2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Star S5 - okos, négymagos, kínai

"Ami nem kínai, az már hamisítvány" - tartja a jelenkor népszerű mondása. Vajon mennyire igaz ez?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, rendelés

Bevezetés

Egyre többet olvasni olyan telefonokról, amik Kínából utaznak kis hazánkba. Ezen hírek hallatán kaptam fel én is a fejemet, hogy vajon egy magyar ember miért is rendel oly' messziről magának mobilt. Nekiláttam hát annak, hogy felderítsem e rejtélyes dolog okát, a vége pedig az lett, hogy én is rendeltem magamnak egy kínai csodát.

De ne fussunk ennyire előre...
Miért is rendelnek olyan sokan Kínából különböző dolgokat, esetünkben telefonokat? Elég egyszerű a válasz rá: mert olcsó és jó. Mostanra a "kínai" jelző nem feltétlen jelent egyet a silány minőséggel, nagyon sok olyan termék van náluk, amik minősége már elég korrekt. Mikor leültem a gép elé és nekiláttam bújni az internetet, akkor döbbentem én is rá, hogy mennyivel olcsóbbak kint a dolgok. Mivel az előző telefonom (Lumia 710) már nem tudta kiszolgálni az igényeimet, ezért aztán egyből a mobilok felé irányult a figyelmem.

Meg is akadt a szemem a cikk alanyán, a Star S5-ön, ami egy HTC Butterfly-ra hajaz. Vannak hasonlóságok a két telefon között - bár ez nem meglepő - , viszont az S5 szögletesebb kialakítása nekem jobban bejött. Halkan jegyzem meg, hogy található echte HTC másolat is, ami teljesen úgy néz ki, mint az eredeti. Mivel még régen csináltam magamnak PayPal fiókot, így azzal már nem kellett sokat bajlódnom (leszámítva azt, hogy anno nem kötöttem hozzá bankkártyát, amit most kellett megtennem).
Pár kérdés itt a fórumon, honnan érdemes rendelni, melyik online webáruház a megbízhatóbb, kinek milyen tapasztalata van és így tovább, aztán jöhetett is a rendelés.

Rendelés menete

Ha külföldről rendel az ember, akkor nem árt, ha tisztában van néhány dologgal.
Első - és véleményem szerint a legfontosabb -, hogy csak megbízható helyről szabad rendelni! Második, hogy nem árt valamilyen online "számlán" keresztül utalni a pénzt, ha lehet. Legismertebb a PayPal, amit sok helyen el is fogadnak. Harmadik dolog, hogy nem szabad megijedni, ha több héten keresztül nem érkezik meg az áru, ugyanis a szállítás időtartama az egy héttől akár egy hónapig terjedő skálán bárhol lehet.

Ezek után térjünk rá az esetemre: 2013.05.16-án (csütörtökön) adtam le a rendelésem a Tmallbox oldalán, ahonnan 18-án (szombaton) megindították a csomagot. A követési számot is aznap kaptam meg, amit ezen a linken követtem figyelemmel. A csomag útja a következőképp alakult:

2013.05.27 15:36, Kőszeg 1 posta, Item information: Postán kézbesítés regisztrálva / Delivery at post office registered
2013.05.27 06:34, Kőszeg 1 posta, Item information: Postán átvehető
2013.05.24 12:22, Item information : Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure
2013.05.24 09:30, Item information : Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2013.05.24 09:26, Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2013.05.21 17:26, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad

Több PH fórumozó tapasztalata alapján kijelenthető, hogy az SG Post keddenként és péntekenként indítja meg a csomagjait, ami az esetemben is megfigyelhető. Nekem szerencsém volt, ugyanis elég gyorsan megérkezett a postára, nem telt el egy hét (!) a feladástól számítva. Minden elég simán ment, így aztán nem ért semmi kellemetlen meglepetés a rendelés és szállítás folyamán.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.