2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

SteelSeries Rival 310 – precizitás felsőfokon

A nagy sikerű Rival (300) vonal legújabb tagja méltó riválisa lehet bármelyik hasonló árú lévő gamer rágcsálónak.

[ ÚJ TESZT ]

Szenzor, szoftver

Szenzor

Kérlek, engedjétek meg, hogy a Sensei 310 cikkből idézzek, mert teljesen ugyanaz a szenzor, illetve a szoftver is. A méréseket természetesen újra elkészítettem a Rival 310-zel is.

TrueMove3 néven debütált az egér szeme, amely nem más, mint a PixArt PMW3360 továbbfejlesztése. Én őszintén szólva nem igazán tudtam különbséget tenni a Logitech G403 és a Rival 310 szenzora között, pedig állítólag az utóbbi egy továbbfejlesztett verzió. Mindkettő hibátlan, kiakaszthatatlan, anomáliamentes. Ez a TrueMove dolog lényegében semmi más, csak marketing. Ugyanúgy megvan ez a Roccat-nél, a Razer-nél, vagy akármelyik más hasonló cégnél is.

Bátran ki merem állítani, hogy minden ma kapható normálisabb egérpaddal kompatibilis, legyen az sima fekete, vagy akár leggiccsesebb mintájú. Szövet, hibrid, műanyag, fém, vagy akár savmart üveg – a lekövetést nem fogja befolyásolni.

A felbontása 100 és 12 000 DPI között variálható, és a beállított értékek szinte teljesen megegyeznek a mért eredményekkel. A polling rate 125, 250, 500 és 1000 lehet, valamint állíthatunk angle snappinget is, ha arra vágyunk (de ezt inkább ne tegyük).

Ahogy a tesztekből is látszik, tényleg nem lehet panasz a szenzorra. Az ésszerű DPI-értékeken nincs jitter, a PCS valahol az egekben van, a polling rate pedig teljesen stabil. SRAV-t, azaz gyorsulást nem tapasztaltam.

Tesztek

Paint-teszt:

PCS mérések:

Polling rate mérések:

SRAV teszt:

Szoftver

A SteelSeries all-in szoftvere, a SteelSeries Engine 3 felel az egér beállításaiért. Temérdek lehetőségünk van, játszadozhatunk a világítási effektusokkal, makrókat rögzíthetünk, profilokat állíthatunk be, de beszéljenek a képek. Körülbelül 179 MB helyet foglal a program, a háttérben futva pedig durván 28 MB memóriát eszik meg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.