2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Viber: ingyen telefonálás a mobilodon

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy jó kis program okos telefonokra, azoknak akik még nem tudják.

[ ÚJ TESZT ]

Biztos sokan ismeritek már ezt a progit, de itt a LOGOUT-on nem láttam róla cikket, ezért most itt is „terjesztem az igét”.

Nem egy új dologról van szó. iPhone-ra már vagy 2 éve telepíthető, Androidra viszont csak a nyár közepe óta létezik.

Miről is beszélünk?

A Viber egy olyan progi okos telefonokra, amivel net alapon telefonálhatsz, chatelhetsz akár ingyen. Olyan, mint a Skype csak optimalizálták mobilokra. Ez azt jelenti, hogy ha telepíted a telódra, akkor azokkal a barátaiddal vagy kapcsolataiddal, akik szintén telepítették ezt a saját okos telefonjukra, wifi esetén ingyen, 3G estén minimális összegért beszélgethetsz, ameddig csak bírod!

Telepítés:

Nagyon egyszerű!
Felmész a telefonodon az „Áruházba” (iPhone esetén AppStore, Android esetén Market). Beírod a keresőbe a Viber szót, valószínűleg az első helyen megjelenik.
Letöltöd, elindítod, beregisztrálsz (Androidnál a Google-os e-mail címeddel). Ekkor kapsz egy aktiváló kódot, amit beírsz a megfelelő helyre és már élvezheted is az ingyen telefonálást.

Előnyök:

- Gyors telepítés, ingyenesen.
- Bárhol használhatod, ahol van valamilyen net hálózat.
- Wifi esetén teljesen ingyenes a beszélgetés és chatelés.
- 3G esetén is minimális az adatforgalom, pár kilobájtot használ el egy 5 perces beszélgetés során.
- Mivel wifi-n ingyenes, ezért külföldön is tudsz ingyen telefonálni (ha van wifi)
- Nem kell vele foglalkoznod, nincs bejelentkezés, teljesen automatikus.
- Telepítés után a telefonkönyvedben lévő számokat beazonosítja és akinek már telepítve van a progi, azokat egy külön Viber listán is kihozza.Sőt még küld nekik egy infót is arról, hogy „beléptél a klubba.”
- Jó hangminőség
- Egyszerű használat

Funkciók:

Tulajdonképpen úgy kell használni, mint egy rendes telefont. Ha hívsz valakit, akkor hívás előtt még megkérdezi, hogy normál hívást akarsz vagy a Viber-en keresztül hívod. Természetesen, ha másik felet nem tudod azon hívni, mert nincs telepítve nála vagy nincs net közelben, akkor nem fog működni.

Úgy is lehet használni, hogy a Viber app-re nyomsz, ekkor kihozza azt a listát, akiknél működik ez a dolog és abból választod ki. Majd hívod vagy chatelsz vele.

A beállításokban külön be tudsz állítani funkciókat, testre szabhatod. Alapból nem kezeli a bluetooth eszközöket, ezért azt külön be kell pipálni.

Tapasztalatok:

Nagyon jól működik, tiszta a hangminőség, minden funkciót tud, amit a rendes telefon.

Egy negatívum: Nekem halk egy kicsit még teljes hangerőnél is. Ezt csak az én telefonomon tapasztalom, mások akikkel beszéltem azt mondták jól hallanak, bár Ők is ilyenkor teljes hangerőre állítják. Az is lehet, hogy valamit még nem jól állítottam be (Xperia Mini)

Konklúzió:

Szerintem az okos telefonok elterjedésével ez vagy ehhez hasonló programok veszik el a GSM szolgáltatók bevételének nagy részét. Hogy mit tesznek ellene? Azt majd meglátjuk.
Egy biztos, ez is arra ösztönzi őket, hogy csökkentsék a perdíjakat. (remélhetőleg)

Jó telefonálást a Viber-el!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.