2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

SteelSeries Rival 310 – precizitás felsőfokon

A nagy sikerű Rival (300) vonal legújabb tagja méltó riválisa lehet bármelyik hasonló árú lévő gamer rágcsálónak.

[ ÚJ TESZT ]

Gombok, talpak, kábel

Gombok

Ugyanúgy, ahogy a Senseinél, itt is az egyetlen dolog, amibe tényleg bele tudok kötni, az a két fő gomb. Sajnos a kapcsolás előtt is van némi holtjátékuk, majd a lenyomás után még vagy kétszer lejjebb lehet tolni a gombokat a kapcsolási ponttól. Biztos vagyok benne, hogy lesz olyan ember, akinek ez fel sem fog tűnni. Engem viszont rettenetesen hátráltatott, ha gyorsan kellett kattintgatni. Az esetről csináltam egy videót is, ami itt megtekinthető. Nem mondom, hogy nem lehet hozzászokni, azt sem mondom, hogy nem emiatt fogsz lehozni egy 1v5 szituációt, de közre játszhat benne. Én egy Logitech G403-hoz képest jelentős visszalépésnek éreztem, pedig a Rival 310 formája kényelmesebbnek hatott.

Még egy videót összedobtam a gombok és a görgő hangjáról, ezt itt érhetitek el.

A görgő egy fél fokkal határozottabban jár, mint a Sensei 310-nél, de még mindig kicsit laza az ízlésemnek, valamint furcsa zörgő hangot hallat magából, ami ciklikusan ismétlődik egy irányba tekeréskor. A kicsit fentebb linkelt videóban ez talán viszonylag jól kihallatszik.
A középső klikk nyomáspontja kellemes, holtjátéka egyáltalán nincs, el van találva.

Az oldalgombok nagyon jók, a holtjátékuk elhanyagolható, a klikk-feel pedig olyan, mint amilyennek lennie kell egy ilyen gomb esetén. Az elhelyezésük számomra kényelmes volt, de ez egyénenként eltérhet értelemszerűen.

A DPI-váltó a célnak megfelel, de komolyabb feladatot nem bíznék rá, valami gyengébb minőségű kapcsoló operál alatta.

A SteelSeries Engine segítségével természetesen az összes gombot testre szabhatjuk, olyan funkciót állíthatunk be nekik, amit csak szeretnénk.

Talpak, kábel

A gyári talpak nem vettek le a lábamról, nem egy tömör teflon, de láttam már sokkal rosszabbat is. A maximális csúszás érdekében szerintem érdemesebb cserélni valami komolyabb PTFE tappancsokra őket.

A kábel kellemesen hajlékony, nem túl vastag, és nem is túl nehéz, valamint szövetborítással sincs ellátva, de szerencsére törésgátló műanyag harangot kapott az egérbe való csatlakozási pontnál. A hossza kereken két méter.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.