2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Zenithink ZT-180 - A legjobb klón?

Milyen is a legjobb Androidos iPad klón valójában?

[ ÚJ TESZT ]

Történet

Ez az első Logout bejegyzésem, amit egyből olyan témának szentelek, ami sokmindenkit érdekel itt a PH-n. Várom az építő jellegű (=értelmes) kritikát.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer az iPhone. Érintőképernyő, wifi, komoly hardveralap, miegymás. Szépen lassan fejlesztgették, kapott GPS-t, meg 3G-t, lett mögé komoly app store, ahonnan mindenféle alkalmazásokat lehetett leszedegetni. Mellette futott a vele szinte azonos, de telefonfunkcióktól megfosztott változata, amit iPod Touch néven ismerünk.

Boldog volt mindenki, kerek volt a világ.

De a marketing nagy úr, termékfejlesztésre volt szükség. Az iPhone4 még odébb volt, az Apple konferencia viszont közel, hát mutassunk be valami újat. Steve barátunk be is mutatta a világnak az iPad nevezett okosságot. A nép álla leesett. Ezúttal nem az ámulattól. Mindenki csak pislogott, hogy emmegmi?!?! Mert ami Steve kezében volt, az biza' egy iPod touch volt. Csak bazinagy. Másnap tele lett vele a sajtó, mindenki az Apple-ön röhögött, és jöttek is a vicces összehasonlítások ezerrel, mint pl. ez, ez, vagy épp ez:

Hónapokkal később kijött a cucc, és az addig hangosan röhögő emberek elkezdtek napokig sorbaállni, hogy kapjanak egyet belőle, mert kiderült hogy fáin a kütyü, szuper alkalmazások is vannak rá, ráadásul trendi mint Márk, csak nem olyan meleg. Hasított rajta minden, 10 órás akkus üzemideje volt, a közel 10 collos kijelző pedig tökéletesnek bizonyult a netezéshez, filmezéshez, játékhoz, stb. Persze a Flash nem fut rajta, Steve pedig beszólt kb mindenkinek, merugye ő megteheti.

És itt kezdődik a történetünk. A Zenithink nevű kínai cég úgy gondolta, hogy jó ez az iPad design, hát úgy ahogy volt le is nyúlták ihletet merítettek belőle. Vettek egy elég komoly hardveres alapot, meg egy 2.1-es Androidot, és kiadták a ZT-180 névre keresztelt cuccot. A gyártót kiemeli a kínai sártömegből, hogy normális supportot ad a géphez, kéthetente újabb firmware jön ki rá, de még a Windows CE6-ot is portolták a szerkezetre gyárilag. Jó hangzik, ugye?

Bár notipárti vagyok, azért vannak olyan helyzetek, amikor jól jöhet egy ilyen kis cucc, és a ZT-180 megmozgatta a fantáziámat. Be is rendeltem egyet HongKongi kapcsolatomtól. Karácsony előtt 3 nappal meg is kaptam. Köszi Chen! ;) Lássuk milyen is ez a kütyü valójában! (A fotók a netről származnak)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.