2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Star S5 - okos, négymagos, kínai

"Ami nem kínai, az már hamisítvány" - tartja a jelenkor népszerű mondása. Vajon mennyire igaz ez?

[ ÚJ TESZT ]

Csomagolás, külső

Csomagolás

(Képekre kattintva eredeti méret)

A csomagot egy sárga szigetelőszalaggal bevont borítékban küldték, ami belül buborékos fóliával volt bélelve, így erre nem lehet panasz, nem is volt semmi sérülés a telefon dobozán sem belül, sem kívül. Ami viszont érdekes, az a doboz hátulja. Gondolom, a dobozon spórolnak, így fel van rajta tüntetve egy csomó opció, hogy mit is tudhat a benne rejtőző készülék, bár így is hiányos a tulajdonságok listája.

Kinyitva a dobozt, kiemelve a telefont láthatjuk, hogy azt is buborékos fóliába csomagolták, illetve még egy zsírpapírszerű tasakba is belerakták, 5*.

Tartozékokról csak pár szót ejtenék; fülhallgatót ki se bontottam – gondolom, a Panasonic fülesem jobban szól -, USB kábelen kívül egy USA szabványú töltőfej található, ami érdekesebb, az az EU-s adapter hozzá (nem kértem külön, ők adták) illetve ajándékként a tmallboxnál beledobtak a csomagba egy kijelzővédő fóliát (van egy a telefonon is, buborékmentesen rakták fel) és egy tokot, ami ehhez a telefonhoz készült.
Akkumulátorból viszont kettőt is csomagoltak, amik 2500mAh kapacitásúak, így akár egy hétig is el lehet lenni áramforrás nélkül.

Külső

Elérkeztünk arra a pontra, mikor végre rátérünk magára a készülékre. A 142 x 73 x 9mm méretekkel rendelkező telefon tömege 152g-ot nyom, ami első körben soknak tűnhet, de egy ekkora telefonnál mégsem olyan sok. Ami igazán megnyomja ezt a tömeget, az az akkumulátor, nagy kapacitásához nagy méret és tömeg is társul. Ha ezen túlléptünk, jöhet az előlap.
Ennek nagy részét az 5 colos IPS technológiájú HD felbontású kijelző foglalja el, ami egy egész jó panelnek mondható.

Betekintési szöge majdnem 180°-os, színek döntésnél nem invertálódnak, az IPS panel színhűsége pedig köztudottan jó. Ami lehetne erősebb, az a fényereje, bár erős napsütésben is olvasható, azért egy kis plusz fényerő nem ártott volna. A kijelző felett található egy előlapi kamera (5MP), fény- és közelségérzékelő szenzor, alul pedig három érintőgomb (menü-főképernyő-vissza) piros háttérvilágítással.

Megfordítva a telefont, a következőket találjuk:
Felül egy autófókuszos, LED villanóval ellátott 12,6 MP-es kamera HD videofelvétellel kukucskál ki a hátlap síkjából, alul egy "with Google" felirat alatt található a hangszóró, ami kicsit kiemelkedik, így ha hátlappal lefele van a telefon, nincs takarásban a hangszóró.

Körbeforgatva a telefont, felül a bekapcsológombon kívül található egy 3,5-ös jack csatlakozó, jobb oldalon a hangerőszabályzó gomb, alul a microUSB bemenet és a mikrofon, a bal oldal pedig "üres". Ezzel végig is értünk a telefon külső bemutatásával.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.