2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Unturned - A DayZ és a Minecraft szerelemgyereke

Az Unturned egy újabb túlélő játék posztapokaliptikus környezetben tele vérszomjas zombikkal és emberekkel.

[ ÚJ TESZT ]

Hogyan éljük túl?

Hogy ne tévedjen el senki, itt egy remek grafikával rendelkező térkép.

Első dolgunk, amikor megszületünk, hogy keressünk egy fegyvert, amivel irthatjuk a zombi hordákat. A kezünk ugyanis korántsem olyan hatékony, mint egy fejsze vagy kard. (Ki gondolta volna?) Egyébként a zombik melee fegyverrel való irtásának van egy módja, ami szinte veszélytelen, ha ügyesek vagyunk és begyakoroltuk. Nagyon egyszerű a dolgunk, csak hátrafelé kell lépdelnünk és közben kaszabolni az előttünk összegyűlő zombi hordát. Lehetőleg fejre célozva, ha az energiánk engedi jobb kattintással.
Miközben átverekedjük magunkat az erdőkön vagy sorra kaszaboljuk a "járkálókat", figyeljünk arra is, hogy ne száradjunk ki, illetve ne haljunk éhen, mert egy alapszükséglet-rendszer is beépítésre került.

Szükséglet rendszer

Ha már szóba jött az energia, mondok pár szót a szükségletrendszerről is, merthogy ilyen is van.

Élet: Ez az egyik legfontosabb, nyilván, ha elfogy, újra kell kezdenünk a játékot, viszont az előző életünkben összeszedett cuccokat megtalálhatjuk és újra felvehetjük. Ha egy csapda vagy másik játékos megsebesít minket akkor elkezdhetünk vérezni. Ezt orvosi cuccokkal, például kötszerrel (bandage) elállíthatjuk.

Éhség: Rengeteg módon ehetünk, találhatunk friss élelmiszert a boltokban, házakban, de akár romlott ételt is megehetünk, viszont ekkor a fertőzöttség is nő. Továbbá termeszthetünk különféle zöldségeket. Ezeknek a magjait sok helyen fellelhetjük, ezután csak el kell ültetni.

Szomjúság: Ugyanaz, mint az éhségnél, itt is van friss és fertőzött, továbbá találhatunk (vagy craftolhatunk) kulacsot, amelyet akárhányszor újratölthetünk a folyónál vagy egy kútnál.

Fertőzöttség: Ez akkor növekszik, amikor megharap egy zombi, vagy romlott dolgot fogyasztunk. A gyógyszertárban találhatunk különféle készítményeket, amik lejjebb viszik, vagy megszüntetik. (Vitamin, gyógyszerek, stb.)

Energia: Ez sprinteléskor, ugráskor és akkor csökken, amikor jobb kattintással használjuk a melee eszközünket. Folyamatosan nő vissza, energia itallal azonnal újratölthető. Ez természetesen a szomjúságot is csillapítja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Egy adag nosztalgia: Gothic

    Üdvözöl az új otthonod, egy borús világ kegyetlen szelete. És, hogy te ki vagy? Az itt senkit se érdekel!

  • Star Wars: Commander

    A Disney fejlesztése egy online multiplayer játék, amely tower defense és real-time stratégiai elemeket ötvöz erős PvP környezetben

  • Mass Effect széria, maximális grafikával

    Sajnálatos, hogy a PC játékosoknak is configokban kell turkálnia, de ha tetszett a széria, játszd újra, feljavítva!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.