2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Samsung S4 klón - ha a külső számít

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Itthon is hódít a népszerű klón, de belül is jól sikerült-e a másolat? Mi van, ha kétmagos a négymagos?

[ ÚJ TESZT ]

Előnyök, összegzés

Pozitív oldal

- A Wi-Fi elég gyors. Mármint aki eddig ebben az árkategóriában vett telefont, valószínűleg elégedett lesz. Youtube szépen megy, beletekerésnél keveset gondolkodik, nekem tetszett. A nagyméretű kijelzőn igazi élmény a böngészés, nagyon tiszta és élénk a képe, ebben a kategóriában ez egészen elképesztő.

- A Play áruház alkalmazásait korrektül telepíti, nincs semmi kamu. Ebben a változatban viszont kicsi a belső memória, a harmadik alapalkalmazás telepítése után (youtube, viber, antutu) a negyedikre kiírta, hogy elfogyott a memória és aztán addig zaklatott ezzel az üzenettel, hogy végül kitöröltem mindent, amit addig telepítettem, hogy legyen elég hely.
Erősen ajánlott tehát venni hozzá memóriát, mert a belső hely majdnem nulla. Az op. rendszer persze büszkén írja az infóban, hogy van bőven hely - rosszul tudja.
Ha teszünk bele kártyát (szabványos micro SD), akkor téma kipipálva.

- Magyar menü, szokványosnak nevezném, néhány menüpont a haladó beállítások között nincs lefordítva, de ez talán előfordul más, eredeti készülékeknél is 

Összegzés

Ne legyenek irreális elvárások a telefonnal kapcsolatban! 

Mit értek irreális alatt? Azt, hogy a klón teljesen azonos az igazival teljesítményben is. Nem, ettől senki ne várjon full HD lejátszást, brutál processzorigényű játékokat. Ők nem a klón célközönsége, hanem a szűk pénztárcájú átlagfelhasználó, aki örül, hogy ennyi pénzért van egy kulturált, szép és nagy telefonja.

Az Antutu értékek nyilván jóval alatta lesznek a valódi változatnak - bár ilyen direkt tesztet másik telefonnal nem csináltam, a program teszteredménye úgy jött ki, hogy ez az S4 klón kb. egy valódi S2 alatt teljesít...

Netezésre, Facebookra, viberre rendben van, de GPS nincs benne, a kamera nagyon gyenge, a telefonálás hangminősége is meglepően kapa (ez a szó adja jól vissza, elnézést), és a filmezés is inkább csalódás volt, néha egy olcsóbb tablet jutott eszembe, főleg mivel ott is sokszor ezek a gyenge pontok.

Aki igényes a fent leírt dolgok egyikére akár, az szerintem nagyon gondolja meg a vételt, de hétköznapi, alapvető használatra ár/érték arányban egy figyelemreméltó alternatíva lehet, legfőképpen a hatalmas kijelző és az élénk színei miatt.

Mindezek mellett az oprendszer ki van "egészítve" néhány elemmel (pl.: Samsung S4 feliratú bootscreen), ami egy "gyári állapot visszaállítása" parancsnál elszáll - úgyhogy a teljes törléssel mindenki legyen nagyon óvatos.

A kisfiam csalódott volt, hogy a Subway Surf nagyon akadt, pedig az még egy eredeti Galaxy Mini-n sem akad ennyire.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.