2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

UMi Max okostelefon

A fémház kiváló, a hardver korrekt, az akkumulátor nagy jó, B20 is van, de a fényképezőgép lehetne jobb.

[ ÚJ TESZT ]

Külső, kijelző

A fémből készült unibody készülékház összeszerelési minősége korrekt, semmi nyekkenés nem hallatszik még akkor sem, ha természetellenesen tekergetjük a mobilt. Első blikkre egyébként tényleg az lehet az érzése az embernek, hogy egy prémium kütyüt fog a kezében, kinézet és a látványvilág is nagyon rendben van.

A telefon pontos fizikai mérete 150,8×75×8,5 milliméter, ezzel a kijelző az előlap 74%-át teszi ki, ezek átlagosak ebben a méretkategóriában.

A saját mérés szerinti 196 grammos tömeg már nem annyira megszokott, kézben és zsebben is érezhetővé teszi telefont, de egyáltalán nem zavaró mértékben.

Az 5,5 hüvelykes érintőképernyő 1080×1920 pixel felbontású IPS LTPS panel, 401 ppi-s képpontsűrűséggel rendelkezik. A Sharp által gyártott panel Gorilla Glass 3 védettséget kapott. A kijelző 2.5D lekerekítési technológiával készült, a két szélén az üveg finoman le van kerekítve. Az IPS panel tartalma szinte mindenhonnan látható a majdnem 180°-os betekintési szögeknek köszönhetően, a fényerő rendben van, még erős napsütésben is kiválóan látható, nem tükröződik a kijelző. Az érzékenységére sem lehet panasz, maximum öt ujjal lehet egyszerre tapogatni. A fehéregyensúly kicsit kékes, de ezt szoftveresen kalibrálhatjuk MiraVision segítségével.

Az előlapon a kijelző alatt helyezték el a telefon legmenőbb részét a Harlequin LED Home-gombot. Hét különböző szín állítható be az értesítések megjelenítéséhez. Alapesetben is villog, vagy inkább pulzál az állapotjelző, de akit zavar, ki is kapcsolhatja, de ahhoz túl menő, hogy csak úgy kikapcsoljuk. Mellette helyezték el a világítást nélkülöző menü- és vissza gombot, de virtuális gombokat is beállíthatunk a képernyőre, amit én személy szerint nem szeretek.
A kijelző fölé a fénymérő, közelségérzékelő, beszélgetési hangszóró és az 5 megapixeles kamera került.

Bal oldalon kapott helyet a SIM tálca, amibe két microSIM vagy egy microSIM és egy microSD kártya helyezhető be. Alatta egy szabadon állítható Shortcut gomb, ami alkalmazás gyorsindítóként szolgál, nálam a kamera bekapcsolására volt állítva.

Jobb oldalt, a felső részen találhatók a hangerőszabályzó billentyűk, alattuk pedig a bekapcsoló gomb kapott helyet, ergonómiailag minden pont jó helyre esik.

Felül a bal oldalon pedig a 3,5 milliméteres kimenet, alul a két hangszórórács között USB Type-C csatlakozó található. Sajnos hang csak a jobb oldali rács alól érkezik.

A hátlap is fémből készült, egyedül felső és az alsó részen lévő sáv műanyag, ami azért kell, hogy az antennák szabadon kapják a jelet, nem észrevehető, ügyesen megoldották.

A kamera középen felül, alatta a kéttónusú ledes villanó, majd ez alatt az ujjnyomat-olvasó található.
A biometrikus azonosító alatt a márkafelirat, a készülék alsó részén a típusjelölés alatt pedig az „UMI által tervezve, Kínában gyártva. UMI technológia és Android okostelefon” felirat olvasható. Nincs ezzel baj, simán vállalható a dizájn, büszke lehet a gyártó.

A készülék szürke és arany színben vásárolható meg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Oukitel U7 Plus

    Messze nem tökéletes a készülék, de nincsenek ordas nagy hibák. Az áránál többet viszont nemigen ér.

  • THL T9 PRO vs. Xiaomi Redmi 3S

    Melyik telefon éri meg jobban? Bal sarokban a másodvonalas THL, jobban az egyik legelismertebb TOP10 gyártó, a Xiaomi.

  • Ulefone Tiger - kölyök tigris

    Dél-kínai gyártó idén októberben mutatta be fémházba bújtatott kis tigrisét, az Ulefone Tiger 4G személyében.

  • UMi Diamond 4G – a legyőzhetetlen

    A fémházas mobil, erős hardverrel, Dinorex üveggel és jó árazással próbál szerencsét a népes alsó-középkategóriában.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.