2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Satechi 10 000 mAh külső akku teszt

Alacsony ár, pofás külső és nagy kapacitás, de mégis mire elég 10.000 mAh a gyakorlatban?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

A mai okostelefonok egyik gyenge pontja kétségtelenül a limitált akkumulátoruk. Nem csoda, hogy egyre inkább kezdenek elterjedni az univerzális, bármilyen készülékhez használható külső, hordozható akkuk. Az utóbbi időkben én is szemezgettem jó néhány típussal, számos helyzetben voltam már, amikor jól jött volna, ha csak előkapom és adok egy kis kakaót a telefonomnak, vagy kicsit pazarlóbban bánhattam volna vele, tudván hogy úgyis van nálam egy eszköz, amivel tölthetek rá, ha kritikus szintre merülne.

Még jobb lett volna valami olyan megoldás, amivel akár kollégáknak is tudok adni egy kis energiát, akár egy időben egy második USB csatlakozóról.

Igazából ezt a cikket a hosszabb kínai üzleti utam előtt akartam publikálni, hiszen ez volt az egyik oka és ez adta az utolsó impulzust, hogy vegyek egy ilyen eszközt, nehogy egy távoli országban, vagy épp a repülőn kelljen töltöttség nélkül maradni. (Repülőn aztán kiderült, hogy a hosszabb járatokon van USB töltő...) Meg is írtam, de végül nem tettem elérhetővé, mert nem tudtam már átfutni és rendesen befejezni. Talán jobb is így utólag, hiszen közben kvázi „field test” módjára bevetettem a kütyüt a mélybe és a tapasztalatokat is beleírhatom.

Na de az akkura térve... még anno a Mobilarénát böngészve akadtam rá. Először kapacitása, majd az ehhez társuló ára fogott meg, de sajnos csak amerikai webshopokban láttam. Elkezdtem más márkákat és típusokat nézegetni, hátha van közelebb is valami megfelelő, de vagy külsőre voltak otrombák, vagy az áruk volt csillagászati ahhoz képest amit kínáltak, kisebb kapacitást. Nagyobb probléma volt, hogy igazából egyikről sem lehetett igazi gyakorlatból merített tesztet olvasni. Legtöbb helyen szimpla PR cikkbe botlottam, de máshol sem volt szó arról mennyit bírnak valójában ezek az akkuk, mennyit jelent valójában a rájuk írt kapacitás. Végül némi őrlődés után komolyan rászántam magam, hogy benevezzek egyre és direktben a gyártótól hozattam is egyet. Egyben meg is fogadtam, hogy ha megjön írok egy cikket, egy normál user szemszögéből, semmi túlbonyolítás és száraz adatok nélkül. Arra fektetve a hangsúlyt, hogy mégis mit kap az ember és mennyi az annyi, jelen esetben 10.000 mAh, ami a dobozra van írva.

Pár szó röviden a szállításáról, csomagolásáról ide a bevezetőbe:

A fura név ellenére amerikai (San Diegó-i) székhelyű Satechitől rendeltem direktben, ahonnan bárminemű gond nélkül és nagyon gyorsan megjött. (4 nap alatt a hétvégét is beleszámolva!) Igaz gyorspostával kértem, nem az alap szállítással, hogy el tudjam vinni magammal, de ez a sebesség azért így is rendesen meglepett.

A fenti képen látható pakkot kapjuk, ha beruházunk az akkura. Név szerint pontosan ezeket tartalmazza a csomag:

• Magát az akkut értelemszerűen
• 1 db rövid töltőkábelt [kép]
• Kis átlátszó, levehető tetős dobozt a 6 féle csatlakozó fejjel
• Kis zsebes szütyőt a hordozáshoz, amibe a fent felsoroltak kényelmesen beférnek [kép]
• Fali töltőt (sajnos amerikai fali konnektorokhoz, adapter nélkül)
• Rövid használati utasítást angolul

Csatlakozófejek közelebbről:

Balról: Micro USB, Nokia mini, Mini USB, Samsung D800, Samsung G800, Apple csatlakozó

Természetesen ha ezek közül egyik csatlakozóvéggel sem kompatibilis a készülékünk, a saját kábelünket is használhatjuk, amennyiben usb-vel végződik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.