Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) Top cat válasza nyisziati (#1000) üzenetére


Top cat
őstag

Lehet, hogy ilyen billentyűzeten írta. ;]

(#1002) nyisziati válasza Top cat (#1001) üzenetére


nyisziati
veterán

Jujjj... :DDD
Ez a "smittpali" billentyűzet, gondolom.

(#1003) hcl válasza nyisziati (#1000) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Ha nem ő írta, akkor nem lesz benne sok...

Mutogatni való hater díszpinty

(#1004) Top cat válasza nyisziati (#1002) üzenetére


Top cat
őstag

Az. :) Ph+D = (Ctrl+C) + (Ctrl+V)

Még jó, hogy nem az orvosira járt. :D

(#1005) Lenry válasza IO.sys (#997) üzenetére


Lenry
félisten

Házépítés ügyben az a jó ha nincs sztori :D
Kell a nyugalom is. Egyébként tényleg nem történt semmi, a vállalkozóval egyszer futottam össze véletlenül, akkor megkérdezte hogy hogy is állunk pénzügyileg, én meg elküldtem az anyjába, ennyiben is maradtunk :DDD
Jövőre a terveim szerint indul a melléképület blog ;)

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#1006) IO.sys válasza Lenry (#1005) üzenetére


IO.sys
őstag

Volt egy Passat is. :) Amúgy érdekel bármi. Főzz és írd le! :D

凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

(#1007) nyisziati válasza Top cat (#1004) üzenetére


nyisziati
veterán

Na ja.
Bodrogi Gyulának volt egy kabaréjelenete még a '80-as években, ahol párttitkárt játszott. Valamelyik rokonának a fiát protezsálta be az orvosi egyetemre.
Aztán persze többször kapott hívást, hogy bizony a fiatalembert meg akarják buktatni. Ő pedig felhasználva a kapcsolatát, mindig "átsegítette" a srácot a vizsgákon.
A slusszpoén természetesen az volt, hogy rosszul lett, és örömmel közölték vele, hogy a srác fogja műteni... :DDD

(#1008) F.E.K.. válasza nyisziati (#1000) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Tööörzsanyag kérem, törzsanyag! :))

(nálam például elég sok volt :DD )

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#1009) KROK640


KROK640
veterán

A 2019-11-08 15:29:14 -ei, #534-es kommentben emlegetett emberünk alkotott ismét múlt hétvégén.
Nevezzük Zoltánnak, mert úgyérzem, hogy elő fog még kerülni a neve a jövőben is :

Szóval panaszkodott néhány nappal azután, hogy vittem neki a tápkábelt, hogy a gép kikapcsolgat, és biztos, hogy a kábel a szar, mert ha megmozdítja a gépet, akkor sokszor egyből kikapcsol, a konnektor nem lehet, mert letesztelte. Ekkor én és egy másik ember tőlem teljesen függetlenül azt mondta neki, hogy tápegység. így hát Zoltánunk félelmet nem ismerve, elballagott és szerzett egy 300W-os noname tápegységet, hogy majd megoldja ő a problémát.

CSAKHOGY :
Zoltán megmagyarázhatatlan vonzalmat érez a brand gépek irányába, (holott elmondtam neki, hogy Kezdjük mindjárt ott, hogy eléggé nehéz őket szerelni.
Aztán a brand gépeknek bitang nagy százaléka amit láttam (vagy 80%) passzív CPU hűtéssel operál, ami mondjuk mint pl az ő esetében egy Q6600-asnál is, hát szóval finoman szólva sem tűnik biztonságos megoldásnak. A brand gépeket irodai alkalmazásokra szánják, nem pedig játékra.
Elég gyakori eset h egy relative erős procihoz, sokkal gyengébb részegységek társulnak. Sokszor bizony eléggé nehéz(kes) a bővítésük. A kissebb ház miatt gyakran nem férnek bele a normál házakba beleférő VGA-k, lehet a lowprofile (drágább és alacsonyabb teljesítményű) alkatrészek felé fordulni. Spéci táp kell hozzájuk, nem tud akármilyen asztalit belekalapálni a házba.
nagyon gyakran jártam úgy az évek során emellett h HDD/RAM vagy akár VGA cserénél, hogy amíg az új alkatrész van benne a rendszer rejtélyes módon egyszerűen nem indul, vagy képtelen a rendes működésre.
Sőt, a legtöbb brand lapnál azt vettem észre h csak azzal a procival szeret menni ami alapból benne volt a többit nagyjűából nem is támogatja. Ráadásul a CPU tuning mint opció, szintén el van felejtve.
Szóval röviden :
1. nehéz szerelhetőség
2. nagyon nehéz, vagy semmilyen bővíthetőség
3. passzív hűtés, és tuning kizárva
Egyesíti egy laptop és egy asztali gép összes hátrányát, miközben a laptop összes előnyéről le kell mondanunk.)

Emiatt a táp természetesen nem fért be a házba, mivel a brand gépnek L alakú tápja volt ellenben a normál táppal. Mellette az asztalon szétszedve ki lett próbálva, elvileg jól ment, csakhogy el sem indult mert már meg memória hibára hivatkozva pittyegett ő cserélgette a memóriákat, de nem jutott dűlőre, a gép nem indult. Itt jött az a pont h akkor menjek nézzem meg. Csütörtök este szólt, hogy holnap nézzem meg, mondtam neki, hogy ok, késő délután ránézek. Péntek reggel hívott h jó lenne ha reggel 9-10 fele tudnám megnézni mert dolgozni megy. Mondtam neki h esélytelen ( a jajj ugyan mi más dolgod lehet, kötelező kör lefutása után). Délután 4fele fel lettem hívva, hogy ugye akkor megyek? 5-kor is, hogy akkor mi lesz már?közöltem vele, h úton vagyok. 6kor hívom h szóljon a barátnőjének h engedjen be. Erre felháborodik, hogy MÉG CSAK MOST ÉRTEM ODA?
Bementem, konstatáltam h tápok kikötve. Azt is, hogy a tartalék táp nem fér be fizikailag a házba vagyis ha a táp a hunyó a gép csak szétszedett állapotban fog majd tudni működni (fekvőházas a gép, szal nem olyan szerencsés, pláne h az asztalon akkor alig marad hely mellette a billentyűzetnek meg az egérnek, mivel a monitor sem tud a házra kerülni). Beraktam az eredeti L alakú tápot, gép indít pittyogás, memória hiba. Na akkor cserélgessük a RAMokat. 4GB oylan felállásban, hogy 2×1+2GB. Feltűnt h az egyik olyan természetellenesen állna, de elsőre nem azt vettem ki. Gép mindig szar. kivettem a 2GB-osat ami furán állt. Ekkor tűnt fel, hogy a DDR2-es MEMÓRIA FORDíTVA VOLT BELE ERŐSZAKOLVA A SLOTBA! A memóriának és a slotnak is annyi lett. A Barátnője mondta is h "Zoli nagyon nehezen tudta betenni a memóriát", én meg alig bírtam ki nevetés nélkül. Viszont amikor kivettem a memóriát, a gép csodák csodájára elindult, fel is bootolt a Win7 és bármit csináltam vele, stabilnak és hibátlannak tűnt, leszámítva, hogy igencsak lassúcska volt a kevesebb memória miatt.
Na most mivel Zoltán úgy építi a gépet, hogy kinézi az őt érdeklő játékot, majd annak a minimum gépigényét belövi, (meg ha 40-ért keres gépet, akkor a 15 ezreseket nézegeti, lévén több marad neki sörre) ezért a gépe a 2GB RAM elvesztése után már nem képes futtatni a kinézett játékokat, minimumon sem, mint ahogy eddig, és ez nem is fog változni, amíg nem talál 2×2GB DDR-t a 2×1GB helyére.
Végülis pozitív a story, mert kaptam egy 500-ast, meg mulattam egy jót, a gép is működik, szóval ez jó kör volt :)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#1010) mephi666 válasza KROK640 (#1009) üzenetére


mephi666
nagyúr

ez lehet ő volt kiskorában? :DDD "Zoli nagyon nehezen tudta betenni a memóriát" ...ez egy elég magas labda a következő kérdéshez: "és mást is nehezen tud néha berakni?" :C

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#1011) tope válasza KROK640 (#1009) üzenetére


tope
addikt

Majd megkapod még hogy szar a gép, nem megy a játék ami eddig igen... :D

Brand gépek télleg stabil jószágok, de nem játékra tervezettek az tény, szóval fogsz Te még odajárni ;]

Core2 Quad gép, egy sima I3 2120-as géppel is jobban járna, kb. 20.000 Ft körül lenne videókártyával, azt a gépet meg dobja ki kb...

(#1012) Silεncε válasza KROK640 (#1009) üzenetére


Silεncε
őstag

Most röhögök, de velem is előfordult már, hogy fordítva akartam berakni a ramot. Mondjuk én nem időben észrevettem, igy egyiknek se lett baja :D

[ Szerkesztve ]

(#1013) Top cat válasza KROK640 (#1009) üzenetére


Top cat
őstag

"Zoli nagyon nehezen tudta betenni a memóriát" Az ilyen Zoli félék ezt kihívásnak veszik.
A k***@ anyád, akkor is belemész :D

Láttam már én is érdekes dolgokat.
Nem megy a net. A modemen már korábban villám miatt lehalt az UTP port. A zseni gyerek az USB-t tette az UTP helyére és csodálkozott, hogy nincs internet kapcsolat.

Az egyik legszebb eset az volt amikor a D-sub csatlakozó a soros portra volt rágyógyítva és csodálkoztak, hogy nincs kép a monitoron. Azt hittem nem jól látok. :Y

(#1014) Kisgépkezelő válasza Top cat (#1013) üzenetére


Kisgépkezelő
senior tag

Van nálunk melóban ilyen lépcsős alátét, de szép nagy. Ha egyik irányban teszed a helyére, akkor szépen beleül egy fél tenyérnyi furatba, ha a másik irányban, akkor felül ugyanannak a furatnak a kb. 1mm-es peremére. Épp nem volt munkám, úgyhogy odamentem besegíteni. A srác aki amúgy csinálta mondta, hogy akkor alátét, csavart, megszorítom azt jó... csak figyeljek, nehéz rögzíteni mert éphhogy átéri a csavar. Csinálgatom, minden gond nélkül, jön oda, kérdezi, hogy összemegy e nekem rendesen, mondtam persze. Kérdezte, hogy "hátazthogy?". Megmutattam neki, de közben láttam az arcán, hogy most esik le neki, hogy az 5 centis henger az 5 centis lyukba való. Nem merte megmondani, hogy már napok óta fordítva csinálta, de az is látszott az arcán, hogy így volt. :D
Pár milliós kár lehetett volna belőle, ha nincs szerencséje.
Úgy néz ki, a szülei neki se vettek formabedobós játékot kiskorában.

[ Szerkesztve ]

(#1015) IO.sys válasza Kisgépkezelő (#1014) üzenetére


IO.sys
őstag

Kedves kollégámnál ez mindennapos. Már az óvodában meg kellett volna buktatni.

凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

(#1016) mephi666 válasza Kisgépkezelő (#1014) üzenetére


mephi666
nagyúr

nálunk márciusban lesz 3éves a gyerek, még bölcsődés... bő 1éve már ment neki a formabedobó, most meg már 24darabos kirakókat kb 4perc alatt rak ki, de a 60db-ossal is boldogul :B ...legdurvább, hogy van ilyen 2x24-es, amit a hátoldala szerint lehet legkönnyebben szétválogatni: párszor kiraktuk mindkettőt együtt, legutóbb meg figyeltem hogy kiönti az egészet ömlesztve és szépen visszaválogatja színe alapján az egyik mintát, kirakja a másikat, majd fordítva :Y szerintem 1 év és azzal játszunk, hogy valami ócska, de működő hw-t kerítek neki és azt szedjük szét - rakjuk össze :D

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#1017) MineFox54 válasza mephi666 (#1016) üzenetére


MineFox54
őstag

Szólj majd, van Kecskeméten nekem ilyen célra bocsátható működő HW, én is így tanultam anno :))

Ha jól emlékszem, te is környékbeli vagy...

(#1018) gban válasza mephi666 (#1016) üzenetére


gban
Közösségépítő

Nálunk oviban rémült arccal fogadta az óvónő a feleségem rögtön a 3. nap.
Meg is ijedt rendesen, kérdi mi van.
Mondja az óvónő, anyuka, a gyerek OLVAS!
Feleségem: igen, és?

Mondtam is neki utólag, azt kellett volna mondani, igen, ír is, de borzasztó a helyesírása :DDD :DDD

Úgy jöttek rá az óvónők, hogy azt vették észre, minden gyerek őt hívja a mesekönyvekhez hogy melyik mi.
Gondolták, nagy kaland, ismeri őket képről.
Aztán gyanús lett valami, odamentek, és hallották hogy elolvassa a címüket :DDD
Mondjuk én is olvastam oviban :B
Annyi a lényeg hogy nem erőltetni kell hanem ő kérdezte hogy melyik milyen betű, aztán lassan megtanulta. Számítógépe meg volt :DD de hát az nálam nem csoda, így volt min gyakorolni, MSN-ezett a nővérével a szomszéd szobába :))
Én meg a rendszámokról tanultam anno a betűket, oviba menet.

Postázást nem vállalok.

(#1019) Diabolis


Diabolis
tag

Viccelni szoktam azzal, hogy manapság hülyebiztos egy számítógépet összerakni. Csak akkor tudod elbaszni, ha nagyon erős vagy. Hát Zoli erős volt :W :W :W
Ja, én is Zoli vagyok :D :D

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#1020) hcl válasza KROK640 (#1009) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

"Zoltán megmagyarázhatatlan vonzalmat érez a brand gépek irányába, (holott elmondtam neki, hogy Kezdjük mindjárt ott, hogy eléggé nehéz őket szerelni.
Aztán a brand gépeknek bitang nagy százaléka amit láttam (vagy 80%) passzív CPU hűtéssel operál,"

Nehéz szerelni? A többség pont úgy van kitalálva, hogy könnyű legyen benne cserélgetni a cuccokat, mert egy field tehnikusnak gyorsan meg kell tudnia oldani... max. az alkatrészek nem szabványosak benne, de azt inkább beszerezni nehéz, mint szerelni :)

A passzív CPU hűtés a legtöbben, amit láttam, az az, hogy a ház valamelyik ventije fújja a levegőt a CPU bordára. Esetleg még légcsatorna is van. A legtöbb brand gép háza amúgy fekvő és álló is lehet (ez néha addig fajul, hogy egyes 7xx Dell házakban külön mechanika volt a forgatható logonak...)

Bővítés, procicsere előtt meg utána kell nézni, mit tesz bele az ember (nyilván a gyártó a saját cuccait akarja bele eladni, semmi csoda nincs), de különben tényleg nem játékra valók, az már igaz.

De ez az arc kész :D

@Top Cat : Fordítva bedugott VGA csati? :D
Nekem egyszer egy IDE tápot sikerült fordítva. A winyó elfüstölt, de utána néztük, hogy olyan rosszul gyártott csati volt, hogy fordítva is 0 ellenállással bele lehetett dugni.

@gban : Óvoda végére én is olvastam, de ez nem kirívó.

@kisgépkezelő : Ehhez hasonló katasztrófa, hogy irodista csajok 3-4 féle laptopot nem tudna/nem akarnak megkülönböztetni. Voltak szabadon vihető laposok az egyik melóhelyen, Dell 620, 630, 6400, 6410, 6420, mindből 1-3db. Ebből a 6410 és 6400 háza kb. ugyanolyan volt, a többi különböző.
Mondtam, hogy ha bent van, akkor a 6410-6420-at adják ki, mert azok a jobb gépek, kevésbé szív vele aki viszi.
Szerinted, foglalkoztak vele? De kiderült, hogy nem tűnik fel nekik a gépekre írt felirat, azért nem.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#1021) Top cat válasza hcl (#1020) üzenetére


Top cat
őstag

Nem fordítva bedugva, hanem a soros portra volt rárakva.

Kicsavarták a videokártya két csavarját amibe a monitor D-sub csatlakozó 2 rögzítő csavarja ment volna. Low frofil kártya volt, ( ilyesmi ) így az a D-sub foglalat beesett a gépházba.
Ezt a két csavart betekerték a soros porthoz így már lehetett rögzíteni rá a D-sub-ot.

Ha nem látom, nem hiszem el, hogy van ilyen. :DDD

(#1022) mephi666 válasza MineFox54 (#1017) üzenetére


mephi666
nagyúr

thx, de szerencsére nálunk is akad működő c+4 meg asszony régi gépe darabokban, dobozolva :D honnan ismerjük amúgy egymást?

#1018: nálunk egyelőre a számolgatás megy már egy ideje... 1-20-ig oda-vissza... és nem csak bemagolva tudja a sorrendet, hanem konkrét dolgokat megszámol, házakon nézi a számokat és mondja... ja meg a luxor sorsolásokat várja mindig egész héten és ott is mondogatja a számokat :D 2 napja gyerekorvosnál eléggé néztek minket, amikor egy abacus-t találtunk neki és oda-vissza megszámolta a sorokat (általában megkérdezik, hogy hány éves és meglepődnek, hogy még nincs 3 sem) :D ...színeket is felismeri már egy ideje: nővérem általános iskolában tanít és nyáron hallotta, ahogy mondogatott néhány színt... mondta, hogy van gyerek, aki elsős korában nincs tisztában az alapszínekkel :Y olvasni én asszem középső csoporttól kezdve tudtam: volt ilyen "olvass magadnak" sorozatból a gábor áron rézágyúja, ami nagy kedvencem volt... azt olvasgattam csomószor délutáni alvás helyett :D (úgy tanultam olvasni, hogy kérdezgettem sorban a betűket és egy idő után összeraktam)

ui: uhh a rendszámok, azokat szerettem én is... volt egy füzetem, falun kiültem a ház elé az árokpartra és abba írogattam szórakozásból az autók rendszámait :DDD

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#1023) hcl válasza Top cat (#1021) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Ja, én nem kérdeztem, hanem egy másik esetet mondtam :D Ismerős bedugta fordítva a monitort :D

A LP kártyás cucc meg epic :D

@mephi666 : :Y

Mutogatni való hater díszpinty

(#1024) MineFox54 válasza mephi666 (#1022) üzenetére


MineFox54
őstag

Lokál topikból rémlik...

(#1025) #53667584


#53667584
törölt tag

Múlt héten voltam egy ismerősöm szüleinél, mert "van itt egy régi számítógép, gyere már húzd ki belőle a kábeleket és kidobom, mert annyi kábel van itt, hogy nem tudom, hogy melyik kell még valamire". Elmentem, szétszedtem a pókhálót, aztán jöttek a kérések: nézzem meg a légkondit mert nem kapcsol be, cseréljek egy valamilyen huawei telefonban akkut, cseréljem ki egy iphoneon a törött kijelzőt, állítsam be a wireless nyomtatót, van a földszinten iptv, csináljam meg, hogy az emeleten is működjön, nekem úgyis csak 2 perc az egész. Voltam annyira kedves, hogy leírtam, hogy mit hová vigyenek, és eljöttem.

(#1026) #09634560 válasza #53667584 (#1025) üzenetére


#09634560
törölt tag

Főzni, takarítani nem kértek fel? :DDD Ismerős egyébként...

(#1027) cbmfan


cbmfan
senior tag

bár rég megfogadtam, hogy szobára nem megyek többet, de tegnap mégis megtettem... régi haver megkért nézzem meg anyósa gépét amit most vett mert lassú. tényleg az volt, valami szemétből összelapátolt cucc lehetett. ebben olyat láttam mint még soha, pedig volt már kezeim között pár ezer... a konfig:

- noname totál sárgult ház, kb. PIII korszakból
- valamilyen táp, matrica se volt rajta, nemhogy márkajelzés, de volt oldalán egy körömnyi "P4 Compatible" felirattal
- talán Lenovo mATX lap
- Celeron 430
- stock hűtő, ami bundát növesztett bordára
- 4 db RAM modul, amiből kettő csak dísz mert DDR1 szigszalaggal leragasztva, hogy ne érintkezzen, de legalább rögzüljön valahogy. másik kettő noname 512MB DDR2/533.
- PCI-OS!!! Ati Radeon VE 32MB
- Seagate Barracuda 120GB IDE
- LG DVD-ROM
- XP SP1

bekapcs, lemerült CMOS elemre panaszkodott amit szobamérlegből kivettre cseréltünk. óra beállít, indít, XP logo bejön, megy csík, winyó darál egyfolytában. két perc, még mindig. öt perc, még mindig... úgy tíz perc után bejött "Üdvözöljük" felirat, onnan még pár perc volt mire betöltött asztal. mozgatom egeret, semmi. nyomom billentyűzetet, semmi. felnézek monitorra, nekiállt drivert telepíteni kb. mindenhez... itt mondtam, hogy részemről ennyi volt mert ez kb. ipari hulladék, vigye vissza annak akitől hozta. haver röhög, felesége szúrósan néz de nem mond semmit. a drága mama boldog lesz mert remek üzletet kötött, állítólag már nem először.

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#1028) #09634560 válasza cbmfan (#1027) üzenetére


#09634560
törölt tag

4 db RAM modul, amiből kettő csak dísz mert DDR1 szigszalaggal leragasztva, hogy ne érintkezzen, de legalább rögzüljön valahogy.
Te jószagú: ezt ki csinálhatta??? :Y
+Silence: na ez az: optikai tuning??
Hogy a nejt kibékítsd mond nekik majd te választasz, azt akkor fel is fogod telepiteni.. talán nem verik át újfent..

[ Szerkesztve ]

(#1029) Silεncε válasza #09634560 (#1028) üzenetére


Silεncε
őstag

Meg minek? :Y

cbmfan: :W

[ Szerkesztve ]

(#1030) cbmfan válasza #09634560 (#1028) üzenetére


cbmfan
senior tag

passz, valószínűleg az anyósa valamelyik barátnőjének vérpistike szintű fia.

nem, én többet nem megyek oda gépszerelés miatt, az tuti. és valószínűleg azért, hogy többnek látsszon...

[ Szerkesztve ]

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#1031) hcl válasza cbmfan (#1027) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Az eddigi legjobb, szigszalagos RAM :D Ütni amíg mozog...
Komolyan, miért vesznek az emberek olyasmit, amiről nem tudják, micsoda? :S

Mutogatni való hater díszpinty

(#1032) #09634560 válasza hcl (#1031) üzenetére


#09634560
törölt tag

mondjuk különböző ramokkal találkoztam kb nyáron egy sokgyerekes anyukánál, csak szerencsére nem rakták össze mert kaptak alkatrészeket, de mondtam várjanak meg engem vele. Na nekik ingyen csináltam...

(#1033) hcl válasza #09634560 (#1032) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Azért az informatika publikusabb része is igényel némi szakismeretet, na.

@KROK640 : Tényleg, jut eszembe, RAM-os, stb. inkompatibilitással nem csak brand gépeken találkozni, hanem mezeiekben is... :) Illetve nem minden brand gép SFF, vannak nagytorony méretűek is, stb. Csak általában SFF vagy még kisebbet szeretnek venni a cégek, mert akkora elég.

Mutogatni való hater díszpinty

(#1034) #09634560 válasza hcl (#1033) üzenetére


#09634560
törölt tag

jut eszembe, RAM-os, stb. inkompatibilitással nem csak brand gépeken találkozni, hanem mezeiekben is..
Miazhogy? Még Ryzeneknek se mindegy milyen RAM van, és a kisebb Intelek se tudnak mit kezdeni a 2666MHz-nél nagyobb ramokkal, kivéve ha az alap lap XMP vagy hasonló profilja kezeli..

(#1035) dugo_ válasza #09634560 (#1034) üzenetére


dugo_
veterán

Az Intel procik kategóriánként növekvő RAM freki támogatása termékdifferenciálás, nem kompatibilitás kérdése.

(#1036) IO.sys válasza cbmfan (#1027) üzenetére


IO.sys
őstag

Oszt kiírta:

:D
Bocs, ezt még régebben gyártottam valami hosszú poénkodás termékeként.

凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

(#1037) cbmfan válasza IO.sys (#1036) üzenetére


cbmfan
senior tag

b+ :DDD

folt bal felül. mikor kezdett terjedni XP amiatt is hoztak be "rossz" monitort mert világosabb az a sarok...

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#1038) #09634560 válasza dugo_ (#1035) üzenetére


#09634560
törölt tag

Ennek 2019-ben már nemszabadna megtörténnie... legalábbis részemről nem helyeslem, bár sejthető hogy pl pentiumhoz nem egy X- alaplapot választanak..

[ Szerkesztve ]

(#1039) qnadam válasza hcl (#1020) üzenetére


qnadam
veterán

Nekem egyszer egy IDE tápot sikerült fordítva. A winyó elfüstölt, de utána néztük, hogy olyan rosszul gyártott csati volt, hogy fordítva is 0 ellenállással bele lehetett dugni.

anno volt egy ide kábelem, amin nem volt iránybaállító izé.
mondjuk olyan alaplapom is, amin az ide csatinak nem volt műanyag kerete... imádtam mindkettőt.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1040) hcl válasza qnadam (#1039) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Nem adatkábelt, tápot :)
Adatkábelnek mindegy, abból nem nagyon volt olyan, aminek a megfordításától valami károsodott :D Az adatkábel megfordítása csak a "miért nem látszik a winyóm" játékot generálta. A pöcök nélküli kábelek, és a keret nélküli IDE csatik mindennaposak voltak a 90-es években :) Ugyanez floppyval is.

@Sanci : Ryzen? :D kb. még a SIMM RAM moduloknál volt utoljára, hogy ritka volt az összeakadás, a P1-P2 már tudott válogatni... :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#1041) Diabolis válasza hcl (#1020) üzenetére


Diabolis
tag

"Nehéz szerelni? "
Ha nem minden nap kapod szét őket, akkor az :D Főleg mire egy 10 éves Fujinak leszeded a tetejét :D A minap már majdnem pajszerért mentem, de jeleztem, hogy dinamitot és lőfegyvert is elfogadok :D :D

@cbmfan: Ebből a listáből egyedül a 120-as Seagate ér valamit. Azok szinte elpusztíthatatlanok. Még frissen szabadult koromban tettünk minden zenegépbe ilyen vinyókat. Sör, bor, kóla, hányás (igen, élvezet volt takarítani :D ), mindent kibírtak.

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#1042) Diabolis válasza hcl (#1040) üzenetére


Diabolis
tag

"pirosat a piroshoz" Rémlik még? :D

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#1043) hcl válasza Diabolis (#1041) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Az akkor szokott lehéz lenni, haa tetőzár zárva van. Azzal megszenvedtem... :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#1044) Diabolis válasza hcl (#1043) üzenetére


Diabolis
tag

Nyitva volt, utólag derült ki, hogy egy porpuma be volt ragadva belül a reteszbe... De amit az kapott mire kinyitottam... :))

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#1045) F.E.K.. válasza cbmfan (#1037) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Egyszer egy felhasználó azért hívott oda mert "időnként rossz a monitor, kilépéskor elszürkül a kép!"

Nahát, és tényleg... :DDD

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#1046) #53667584


#53667584
törölt tag

A főnöknőm mindenhez is ért. Új mappa helyett mindig új táskát hoz létre.

Mikor megkérdeztem, hogy ezt miért csinálja, akkor az volt a válasz, hogy "egy táskába több minden fér mint egy mappába". Nem is vitatkoztam.

(#1047) *Ropi* válasza #53667584 (#1046) üzenetére


*Ropi*
félisten

Logikus. Ja nem. ;] :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1048) Diabolis válasza #53667584 (#1046) üzenetére


Diabolis
tag

Le kell szoknom róla, hogy kajálás közben olvassam a topicot :D :D

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#1049) Armagedown válasza #53667584 (#1046) üzenetére


Armagedown
őstag

Meg lehet ritkítani az Új menüt ezzel a programmal, akkor nem fog új táskát létrehozni.
:)

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#1050) #53667584 válasza Armagedown (#1049) üzenetére


#53667584
törölt tag

Nem fogok ilyenekkel foglalkozni. Engem nem zavar. Tőlem utazótáskát, vagy akár egy teherszállító repülőgépet is létrehozhat. Úgyis mindent jobban tud. Volt már arra példa, hogy adta az instrukciót, hogy akku és töltő nélkül próbáljuk ki, hogy bekapcsol-e a notebook. Ő mindenhez is ért.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.