Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-09 14:43:01

LOGOUT.hu

Házimozi belépő szinten

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5001) Nemir Ombe válasza Ciripke (#5000) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Nem képesek. Kell a további (fizikai) összeköttetés .....

Hmm ....

(#5002) sza.sa válasza Jaded (#4980) üzenetére


sza.sa
tag

Ismerem a tulajt régóta, alapjában normálisan áll hozzá mindenhez, a régi cuccaimat (2000-2004 környékén) tőle vettem, segítőkészek. Van egyfajta stílusa neki, de nem vészes :)
Pont a Dali szettet hallgattuk nála is, csak a demó szobában berezonálnak a mennyezeti lámpák :(

sza.sa

(#5003) Jaded válasza sza.sa (#5002) üzenetére


Jaded
senior tag

Én is "ismerem" rég, sok mindent vettem tőlük. Semmivel nem volt még gond. De ja, stílusa az van :)

Renault Megane IV Limited

(#5004) KovyBoy válasza Jaded (#4999) üzenetére


KovyBoy
tag

Köszi mindkettőtöknek az ajánláts, illetve a részletes ismertetést!

Kérdésre válaszul:
Első körben egy Canton GLE 496 5.0-ás szettet szeretnék meghallgatni, illetve amellett a készleten lévő alternatívákat - ez a határozott szándékom. Van egy hétvégi munkájuk, ami még nem körvonalazódott, ezért térünk vissza rá holnap, hogy szombaton mehetek e (számomra az lenne ideális, hogy ne kelljen szabit se kivennem emiatt).
Szeged mellől utazok, nem igazán vagyok jártas Kecskeméten. Rágugliztam és ha jól látom, akkor a sorház túloldalán lehet majd parkolni. Nálatok hétvégén kell fizetni a parkolásért? Itt Szegeden nem. Ha igen, gondolom ott is működik a start/stop rendszer, előre a fene se tudja, mennyi időt töltök majd el.
Köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

(#5005) Savanya67


Savanya67
csendes újonc

Sziasztok, vettem egy Pioneer VSX 322-K erősítőt, de sajnos sehogyan sem tudok hangot kicsalni belőle, se a rádió, se a TV nem szólal meg ( HDMI kábelell ). Valakinek nincs ötlete, mi lehet a probléma.

(#5006) _CsViktor_


_CsViktor_
tag

Sziasztok! Mivel belépő házimozi rendszerekről van szó, gondoltam egy nagyot, hogy beállok a sorba. Ami most van, az egy dac és egy genius hangfalszett, de váltanék egy picit feljebb, a jövőbeli bővíthetőség érdekében. Van két kiszemeltem, amire váltanék: Yamaha YHT-196 vs Pioneer HTP-072. Ki melyiket ajánlaná? Mivel gyerekek vannak, egyelőre nem gondolkodom rendes frontok beszerzésén, nehogy egyszer egy ceruza álljon ki a membránból :) Alap szettnek szeretném, hétvégi kellemes zenehallhatáshoz, illetve heti 1-2 filmet nézünk.
Köszi előre is a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#5007) mocsi24 válasza antistati (#4992) üzenetére


mocsi24
csendes tag

Szia!
Én X1200-vel hajtom az Argentum 570 szettet, és nem okozott csalódást, nekem is még bejáratós. Lecseréltem az erősítőn a tápkábelt, egy sokkal jobb minőségűre, és határozottan merem állítani a hangzás javulását, főleg, közép, magas tartományban, illetve térleképzésben. Szerintem megéri ezt a plussz 15-20 ezret. Hajrá! :)

[ Szerkesztve ]

(#5008) antistati válasza mocsi24 (#5007) üzenetére


antistati
tag

Szia,

Milyen tápkábelt vettél vagy ajánlanál az erősítőmhöz?

Te 5.0 ba vetted meg az Argentum 570-et? (irigykedek a hangfaladra, nagyon megfogott a hangzása :K )

Mélynyomót vettél hozzá?

Köfi,
Laci

[ Szerkesztve ]

(#5009) liszi70 válasza mocsi24 (#5007) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Szerintem megéri ezt a plussz 15-20 ezret."

Nem éri meg, ne "vetesd meg" ebben a kategóriában másokkal a drága tápkábelt. :N Amit te hallani véltél, annak semmi köze a tápkábel valós hatásához. Tápkábelekkel nem X1200-szintű belépő erősítőknél kell foglalkozni. De minderről magad is megbizonyosodhatsz, ha csinálsz egy normális tesztet.

[ Szerkesztve ]

(#5010) Nemir Ombe válasza liszi70 (#5009) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

+1

(..... de legalább "el van tartva a kábel piac" is .....) ;)

(#5006) _CsViktor_

Ha "hétvégi kellemes zenehallgatáshoz" is szeretnéd használni, akkor néz egy kicsit (csak egy kicsit) komolyabbat ..... ezek a szettek kb. a "PC-s játékok hangjának valamilyen megszólaltatásához" jók talán .... igaz hogy ez a belépő topik, de ezek még itt is határesetnek számítanak .....

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#5011) mocsi24 válasza antistati (#5008) üzenetére


mocsi24
csendes tag

Nem vettem meg a kábelt, csak kölcsön kaptam. Fapaci T3. Igen 5.0 van, de még a sub nincs meg, használtan szeretnék venni, Dynavoice, vagy Velodyne márkák tetszenek.
/Attila

(#5012) mocsi24 válasza liszi70 (#5009) üzenetére


mocsi24
csendes tag

Szia!
Akkor mit hallottam? A teszt nálam úgy zajlott, hogy a legtöbbször hallgatott zenét elindítottam, gyári kábellel és "drágával is". Lehet hogy csak beképzeltem?! Stream-nél is amikor voltam, pont x1200 volt rákötve, igaz az elődjére a 470-re, és cserélgettük a kábeleket, ott még jobban lehetett hallani a javulást. Szerintem!

(#5013) G-Bali válasza liszi70 (#5009) üzenetére


G-Bali
senior tag

Pedig én is tervezgetem a táp kábel cseréjét (X2100) akkor annak se lesz semmi értelme (Hades Pro Mk1 + beégetve)??

(#5014) liszi70 válasza mocsi24 (#5012) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Lehet hogy csak beképzeltem?!"

Lehet........... ;] Ezt úgy hívják, placebo. Ezt a témát elég sikeresen sikerül elhallgatni és bagatellizálni hifis-házimozis körökben, többek között azért, mert anyagi érdekek (is) sérülhetnek miatta. Pedig dolgozik folyamatosan, még tapasztaltaknál is, nemhogy kezdőknél. Még olyankor is, amikor biztosak vagyunk benne, hogy ez nem lehet az. :) A placebo kizárására és objektív véleményalkotásra egyetlen eszköz van, a vakteszt. Természetesen nem lehet mindent vaktesztelni, de pl. kábelekkel könnyen kivitelezhető. Én sokszor csináltam, egyértelműen és biztosan hallott különbségekről bizonyosodott be, hogy csak a pszichém csalt meg.

Erről az IC "kábelről" mi a véleményed? Ugye nem bizalomgerjesztő? :D Ennek ellenére 22 emberből 15-en vakteszten nem hallottak különbséget többek között egy 60k-s Chord Silver-hez képest, és 3-an meg a kulcsos kábelt hallották jobbnak. :D

Mindezzel nem azt állítom, hogy nincsenek különbségek, természetesen vannak (pláne analóg jelkábeleknél, mint az IC is), hanem csak azt akarom tudatosítani, hogy jól kell tesztelni, okosan és objektíven kell tesztelni és utána lehet véleményt alkotni. Dunát lehet rekeszteni a "beraktamésnagyságrendekkeljobbanszólt"-véleményekkel, aminek a java része teljesen irreleváns.

Forrás. Egy kis tesztecske a sok közül, semmiféle bizonyító erővel nem bír, de gondolkodást serkentő. :)

[ Szerkesztve ]

(#5015) _CsViktor_ válasza Nemir Ombe (#5010) üzenetére


_CsViktor_
tag

Az erősítőt nem érzem annyira szűk keresztmetszetnek, mint a hozzájuk adott hangfalat, de 2 kisgyerek mellett nem merem az álló frontokat még bevállalni, pedig jó lenne. Meg mondjuk a másik, hogy nem egy vagyont szeretnék rá költeni (lenne erre is ötletem mondjuk annak az onkyo szett képében, amit itt fent árulnak). Ha van valami nagyon alap szett, amit viszont mernél a 100-150-es kategóriában ajánlani, arra szívesen rálesnék. Köszi előre is!

(#5016) Savanya67


Savanya67
csendes újonc

Sziasztok, vettem egy Pioneer VSX 322-K erősítőt, de sajnos sehogyan sem tudok hangot kicsalni belőle, se a rádió, se a TV nem szólal meg ( HDMI kábelell ). Valakinek nincs ötlete, mi lehet a probléma.

(#5017) Dorian válasza G-Bali (#5013) üzenetére


Dorian
félisten

x2100-hoz szerintem nem lesz értelme. Lehet, h hallasz vmi javulást, lehet, h nem is placebó.
Nem tudom mennyi lehet az a tápkábel (20ezer?), de hogy nem hoz annyit ezen az alap rendszeren, amennyibe kerül, azt lefogadom. "Trabantra spoiler"

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#5018) junkpod válasza Savanya67 (#5016) üzenetére


junkpod
nagyúr

Kijelzo világít? Milyen hangszórókat és hova kotottel rá?

Box's don't touch!

(#5019) KovyBoy válasza Savanya67 (#5016) üzenetére


KovyBoy
tag

Szia,

Használt vagy új erősítőről van szó?

Első körben ellenőrizném a bekötést, könnyen előfordulhat, hogy ott van valami gond.
Olvasd el ezt a cikket (javaslom elejétől a végéig, 2. oldalról indul a link), mindenképp hasznos lesz!

Ha jó minden bekötés, akkor én a HDMI kábelre gyanakodnék elsőként, azt követően az erősítőre, esetleg annak beállítására.
Ami a tunert illeti, csak akkor van/lesz hang, hogy ha be vannak állítva a csatornák, illetve ha van kellő erőségű antenna jel is.
Kérlek írd meg pontosan, hogy a TV-n és az erősítőn pontosan melyik aljzatokban dugtad a kábel 2 végét.

Elnézést, ha nagyon szájbarágós, de az írottakból nem derül ki, hogy mennyire vagy jártas a témában.

(#5020) mocsi24 válasza liszi70 (#5014) üzenetére


mocsi24
csendes tag

Van igazság abban, amit írtál. Ez a vakteszt nem rossz ötlet. Igaz, csak 2 féle kábelem van az is csak péntekig. Az asszonyra bízom a dugdosást, én meg hallgatózok. Aztán fordítva. Az IC kábel nagyon komoly! :)

(#5021) Savanya67 válasza KovyBoy (#5019) üzenetére


Savanya67
csendes újonc

Köszi szépen, igen jól érzed, nagyon tudatlanan vagyok ezekben a dolgokban, közben a rádió már megszólalt :)) Elolvasom a linket, bízom benne segít. A HDMI kábelt az erősítőn a TV feliratú bemenetre, a TV-n pedig két HDMI bemenet van, így az 1-re kötöttem. Egyébként használt 2 éves készülék.

(#5022) Nemir Ombe válasza _CsViktor_ (#5015) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

...... sokan le fognak hurrogni, de :P én ebben a kategóriában és nem álló frontokkal inkább ajánlanám a Harman 151 + HKTS 5 párost, mozira kategóriákkal jobb (vsz), mint az a kettő, zenére meg ez is olyan - amilyen, de legalább moziban hozza a "hallgatható" szintet ..... valamint minden darabja falra (is) rakható (na a sub azért nem), így "gyerekbiztosabb" ..... árban, ha kifogsz egy akciós ajánlatot (vagy kicsit alkudozol) 130.000-ért megkaphatod .... nemrég az MM-ben 50e volt a HKTS 5 és egy kis alkuval 80e-ért megvehető a 151 is ......

.... de ez csak az én véleményem ..... :)

Hmm ....

(#5023) Savanya67 válasza KovyBoy (#5019) üzenetére


Savanya67
csendes újonc

Én úgy gondolom, hogy bekötve jól vannak a dolgok, a HDMI kábel új, ma vettem, szerintem erősítő és/vagy TV beállítás gondok lehetnek, Próbáltam a használati utasítás szerint, de nem sikerült.

(#5024) Ragadozó válasza Savanya67 (#5021) üzenetére


Ragadozó
Ármester

Nincs jól bekötve!

Tv-ből akarsz hangot, mond meg a pontos típusát...Az erősítőn out, a tv-n akkor hdmi 1 (de ez bemenet, képet továbbít az erősítő a tv-re)

De olvasd át cikket :)

Tv-ből hdmi arc-vel lehet hangot nyerni, ha kompatibilis vele az erősítő és tv is (a fenti kötéssel) vagy optikai kábellel legtöbbször...normál esetben a tv-t csak megjelenítőnek használjuk...

[ Szerkesztve ]

Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés

(#5025) G-Bali válasza Dorian (#5017) üzenetére


G-Bali
senior tag

Akkor mi az a ahonnan már számít? Amúgy ~25 e a kábel

(#5026) Savanya67 válasza Ragadozó (#5024) üzenetére


Savanya67
csendes újonc

Huha, a TV típusa LG 43 LF5400

(#5027) _CsViktor_ válasza Nemir Ombe (#5022) üzenetére


_CsViktor_
tag

Most kaptam egy nagyon korrekt és elgondolkodtató ajánlatot, Harman 156 és HKTS 9-re, az mivel tud többet? Ha jól látom a mélye az aktív.

(#5028) KovyBoy válasza Savanya67 (#5023) üzenetére


KovyBoy
tag

Ragadozó leírta a lényeget, hajrá! :)

(#5029) Ragadozó válasza Savanya67 (#5026) üzenetére


Ragadozó
Ármester

Sajnos nem tudom a leírásokból kideríteni, hogy az ARC-t támogatják-e...a funkciót be kell kapcsolni mindkét készüléken, ha van ilyen rajtuk. Olvasd át a használatit.
Ha nem, sajnos optikai kimenetet nem látok a tv-én, egy ilyennel tudsz hangot kicsikarni vele:

Interkonnect kábellel összekötöd (rca a köznyelvben), és pl. a tv sat R L-be bedugod...

Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés

(#5030) Nemir Ombe válasza _CsViktor_ (#5027) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

A HKTS 9 egyel jobb, mint az 5, de a HK 156 már egy viszonylag régebbi darab (nem tudja az új ficsőröket), túl nagy különbség nincs köztük minőségben (már azon kívül, hogy az újra van 2 év garancia) ..... és igen, az hogy a mély aktív sokat számít (az 5-ös-nél is aktív) ..... de vedd amelyiket gondold én csak egy tippet adtam ......

(..... a 151 szolgáltatásban tud többet, net, App vezérlés, netrádió, USB lejátszás (MP3, FLAC, stb), a csatlakozói újabbak (HDMI), egy jó darabig kiszolgál(hat), a 156-ról ezek hiányoznak .... a dobozok között nincs lényegi különbség, picit nagyobb a sub a 9-nél, a többi kb. ugyanaz .....)

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#5031) KovyBoy válasza Ragadozó (#5029) üzenetére


KovyBoy
tag

Az erősítő elvilileg támogatja:
HDMI V.1.4a interfész (3D kompatibilis, Audio Return Channel (3 be/1 kimenet)
Szóval ezt be kellen kapcsolni az erősítő menüjében.

Utána érdemes megnézni a TV-ben is, szerencsé esetben az is tujda az ARC-t és csak be kell kapcsolni.
Megpróbálnám az erősítő HDMI OUT-ot a TV ARC-s HDMI-ra kötni, utóbbit általában jelölik az aljzaton (nálam így megy az ARC a Denon X1200 és Samu TV között).

Ha a rádió szól, azért az már jó jel, sztem bekötés ésvagy beállítási gond lesz csak.

[ Szerkesztve ]

(#5032) Savanya67 válasza Ragadozó (#5029) üzenetére


Savanya67
csendes újonc

Köszi az infót, egyébként ezelőtt egy sima kis fostalicska LG házimozi szettem volt, az is rá volt kötve a TV-re SCART csatlakozóval és átjött rajta a hang, szépen szólt mind a 6 hangfal.

(#5033) Ragadozó válasza Savanya67 (#5032) üzenetére


Ragadozó
Ármester

Scart csak sztereót tud, ott valami hamis hangzás (vannak módok, hogy a többi sugárzóra is rákeverje, a pioneer is tudja, de az eredeti hangsáv az 2.0) lett beállítva az LG szetten ;)

Ha tudja a hdmi arc-t akár 5.1-es hangot tudsz a tv-ből kicsikarni, ha az adást dolby digitálban szórják :)

hdekakas: szerezz be egy másik ilyen kábelt...ez egy interkonnect (rca) és kompozit kábel egyben, de legtöbb műszaki bolt árul ilyet...

[ Szerkesztve ]

Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés

(#5034) hdekakas


hdekakas
senior tag

Üdv!
A videómagnót szeretném összekötni az erősítőhöz.
A videóba ilyen kábelek mennek, de az erősítőbe nem megy bele, pontosabban kicsúszik. Mintha kicsi lenne a "pöcs". :D

Kapható ilyesmi de más féle kábel, amivel össze tudom kötni? :U
Ha igen, hogy kérjem a boltban, van valami neve, vagy csak nagypöcsű videókábel? :))

[ Szerkesztve ]

(#5035) _CsViktor_ válasza Nemir Ombe (#5030) üzenetére


_CsViktor_
tag

Egyelőre még csak puhatolózom, hogy low cost mit lenne érdemes, meg ugye fórum, kérdez is az ember :) Azt sokan mondják, hogy a Harman-háznak jók az erősítői.

(#5036) johnywalker válasza hdekakas (#5034) üzenetére


johnywalker
őstag

Kompozit videó kábelnak hívják.Az erősítőbe Rca való.

[ Szerkesztve ]

(#5037) Savanya67 válasza Ragadozó (#5033) üzenetére


Savanya67
csendes újonc

Elmondásod szerint nagyon bízok benne, hogy a TV és erősítő beállítások meghozzák az eredményt. Köszi.

(#5038) KovyBoy válasza hdekakas (#5034) üzenetére


KovyBoy
tag

Van az úgy, hogy kicsi a pöcs és kiesik... :DDD

Azon még nem gondolkoztál, hogy a mágnesszalagot lecseréled maradandóbb digitális képlejátszóra/rögzítőre?
A VHS minősége és tartóssága is nagyságrendekkel marad el a ma már kevés pénzért is elérhető egyéb eszközöktől.
Ha netán családi anyag van VHS-en (ami miatt ragaszkodsz a videjóhoz), akkor éppen ideje mihamarabb digitalizál(tat)ni még mielőtt használhatatlan lesz, aztán pedig már az új digitális eszközön nézni.
Fontold ezt meg és ne kábleben gondolkozz, hanem új eszközön, ne "pöcsölj"!

[ Szerkesztve ]

(#5039) Nemir Ombe válasza _CsViktor_ (#5035) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Nagy csodàt itt sem kell vàrni a 156 és a 151 is belépõ kategòria csak a 151 újabb,de azoknàl amiket írtàl elsõnek jobbak .... gondold àt + ha teheted hallgass meg egyet ....

Hmm ....

(#5040) hdekakas válasza johnywalker (#5036) üzenetére


hdekakas
senior tag

De akkor ezt hogy tudom összekötni vele?
Mert az erősítőn is van video meg audio L R csatlakozó, vagy az ilyenre nem való?

Sok videóm van, tudom, le lehet őket tölteni netről. De az nem olyan. Van aki bakelit lemezeket gyűjt, azt sem győzködjük hogy dobálja ki és töltse le netről, mert egy pendrive-on mégis csak korhűbb. :F

[ Szerkesztve ]

(#5041) Ragadozó válasza hdekakas (#5040) üzenetére


Ragadozó
Ármester

most felvenni, vagy lejátszani akarsz vele? milyen erősítő? A videó elején, ha jól látom kimenetek vannak, az lejátszáshoz van...

Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés

(#5042) johnywalker válasza hdekakas (#5040) üzenetére


johnywalker
őstag

Nincs az erősítőn ezek szerint kompozit bemeneted?A kompozitnál a sárga viszi a képet, a fehér és a piros a hangot, egyszerűen fogalmazva.Az L és az R értelemszerűen bal és jobb hangcsatorna.

[ Szerkesztve ]

(#5043) KovyBoy válasza Savanya67 (#5037) üzenetére


KovyBoy
tag

Most nézem csak a TV-det... azon is van optikai és az erősítőn is... veszel egy toslink (optikai) kábelt, összekötöd és szevasz, HA nem segítenek az eddig írtak.

(#5044) hdekakas válasza johnywalker (#5042) üzenetére


hdekakas
senior tag

Yamaha RX-V479 az erősítő.
Van rajta sárga, fehér meg piros csatlakozó, de abba nem megy bele ez a kábel. :))

(#5045) KovyBoy válasza hdekakas (#5040) üzenetére


KovyBoy
tag

Nem releváns a lemezjátszós hasonlat, mivel ott jó eszköz esetén az erősítő felé történő komoly hangminőség továbbításáról van szó (emiatt ragaszkodnak hozzá!), míg ez VHS esetén nem mondható el. Sem nem tartós, sem nem jó a minősége.Egyszerűen kifutott technológia, amit el kell fogadni. Felhasználását tekintve sem ergonomikus ().
Tanácsomat abszolúj jó szándékból adom a te érdekedben, szvsz jobban is fogod szeretni, mint a VHS-t.

(#5046) Ragadozó válasza hdekakas (#5044) üzenetére


Ragadozó
Ármester

ha jól nézem azok az erősítőn bementek, vagyis képet a tv-nak fog küldeni és a hangot felerősíti a hangsugárzókra...

Vegyél másik kábelt...megírtam a megoldást, kérlek ne legyen már több hozzászólás ebből kifolyólag...
Köszönöm :R

Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés

(#5047) KovyBoy válasza hdekakas (#5040) üzenetére


KovyBoy
tag

Komoly, hogy egy ilyen TV-n nézed a VHS filmeket? :)

(#5048) BBéci válasza KovyBoy (#5047) üzenetére


BBéci
titán

Remek lehet a 2160 soros tévén megjelenített 240 soros VHS jel. :W

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#5049) roli636 válasza _CsViktor_ (#5035) üzenetére


roli636
csendes tag

Szia!

Én most vettem HKTS 16-ot és egy Harman Kardon 171-t hozzá. 100k volt a HKTS 16 + az erősítő. Lehet, hogy egy olcsóbb, használt erősítő is jó lett volna hozzá, ami esetleg magasabb kategóriás, ( ezt javasolták itt a fórumon), de mégis emellett döntöttem. Előtte halottam HKTS 9-est is. Ez jobban szól tőle, van közte különbség. Mozira nincs vele gond. Zenében se mondanék róla semmi rosszat. Gyönyörűen szól pl.
- Adele- Hello
- Santana,
- Slash,
- Dire Straits- Privat Investigations
- Metallica S&M Nothing else mothers, hogy konkrét dalokat is említsek.
- Queen. (Természetesen flac formátumban mind)
Egy olcsóbb erősítővel kijönnél 150-160k-ból.
Hová való vagy?

Roland

(#5050) KovyBoy válasza BBéci (#5048) üzenetére


KovyBoy
tag

Az! :DDD

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.