2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven

Átfogó bemutató az alternatív operációs rendszerről, legyen szó általános felhasználásról, munkáról vagy szórakozásról.

[ ÚJ TESZT ]

Ubuntu multimédiára

Kodi

Az igazi HTPC „platform”, ami gyakorlatilag minden médiaformátummal megbirkózik, számtalan felülettel, pluginnel bővíthető és de facto standard az otthoni multimédiában. Telepítése egyszerűen, a szoftverközpontból megoldható. Ha mégsem szeretnénk médiacentert használni, ott a beépített Videók alkalmazás, vagy telepíthetjük a VLC-t is (szintén a szoftverközpontból).

Kodi media center az Xperience skinnel

Tippem: HTPC esetén valószínűleg szeretnénk, hogy a gép indulás után rögtön a Kodit töltse be, és ne nekünk kelljen elindítani. Ehhez két dologra van szükségünk: a felhasználói fiók beállításainál az automatikus bejelentkezésre (ez opcionális, de HTPC esetén talán nem jelent túl nagy biztonsági kockázatot), majd a Unity keresőjébe (super billentyű) írjuk be: indítópult (megtalálható a rendszerbeállításoknál is), és adjuk hozzá a Kodit.

Rhythmbox

A rendszer alapértelmezett lejátszója, igazi jukebox szoftver, villámgyors, letisztult (puritán) felülettel, azt teszi, amire hivatott, se többet, se kevesebbet. Ha a jukebox megjelenés idegen számunkra, akkor érdemes egy próbát tenni az Audacious-szal (a szoftverközpontból elérhető).

Ez nem saját kép, mert a Spotify miatt nincs offline zene a gépemen.

Tippem: pluginekkel is bővíthető, így opcionálisan tud albumborítós nézetet is, illetve villámgyorsan indexeli a hálózati tartalmat, tehát hálózati megosztással is használható.

Spotify

A Spotify-t külső tárolóból kell telepítenünk a terminál segítségével az alábbiak szerint.

Tippem: létrehozhatunk indítómenüt a spotify.desktop fájl szerkesztésével ez alapján.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.