2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

NVIDIA TegraZone for Android

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Alkalmazásbolt a Tegra 2 processzor felhasználóinak

[ ÚJ TESZT ]

Azt mindenki tudja, hogy az világ a pénz körül forog - sajnos. Az okostelefonok és tabletek világábana fejlesztők számára a legfontosabb, hogy minél többen töltsék le az alkalmazásaikat, és abból közvetlenül ez után, vagy közvetve a reklámok folytán, de pénz áramoljon be. Nincs könnyű helyzetben az NVIDIA, hiszen az egyik legkorszerűbb chippel rendelkezik jelenleg a piacon, de még sok alkalmazás ezt nem tudja kihasználni. Megcélozva a Tegra 2-es chippel szerelt készülékek felhasználóit, az NVIDIA megalkotta a TegraZone nevű alkalmazást, amiben megtalálható az összes alkalmazás, mely teljes mértékben kompatibilis és kihasználja a kétmagos proceszort. Az androidos telefonokra és tabletekre is elérhető alkalmazásban a már piacon lévő játékok mellett láthatjuk a megjelenésre váró játékokat is, valamint különböző útmutatókat találhatunk.

Az NVIDIA szeretne megbizonyosodni arról, hogy a Tegra 2-t használó felhasználói biztosan megtalálják a legjobb játékokat, melyek renndelkeznek olyan funkciókkal, mint az anizotróp szűrés. Ezzel az NVIDIA megkülönbözteti magát, és kiemelt támogatást az az ügyfeleinek. Ez jó a gyártónak, és a a felhasználóknak is. Kérdés, hogy a konkurencia - főleg a Qualcomm - mikor lép, és hogyan, ha ez megtörténik egyáltalán.

Hogyan működik?

Az elv egyszerű: A TegraZone úgy néz ki, mint egy alkalmazásbolt, amelyben megtalálhatóak a Tegrára optimalizált alkalmazások. Azonban ez nem egy bolt! Az alkalmazásban található játékok, programok összeköttetésben állnak az Android Markettel, és végül onnan lesz letölthető az alkalmazás. Magában a TegraZone-ban megtalálhatóak a fizetős alkalmazások is, ám ha ilyen programokat nem tölthetünk le az országunkban - igen, ez fennáll Magyarországon is -, akkor nem fogjuk tudni megvásárolni a Marketen.

A programok között egyszerűen kereshetünk a kategorizálásoknak köszönhetően, illetve kulcsszavak is segíthetik a keresésünket. Ha valami igazán érdekeset találunk, azt egy gombnyomással megoszthatjuk ismerőseinkkel a közösségi oldalakon, mint például a Facebook. Természetesen hozzászólási lehetőség is van a programokhoz, ezzel segítve esetleg a többi felhasználót, hogy jó lesz-e számára az adott alkalmazás.

Kinek és miért jó?

A TegraZone app arra született, hogy a Tegrára készült játékokat azonnal megtaláljuk, de leginkább az NVIDIA erős marketing stratégiájánka része, mellyel minél több felhasználót szeretne megfogni magának.

A fejlesztőknek innovációt jelent, hiszen ha a TegraZone és maga a Tegra 2 chippel rendelkező készülékek terjednek, akkor akkor megéri minél jobban optimalizálni rá, és dolgozni a jobb grafikán, mivel a legnagyobb bevétel még mindig a játékok letöltéséből származik. A felhasználóknak, azaz nekünk mégjobb az applikáció, hiszen 100%-ban minőségi alkalmazásokat találhatunk, és az NVIDIA fegyverkezési versenye további fejlődésre ösztönzi a piac többi tagját. A programok minősége, a hardver sebessége az optimalizálásokkal együtt nő, míg az árak a versenyhelyzet miatt csökkennek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.