2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Steve Jobs új karórája? iPod Nano 6G

Amikor biztos volt, hogy kapok egyet, elkezdtem keresni teszteket, sehol sem találtam, így megírom magam.

[ ÚJ TESZT ]

Képnézegetés, Zenelejátszás

Végy egy lusta tanulót, adj a karjára egy iPod nano 6G-t tuszkold be egy tech-analfa tanárhoz, és írass vele dolgozatot. Hát összességében szerintem ez az egy érelem van a képnézegetésben. A multitouchot itt nem lehet használni, marad így a nagyításhoz a duplatap. Alapból a kijelző nagyon kicsi az élvezkedős képnézésre. De ha telenyomod német szavakkal, a tanárod azon felül, hogy simogatod az órádat, semmi egyebet nem vesz észre.

A zenelejátszó kicsit finomabb falat. A megszokott Apple minőségről nem kell beszélnem. Mindent szépen kezel amit kell: Albumborítók, Dalinfók sőt még Dalszövegek is követhetők vele. Lehet összeállítani Genius mixeket, mely lényegében számomra több munkát igényel, mint amennyi élvezetet ad. A számokba egy sebességgel lehet belehúzni (nincs három finomságú csúszkázás, mint az iPod Touch-on)
Beállítható a ,,Hangáttűnés" azaz a számok átkeverése, tehető ,,Hangerőkorlát", bekapcsolható a már említett ,,Keverés rázással" és beállítható kismillió EQ. Kismillió, de nem testre szabható. Kövezzetek meg, de nekem ez tüske.
A zenélő óra elég izmos, még az A4Tech Gamer fejhallgatómat is maxon zörgette. Ekkor azonban nem teljesedik be cég ígérete: a 24óra zenelejátszási idő. A gyári fülessel azonban még full hangerőn is kiszabadul a bivaly a készülékből. Bizony-bizony megvalósított ígéretté vált a 24 óra.

Közeli rokon az FM rádió. Nem mondom, hogy működéséhez szükség van fülesre, elvégre hallásához konkrétan arra van szükség. Ha lehet egy rádió spéci, akkor ez az. Először be kell állítani a rádiókörzetet.
A sugárzásból minden mellékinfót kijelez,
pár másodperc alatt begyűjti a fogható rádiócsatornákat és
elég gyenge jelekkel is jól dolgozik.
Lehet kedvenc csatornánk, sőt kedvenc dalunk is, melyet ha valamelyik rádió úgy sugároz, hogy közli a címet, akkor a kis önkényes egyből átvált rá szórakoztatásunk érdekében.
Ami pedig nálam a top, a rádióadás a hallgatás kezdetéig visszatekerhető. Ezt tovább bírja, mint a türelmem (azaz kb 1óráig nyomattam, de még mindig képes volt a legelejét is visszaadni).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • iPod Classic 7 2017-ben

    Óriási tárhely, jó üzemidő, egyszerű kezelhetőség és még néhány unaloműző is helyett kapott benne.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.