2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

SmartQ Ten3 - Kétmagos tablet Kínából

"Drága játékszer" vagy "Leáldozott a notebookoknak"? Egy biztos, igény van az ilyen eszközökre.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Ami a külsőt illeti, nem épp egy formatervezési bravúr a készülék. Nem mintha probléma lenne vele, csak nem a valaha látott legtrendibb, legvékonyabb masina. Legalább kicsi az esélye egy Apple pernek (kivéve, ha időközben nem védették le a kerek gombokat), bár ők jól elvannak a Samsunggal is.

A készülékház jó minőségű műanyagból készül, szerencsére nem gyűjti az ujjlenyomatokat, és a fém hátlap mellőzésével a Wi-Fi antennát sem árnyékolják le.

Szemből a 9.7" IPS kijelző uralja a tabletet, aminek a felbontása 1024x768. Köszönhetően a panel típusának, szép színekkel és jó betekintési szöggel rendelkezik. A fényerő is kellően nagy, még szikrázó napsütésben is jól olvasható. Átlagos nappali használatkor bőven elegendő fél fényerőn járatni, ami az üzemidőre kedvező hatással van.

A kijelző körüli káva nem a legvékonyabb, főleg oldalt. Bal oldalon a SmartQ logóját találjuk, jobbra három érintésérzékeny gombot (menü/home/vissza).
Alul a két megapixeles előlapi kamera van.

Jobb oldalon alul a sztereó hangszóró egyike található, amit a Mini-USB csatlakozó, a mikrofon és a hálózati töltő csatlakozója követ.

Bal oldalon a másik hangszóró, 3.5 mm-es Jack és a bekapcsoló gomb található.

Felülre az előlapi érintőgombokat letiltó retesz, a hangerő szabályzó gombok és egy hologramos matrica kerül.

Alulra csak a MicroSD kártya nyílása került.

A hátlap műanyag lapja matt felületet kapott, középen egy viszonylag nagy SmartQ logó, a típusjelzés és némi kötelező felirat. Hátlapi kamera nincs.

A tablet nagyon jól össze van rakva, masszív, nyomkodásra nem horpad, nyekereg. A 760 grammos súly ebben a méretben átlagosnak mondható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.