2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Trónfosztás: Asus Zenbook leváltása üzleti ultrabookkal

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Avagy mire és miért cseréljünk le egy egykori csúcs konzumer ultrabookot? Persze, hogy egy üzletire!

[ ÚJ TESZT ]

A döntés

Szorgos hardveraprózás következett, elsősorban a 7440-esre fókuszálva, de hát nem vagyok én vérbeli Dell-náci, így a szembejövő Elitebook hirdetéseket se dobtam félre, hátha ott találom meg a következő nagyjából 3 évre szóló gépemet.

Unokatestvéremnek nemrégiben vettünk egy 650-es Probookot, így volt némi elképzelésem arról, milyen is lehet egy Elitebook 840. Miután sikerült megnézni mindkét gépet élőben is, a HP kezdett feljönni. Elegánsabb, tetszetősebb kicsit, mint a Dell, illetve nekem szimpatikusabb, hogy a csatlakozókat sikerült elosztani a gép két oldalára.

Szerintem hátul sérülékenyebbek, és ez a gyakran használt töltő esetén jelentett volna igazán komoly fejtörést. Az sem volt annyira szimpatikus, hogy a Dellen a ház oldalára került a vezeték nélküli hálózatok kapcsolója, ami bár nem nagy probléma, mégiscsak sérülékenyebb és könnyebb véletlenül átkapcsolni.

Szintén fontos szempont lehet, hogy a 7440-esben a gyári mSATA SSD-s kivitelekben nincs kiépítve a 2,5"-os bővítőhelyhez tartozó SATA csatlakozó, valamint ha gyárilag winchesterrel szerelt példányra tettünk szert, arra keresztet vethetünk, ha SSD-t és mobilnetet is szeretnénk gépünkbe. Ezzel szemben a HP 800-as Elitebook szériájából nem spóroltak ki semmilyen csatlakozót, így egyszerre lehet a gépben mobilnet modem mSATA csatlakozóval, m.2 csatlakozós SSD és 2.5"-os winchester is.

Ezután már mindkét döntős gépet egyforma intenzitással kerestem, és meglepődve tapasztaltam, hogy bizony a HP-ból több eladó darab kering. Innentől tulajdonképpen az ár-érték arány és az aktuálisan hirdetett konfigurációk harca zajlott, amiből egy HP Elitebook 840 G1 jött ki győztesen az alábbi paraméterekkel:

- 2,5 év garancia,
- i5-4210u processzor,
- HD4400 videovezérlő,
- 1x8 GB RAM,
- 128 GB m.2 SSD,
- 500 GB HDD,
- HSPA+ wwan kártya,
- 50 Wh akku,
- világító EU billentyűzet jó minőségű matricával, aminek a felhelyezése kb. fél órás szociális foglalkoztató jellegű kikapcsolódást jelentett, mert kicsit vágni is kellett,
- 14" 1600x900 pixel felbontással rendelkező, matt felületű TN paneles kijelző.

A következőkben meglátjuk, mi a különbség egy konzumer és egy üzleti ultrabook között.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • HP Elitebook 8470p

    Új céges gépet kaptam, egy HP Elitebook 8470p személyében, pedig eddig nem igazán kedveltem e gyártó termékeit.

  • HP EliteBook 840 G1 és ProBook 430 G1

    Szeretném bemutatni a HP EliteBook 840 G1 noteszgépet, illetve egy gyors összehasonlítást végzek a HP ProBook 430 G1-gyel.

  • Asus Zenbook tapasztalatok

    Avagy hogyan teljesít egy nagyreményű, upgradelt, csúcskategóriás ultrabook egy év után?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.