2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Satechi 10 000 mAh külső akku teszt

Alacsony ár, pofás külső és nagy kapacitás, de mégis mire elég 10.000 mAh a gyakorlatban?

[ ÚJ TESZT ]

Használatban

Hogy itt ne csak a levegőbe beszéljek és egyébként is szerettem volna korrekten megbizonyosodni az eredményről, végeztem egy kis statisztikát.

Első ötletem, vagy inkább kérdésem az volt, hogy vajon el tudom-e tartani a telefonom (iPhone 4) egy héten keresztül csak erről töltve? Nos, jelentem ez végül sikerült. Nyilván ez felhasználás függő, biztos vannak nálam „powerebb” userek, de egy egész hetes gyűrődést különösebb akadály nélkül vette az eszköz, így elégedett vagyok. (Általában olyan 50-60% körül szoktam zárni a napot, úgy hogy 100%-kal kezdek)

A fenti adatokból készítettem el végül a statisztikát. 10.000 mAh nyilván jól hangzik, de a gyakorlatban ez nem arról szól, hogy elosztok 10.000-et a telefonomban lévő akkum kapacitásával, hiszen veszteség keletkezik minden töltésnél és a valós kapacitás sem lehet annyi, mint amennyit a készülékekre írnak. Előzetes tippjeimet és várakozásaimat már az itteni fórumon lehervasztották, szóval kíváncsi voltam, valójában hányszor lehet visszatölteni a telefonom az akkumulátorral, mielőtt teljesen kifogyna szuflából.

Mivel nem tudtam a telefont 0/24 merítgetni a normál felhasználásomon felül, hogy mindig legyen mit feltölteni, be kellett vonnom egy családban lévő Huawei tabletet is a merítési-töltési folyamatba. Végül csak az utolsó nap kellett ehhez folyamodnom, mert már kíváncsi voltam az eredményre.

Összességében a lenti táblázat lett a végeredmény, ami alapján körülbelül négyszer tölthetünk fel egy iPhone 4-et teljesen lemerült állapotból. A teszt pontossága érdekében az akkuk kapacitását is figyelembe vettem, bár ez igazából csak a kicsit már korosodó iPhone 4-em telepét érintette.
Természetesen ezután sem jelenteném ki, hogy az eredmény 100% pontos, de valós adatok alapján állítottam össze. Fontos azt is megjegyezni, hogy a tesztet kétszer végeztem el, nehogy az első töltés miatti esetleges gyengébb teljesítményt vegyem alapul. Ez egyébként be is igazolódott, egy egész éjszakás töltés után másodszor már jobban bírta a gyűrődést. Ezért végül a második próba eredményeit publikálnám csak:

Akku hátoldalán lévő szereplő adatok.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.