót illeti, egy svájci vagy egy mindketten osztrák fizuból csak könnyebb lenne fentartani. (Egyáltalán nem vagyok BMW fan, nekem mindkettő ugyanolyan, és ráadásul érdektelen autó... Még ha valami klasszikus lenne - mindegy, ez csak az én véleményem)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#27046) KROK640 válasza Tim82 (#27017) üzenetére


KROK640
veterán

#27017 Tim82 : Az azért kicsit komolyabb volt, még akkor a pénzemhez viszonyítva, de tény és való, hogy akkor sem kenyérre kellett a pénz. belegondolok eredetileg VGA-ra gyűjtöttem, naiv módon azt gondoltam 1-2 hónap alatt kifizeti, és akkor abból a pénzből majd veszek VGA-t. Ám a VGA árak csökkenés helyett még nőttek, miközben a fizetés meg akadozott.

#27018 Top cat : Szigorúan hitelre, máshogy nem is adnám :D
De az ő életformája sem engedne mást, tekintve, hogy összesen (legutóbbi infóim szerint) 4,7Milliónyi különféle hitele van még amit törlesztenie kell.

#27019 pn4hvq : "Részletre, 0% kamat, 10 év futamidő és a törlesztés végéig ingyenes, teljeskerű support " - na jó, a következő gépemet tőled veszem, mert ilyen ajánlatot még én sem tudnék adni. El kell ismernem, ezzel megnyerted a vásárlói kegyeimet ;]

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#27047) pn4hvq válasza KROK640 (#27046) üzenetére


pn4hvq
senior tag

Itt a topikban olvastam, hogy ilyen konstrukciókkal lehet hosszútávú, ám kevésbé jövedelmező ügyfélkört fenntartani :)) .

(#27048) bambano válasza koby11h (#27034) üzenetére


bambano
titán

te küldd neki vissza Caramel legutóbbi számának tecső linkjét.
én elküldöm neki a linux kernel forrást.
darabonként.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#27049) KROK640 válasza hcl (#27026) üzenetére


KROK640
veterán

Én unblock ahol csak lehet az ingázást, meg a bejárást minimumra (heti 1 max 2 alkalomra vagy még annyira SE) vágnám vissza.
Én spec imádom a HO-t, nem csak az otthonom kényelme, de órákat spórolok a készülődéssel és az utazással, nem beszélve mindannak az árát is, akár tömegközlekedés akár kocsi. Nem beszélve arról, hogy kisebb lesz a tömeg és a dugók reggel/délután, így akinek mennie kell az is jobban és kényelmesebben tud haladni.
Ráadásul az ember egy kicsit munkaidőn belül is tud rugalmas lenni. (Adott esetben beleférhet szerelők fogadása, postára elugrás, stb).

ha pl valaki 8 órát dolgozik naponta és 2 órát ingázik (ami még nem is sok, sok Budapesti és környékbelihez képest), az olyan mintha napi 10 órát dolgozna, de abból kettőt ingyen. Sőt, mivel az utazás pénzbe kerül, ezért még inkább mintha azért ő fizetne.

Ha még ehhez egyébként blokk/project alapú haladás is hozzájárul (tehát X munkával X határidőre készen lenni) jól belőtt határidővel, (ha gyorsabban végzel több szabadidő van/kevesebbet dolgozol napi szinten) igazán kellemes lehet a munka. Én is az ilyeneket szeretem a legjobban.

Ehhez képest az ember rengeteg helyen ütközik az olyan hülyeségekbe, minthogy egyesek szerint a munkahelyre bejárás jó*, mert otthon nem tud dolgozni (ez szerintem elsősorban az ő hibája) vagy hogy nem jó otthon ülni mert nappal is fűteni kell**, vagy volt aki azzal érvelt, hogy gyorsabban amortizálódik az otthona attól, hogy nem jár be a munkahelyre, és gyakrabban kell festenie xD

* Van egy Pszichológiai alapja a kimozdulásnak is. Amikor heti 1-2 alkalommal kellett bejárjak a munkahelyre az volt a legjobb. De teszem hozzá, hogy enélkül is meglehet lenni, hiszen munkaidő után és/vagy hétvégén ki lehet mozdulni, kisebb nagyobb baráti összejövetelekre, kirándulásra, bulira, akármire. Plusz hétköznap is kell boltba, postára stb járnia az embernek, szóval a HO nem jelent teljes bezárkózást.

** Szerintem most, hogy akár a munkáltató részben hozzájárul a lakás rezsijéhez, tömör win az egész. A munkavállaló órákat spórol a bejáráson, pénzt a bejáráson, és még a rezsijének egy részét is kifizeti.
Ez a nappal is fűteni kell réteg meg szerintem aki rosszul csinálja. Lássuk csak : reggel felkel, majd megfagy mert már nincs fűtés (vagy ha igen, akkor rohan letekerni), majd egész nap amíg a legkevésbé menne a fűtés addig hűl a lakás, majd amikor hazajön, akkor nekilát vacogni, feltekerni a fűtést, az szépen naplemente után mire átfűti az egész házat szép energia elmegy, és 30-60 percig garantáltan vacogni fog, majd van neki meleg még este picit, meg javarészt még az ágyban alszik, és reggel kezdi előről. Nem hiszem, hogy jelentős energiamegtakarítás lenn, ellenben kényelmetlenségekből akad bőven.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#27050) hcl válasza koby11h (#27039) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Hujujuj, mennyi ilyen félhülye van... Jellemzően az emberek többsége bármi hivatalosabbnak tűnőtől infarktust kap :D

@KROK640 : Te tudod :D

"Én unblock ahol csak lehet az ingázást, meg a bejárást minimumra (heti 1 max 2 alkalomra vagy még annyira SE) vágnám vissza."
Tök egyszerű, aki akar (és be kell), bemegy, aki nem, az nem... Heti 1-2 alkalmat meg mindenki kibír.

Mutogatni való hater díszpinty

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.