2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Ecuador és Peru – 4 hónap alatt

Életem legnagyobb kalandját írom le – turisták számára hasznos információkkal és képekkel kiegészítve. Utazásra fel!

[ ÚJ TESZT ]

Granadilla, Cherimola és Survivor

Itt vagyok Panamában. Az előző bejegyzésben rosszul írtam, ugyanis itt 4 órám van, így tudok blogolni.

Két gyümölcsöt szeretnék bemutatni. Az egyik a cherimola (ejtsd: cshirimojja). Ez a világ legédesebbnek tartott gyümölcse. Legalábbis a legédesebbek között található. A külseje olyan, mintha zöldes barna halpikkelyek borítanák, a belseje pedig omlós, fehér hús. Az íze nekem a fogkrémhez hasonlított, mentol nélkül. Tényleg borzasztó édes, de nem lett a kedvencem, sőt… Egyszer viszont érdemes kipróbálni.

Cherimola

A másik gyümölcs az édes granadilla (ejtsd: granadijja). Én csak úgy hívom, hogy ufóagyvelő. Nagyon hasonlít a maraculla-hoz (ugyanaz a család), de sokkal édesebb. A magokat egy áttetsző kocsonyás burok veszi körül, mely rendkívül édes és egyben kicsit savanyú is. A magok ropognak az ember foga alatt és végül is kellemes ízük van. Nagyon megszerettem és az egyik kedvenc gyümölcsömmé avanzsált.

Granadilla

Ennyi lett volna a bejelentkezés Panamából. Még két óra, és indulás tovább Punta Canába.

Ui: Bekerültem az amerikai Survivor show-ba. Ugyanis a stáb és a versenyzők most utaznak Brazíliába, és mivel nem vihetnek telefont, ezért idegeneket kell megkérniük, hogy adják kölcsön, hogy tájékozódni tudjanak. Az egyik csapat engem talált meg. 1 millió dollárért megy a verseny. Megadtam a számlaszámomat, hátha... :) Micsoda izgalmak itt a panamai reptéren. :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.